PRI SUNCU luxury gelato: Najbolji domaći sladoledi nakon dostave na kućna vrata, od sada i u trgovinama!

Nina Šarić je nakon PBF-a završila i razne tečajeve po Hrvatskoj i Italiji, nabavila strojeve i krenula proizvoditi ukusne kremozne sladolede. U jednom smo je trenutku izgubili iz vida, pa sretali u njenoj prikolici na festivalima, kad ono - eto njenih sladoleda i u trgovinama!

by Ribafish
0 komentar

PRI SUNCU je dobilo ime po mjestu u kojem se rodio Ninin otac, Prisoju (okrenuto je prema suncu), a istovremeno predstavlja i osjećaje topline, ugode i sreće, koje Nina želi potaknuti u ljudima kada kušaju njen sladoled. O Nininim počecima sam već pisao na ovom linku, ali zanimalo me je i kako je nedavno došlo do ozbiljne proizvodnje…

PRI SUNCU: Dostava vrhunskih delicija iz „Tvornice sladoleda“ u vaš dom

Kao prvo, čestitamo ti na uvijek sjajnim sladoledima. Koliko sada proizvodiš vrsta i okusa?
Hvala puno! Bilo je potrebno “samo” godinu dana da se od ideje u glavi naši sladoledi zaista mogu i kupiti u škrinjama u maloprodaji. Trenutno proizvodimo i nudimo četiri vrste sladoleda na štapiću tj. popsiclesa – dva voćna na bazi vode, a to su mango/jagoda i malina/bijela čokolada, i dva mliječna okusa vanilija/čokolada i lješnjak/čokolada/badem. Bitno je napomenuti da su svi sladoledi bezglutenski, a okus mango/jagoda prikladan je i za vegane.

Ima li još štogod osim sladoleda?
Iza Uskrsa pa sve do početka 10. mjeseca fokusiramo se isključivo na sladoled – na festivalski tip prodaje preko naše kućice i kroz maloprodajni kanal sa škrinjama i sladoledima na štapiću. Kroz jesenski i zimski period imamo u ponudi i naše autorske torte, no trenutno poslovanje planiramo isključivo u smjeru proizvodnje i prodaje sladoleda.

Gdje je tvornica i koliko imaš zaposlenih?
Proizvodnju samo prošlo ljeto preselili sa Savice u veći pogon u Novi Jelkovec. Sada je zaista lijep, velik, osunčan i funkcionalan prostor u kojemu se proizvodi sladoledni i nesladoledni asortiman (torte i ostale nesladoledne slastice). Trenutno u proizvodnji imam jednu djelatnicu, no u potrazi sam i za sezonskim radnicima u proizvodnji.

Kako izgleda radni dan, tjedan, mjesec i godina jedne sladoledarke?
Jako turbulentno! Nažalost nema planiranja godišnjeg i odmora i slično, ali zato se nađe koji spojeni vikend ili neko poslovno putovanje gdje se može povezati ugodno s korisnim. Obično sam svaki dan prijepodne u uredu i proizvodnji, a kasnije pozivi, sastanci, dogovori, mailovi, nabava – sve slično kao i u drugim poslovima. Naravno vikend je većinom isto radni pa si zato volim osloboditi početak tjedna ako je moguće, i svakako ubaciti trening što je više moguće dana u tjednu. To me spašava fizički i mentalno.

Što se bitno promijenilo u zadnje tri godine?
Stvarno puno toga, ali kao najvažnije bih istaknula moj način razmišljanja o životu, poslu, odnosima… svemu. To paralelno povlači rast u poslovanju, mijenjanje modela poslovanja, vizije i planova. Preselili smo iz 25 kvadrata proizvodnje u 100 kvadrata proizvodnje, prve sezone smo odradili 2 festivala, dok smo prošle godine odradili 7, izbacili smo naš prvi proizvod – sladoled na štapiću koji se prodaju na 4 lokacije trenutno… no, volim misliti da je ovo samo početak jedne veće priče.

Koja ti je današnja filozofija i gdje se vidiš za pet godina?
Ovo se nadovezuje na moj prijašnji odgovor – imamo puno planova, a koje će se kockice posložiti u ovoj i u sljedećim godinama – to ćemo vidjeti. Nekad se malo i prestrašim svega što zamišljam u svojoj glavi i kako se ja to vidim za pet godina, ali ima jedan citat koji kaže: ako se ne bojiš vlastitih ciljeva, nisu dovoljno veliki…

Otkud tvoji sladoledi u trgovinama?
To je bio logičan slijed događaja nakon što smo osmislili proizvod, pakiranje, dizajn i sve ostalo što pravi proizvod treba imati. Trenutno radimo i na drugom sladolednom proizvodu koji će se, vjerujem, isto ove sezone naći u škrinjama, ali o tome ću više reći kad bude vrijeme.

Gdje se sve mogu kupiti tvoji proizvodi?
Trenutno su naše škrinje postavljenje na 4 lokacije: dućan Mrkvica u Središću, dućan Špeceraj na dvije lokacije – Britanac i Svačićev trg te Aquavivae Krapinske toplice. A uskoro i na još par lokacija…

Hvala ti na svemu i sretno!

——————-

PRI SUNCU
Lastovska 2a
092 188 9822
ninasaric@prisuncu.hr
https://www.prisuncu.hr

FB https://www.facebook.com/byninasaric

 

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.