Program Bašćanskog ljeta 2022!

Pred nama je još jedno Bašćansko ljeto tijekom kojeg vas očekuje program ispunjen događanjima za sve uzraste i sve interese koji će osigurati odličnu zabavu posjetiteljima, ali i mještanima!

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:

Ljetni program započeli smo protekle subote prvom od dvije predstave u sklopu programa Poznati glumci u Baški. U suradnji sa Valamarom, u Baška Beach Camping resortu odlično smo se zabavili uz mono komediju ‘DISCO BABA’ napisanu već prepoznatljivim rukopisom Arijane Čuline. Kazališni program nastavljamo u rujnu cabaretom Vla, Vla, Vlajland u izvedbi glumice Ecije Ojdanić.

Neizostavni dio turističke ponude Baške su i promenadni nastupi klapa! Ljetne nedjelje tako će uljepšati Večeri klapske pjesme u manjim ulicama i trgovima u starom dijelu Baške i tako obradovati namjerne i slučajne prolaznike. Podsjećamo, klapsko pjevanje uvršteno je na UNESCO-ovu Reprezentativnu listu nematerijalne baštine čovječanstva stoga i ne čudi na uvijek lijep prijem i domaćih, ali i stranih gostiju.

Četvrtak je rezerviran za Ljetne noći na rivi, koncerte uvijek jednako zanimljive stranim i domaćim gostima te mještanima željnima ljetne zabave. Osim talentirane i sve poznatije mlade hrvatske glazbenice Zsa Zsa-e, na ljetnoj pozornici izmjenjivat će se brojni riječki bendovi. Na Staroj rivi očekuju nas Dellboys, The Janitors, Lorean Dey i sve popularniji PachaMama Street Connection.

Veseli glazbeni program, obogatit ćemo i nešto ozbiljnijim programom pod nazivom Glazbene noći pod zvijezdama, koji će se održavati na zaista posebnim lokacijama. U predivnom ambijentu kompleksa sv. Lucije u Jurandvoru posjetioci će moći uživati u jedinstvenom glasu istarske kantautorice Elis Lovrić te koncertu „Tri priče“ Jelene Radan i grupe Meritas. Ispred župne crkve sv. Trojice u Baški, osim tradicionalnog klapskog koncerta, ovaj put u izvedbi lokalne klape Zvonimir te ženske klape Vejanke, posjetioci će moći uživati u mjuziklu „Jalta, Jalta!“ u jedinstvenoj izvedbi obitelji Surian, dok će blagdan Vele Gospe obogatiti nastup mlade pjevačice duhovnih pjesama Vanesse Mioč.

Već tradicionalno, prvi vikend u kolovozu, od 5. do 7. kolovoza, rezerviran je za tri dana ispunjena tradicijom, zabavom, kulturom, gastronomijom i sportom. Središnja manifestacija Ribarski dan, s tradicijom odražavanja još od 1910., ove će godine ugostiti velika imena hrvatske glazbene scene. Neno Belan & Fiumens, Daleka obala, Mjesni odbor, Klapa Kampanel i Trio Marinero zabavit će sve okupljene.

Uvijek nestrpljivo iščekivani Baška International Guitar Festival i ove godine donosi brojna poznata imena domaće i strane gitarističke i glazbene scene. Od 17. do 19. kolovoza nastupat će: Lovesick Duo, Sašo Zver, Filippo Consentino, Petra Börnerová trio, Edi East Trance Blues i Branko Bogunović Pif. Bogati program ove glazbene manifestacije nudi i izložbu klasičnih gitara Stanka Kamenara te električnih gitara Roberta Henta, a, u suradnji s Istra filmom, novitet su i projekcije dokumentarnih glazbenih filmova na otvorenom.

Ljeto je stiglo, škola je završila i djeca imaju svo slobodno vrijeme ovoga svijeta. Obveze su iza njih te ostaje pitanje čime popuniti vrijeme i kako se zabaviti pa će ove godine naši najmlađi u sklopu Ljetnog boravka uživati u večernjim kino projekcijama na otvorenom te brojnim kreativnim radionicama. Marljive dječje ruke umrljat će se šarenim bojama iza kojih se ostati lijepe uspomene i suveniri na ljeto.

U srpnju nas posjećuje i Domagoj Jakopović Ribafish koji će u sklopu događanja RokOtok 15.7. doplivati do Baške i razveseliti i educirati sve okupljene. Oni kojima škola ipak nije glavni neprijatelj, u organizaciji agencije AZ Jurandvor kroz petodnevni tečaj Glagoljaške školice u Jurandvoru mogu savladati tečaj pisanja glagoljskog pisma.

Oni avanturističkog duha, koji na sport ne zaboravljaju ni u vrućim ljetnim mjesecima, na svoje će doći u sklopu programa Aktivno ljeto u Baški! Svake srijede će se izmjenjivati uzbudljivi outdoor sadržaji, Good Morning Vrženica (hiking i abseil), Discovery climbing (penjanje) i Moonshine-Sunset Summer Bike Tour (biking), dok će se utorkom i četvrtkom moći opustiti na jutarnjim satovima joge, Time for Yoga.
One mirnijeg duha, koji Bašku žele upoznati kroz zanimljive interpretacijske šetnje, pozivamo da nam se pridruže petkom u programu Upoznaj Bašku! Doživi Bašku!. Dvije tematske šetnje, koje će se izmjenjivati, nose naslove Oblutak, kutak, vrutak i pčela. Upoznaj Bašku kroz igru. te 1000 godina ljubavi Bašćana prema glagoljici.
I za kraj, ne smijemo zaboraviti spomenuti ni gostujuće izložbe u Galeriji Zvonimir. Od 8.7. do 3.8., Ivan Kumbatović Žantonić, slikar, kipar, glazbenik i glumac, predstavlja se premijerno bašćanskoj publici izborom slika iz vlastite kolekcije pod nazivom „Bodulija – neka druga planeta“. Manifestaciju Ribarski dan tradicionalno obilježavamo otvaranjem izložbe morske tematike pa će tako od 5.8. do 13.9. posjetioci moći razgledati izložbu fotografija „Vrijeme mora“ autora Ivana Kosića, ribara i fotografa.

Uz navedeno to su još i brojna druga događanja; Koncert pod zvijezdanim nebom u organizaciji Društva Sinjali (23.7.), PiciginFest u organizaciji SD Vihor (30.7.), Amphibious event u organizaciji Aperol Island (30.07.), nezaobilazna Rokova u Dragi Bašćanskoj u organizaciji BK Jabuka (16.8.) i za kraj kolovoza – koncert na batomaljskoj placi, u suradnji s Mjesnim odborom Batomalj, posvećen najljepšim pjesmama jednog jedinog Olivera, u izvedbi mladog i talentiranog Antonia Krištofića (27.8.).

Bašćansko ljeto garantira bogatstvo izbora u kojem će zaista svatko moći pronaći nešto po svom ukusu!

PROGRAM BAŠĆANSKOG LJETA

Glazbene noći pod zvijezdama

11.07. Koncert: „Kanat od duši i mora“ Elis Lovrić
@ Kompleks sv. Lucije, Jurandvor I 21 h

17.07. Koncert: Ženska klapa Vejanke i Muška klapa Zvonimir
@ Crkva sv. Trojice, Baška I 21 h

01.08. Koncert: „Tri priče“ Jelena Radan & Meritas
@ Kompleks c. sv. Lucije, Jurandvor I 21 h

13.08. „Jalta, Jalta!“ mjuzikl u izvedbi obitelji Surian
@ Crkva sv. Trojice, Baška I 21h

15.08. Koncert: Vanessa Mioč
@ Crkva sv. Trojice, Baška I 21 h


Ljetni boravak

05.07. Kino na otvorenom „Encanto: naš čarobni svijet“
@ Palada, Baška I 21 h

26.07. Kreativna radionica za djecu: RIBAonica
@ Palada, Baška I 19 h

09.08. Kreativna radionica za djecu: Suvenir iz Baške
@ Palada, Baška I 19 h

23.08. Kreativna radionica za djecu:
@ Palada, Baška I 18 h

30.08. Kino na otvorenom
@ Palada, Baška I 20 h


Ljetna noć na rivi

07.07. Koncert: Dellboys
@ Stara riva, Baška I 21 h

21.07. Koncert: The Janitors
@ Stara riva, Baška I 21 h

28.07. Koncert: Zsa Zsa
@ Stara riva, Baška I 21 h

11.08. Koncert: Lorean Dey
@ Stara riva, Baška I 21 h

25.08. Koncert: PachaMama Street Connection
@ Stara riva, Baška I 20:30 h


Upoznaj Bašku! Doživi Bašku!

Interpretacijska šetnja I 19:30 h
@ Ispred crkve sv. Trojice, Baška

Oblutak, kutak, vrutak i pčela. Upoznaj Bašku kroz igru!
08.07. Vođenje na hrvatskom jeziku
22.07. Vođenje na hrvatskom i engleskom jeziku
05.08. Vođenje na njemačkom i talijanskom jeziku
19.08. Vođenje na njemačkom i talijanskom jeziku
02.09. Vođenje na hrvatskom i engleskom jeziku

1000 godina ljubavi Bašćana prema glagoljici
15.07. Vođenje na hrvatskom jeziku
29.07. Vođenje na engleskom jeziku
12.08. Vođenje na njemačkom jeziku
26.08. Vođenje na engleskom jeziku
09.09. Vođenje na hrvatskom jeziku


Večeri klapske pjesme

Promenadni nastup I 20:30 h

@ Palada i stari grad, Baška

03.07. Klapa Zvonimir
10.07. Klapa Intriga
24.07. Klapa Zvonimir
31.07. klapa Intriga
14.08. klapa Zvonimir
21.08. klapa Intriga


Aktivno ljeto u Baški

21.06. – 15.09. /utorak & četvrtak/
Time for yoga I 8h
@ Park pored Valamar Zvonimir hotela

6.07. & 3.08. & 24.08 /srijeda/
Good Morning Vrženica by Anima Advetures I 7 h
Planinarenje i spuštanje po užetu u kanjonu Vrženica
@ Recepcija – ulaz u Bunculuka Naturist Camping Resort by Valamar, Baška

13.07. & 27.07. & 10.08. & 31.08. & 14.09. /srijeda/
Moonshine-Sunset Summer Tour by BikeGuru I 20 h
Vođena tura biciklom do Mjesečevog platoa
@ BikeCenter Baška, Corinthia Baška Sunny hotel by Valamar

20.7. & 17.08 & 7.09. /srijeda/
Discovery climbing by Anima Adventures I 15h
Slobodno penjanje na Penjalištu Bag
@ Zarok, na kraju Vele Plaže, Baška


Poznati glumci u Baški

02.07. Monokomedija Arijane Čuline „Disco baba“
@ Kamp Baška Beach Camping Resort, Baška I 21 h

02.09. Predstava u izvedbi Ecije Ojdanić, „Vla Vla Vlajland cabaret“
@ Kamp Baška Beach Camping Resort, Baška I 20 h


Izložbe u Galeriji Zvonimir

08.07. – 03.08.
Otvorenje izložbe: Ivan Kumbatović Žantonić „Bodulija – neka druga planeta“
@ Galerija Zvonimir, Baška I 21 h

05.08. – 14.09.
Otvorenje izložbe: Ivan Kosić „Vrijeme mora“
@ Galerija Zvonimir, Baška I 21 h

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.