RokOtok krenuo s predavanjima po školama!

by Ribafish
0 komentar

Prošla su tri mjeseca otkako sam isplivao stotinjak kilometara u sklopu projekta #RokOtok u srpnju ove godine. Odmorio sam se, snimio 321 kuhaj (još par epizoda pa ću se konačno opustit), slegnuo misli, postavio nove temelje i uskoro se spremam u nove pobjede s mojim udrugarima, posadom i svim ljudima dobre volje. Još jednom hvala svima njima kao i onima koji su nas dočekivali, hranili i brinuli o nama na prvih 17 otoka, obožavam vas sve, od Koločepa do Drvenika Malog.

Kako ne bi sve stajalo na mjestu, ovih dana kuhamo u Esplanadi, ja i dalje dajem intervjue (Hvala Miss7 i Al Jazeera), a nadam se da ćemo uskoro dobiti na korištenje i automobil na RokOtok s kojim ćemo putovati širom Hrvatske i u školama držati predavanja o tome kako treba voljeti prirodu, cijeniti otoke i otočane, brinuti o ekologiji i kvalitetno provoditi svoje vrijeme.

Za početak, krenuli smo s predavanjem u Gornjogradskoj gimnaziji u Zagrebu. I bilo je prekrasno. Hvala divnoj i nadasve upornoj knjižničarki, ravnatelju, učiteljima i naravno – djeci. Nastavljamo dalje, puno hvala na svemu!

Evo i službene objave škole:

Gosti u Gornjogradskoj: Domagoj Jakopović Ribafish


U srijedu 13. studenog 2019. u gostima nam je bio Domagoj Jakopović Ribafish – profesor geografije, novinar, bloger, urednik, putopisac, gastro stručnjak, autor knjige „RokOtok“ i voditelj istoimenog projekta.

Progovorio nam je o svom projektu „RokOtok“ kojemu je cilj potaknuti djecu, mlade, roditelje i sve ostale na kvalitetnije provođenje slobodnog vremena u druženju i igri u prirodi, razgovorima i njegovanju dobre komunikacije. Na tu ideju došao je nakon osobne tragedije u kojoj je izgubio sina Roka. Odlučio je nastaviti njihov san i plan kako će obići svih pedeset nastanjenih jadranskih otoka.

Taj cilj odlučio je ostvariti plivanjem od otoka do otoka koje će trajati tri ljeta. Avantura je započela u Dubrovniku 6. srpnja 2019. Preplivao je 17 otoka, a na pojedinim dionicama pridružili su mu se i drugi plivači, vaterpolisti i sportaši. Na otocima bi uslijedio program za djecu i sve okupljene koji bi ga oduševljeno dočekivali.

Ribafish nas je oduševio svojom pričom, ali i iskrenošću, toplinom, humorom te primjerom kako i kad se dogode teški i tragični trenutci čovjek može „isplivati“ i nastaviti dalje te doprinositi boljem i ljepšem svijetu.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.