Pranje veša + curling

by Ribafish
1 komentar

Muškarci i pranje veša

Kad sam bio dijete, mislio sam da su žene niže kako bi se lakše sagnule do otvora mašine, a muškarci viši da veš pobacaju po štriku za sušenje. Kad sam malo narastao, shvatio sam da je mama-servis jedan iznimno zahvalan stroj koji se puni na ocjene u školi, te bahato bacao prljave stvari u koš iz kojeg su one izranjale čiste i speglane.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Mudro se muško od stoljeća sedmog na sve moguće načine pokušava dovinuti najtežem dijelu pranja veša – sušenju. Osim već poslovično smeđeg zraka u blizini željezničkog kolodvora, tu je i faktor goluba pojačan faktorčićem vrabaca te x faktorom nekog pterodaktila. Ili me to mrzi onaj susjed s četvrtog kata. Pa se sve razbaca po radijatorima što zna imati i poteškoća u vidu napada mokre čarape u snu, kad misliš da te snubi vlažna krtica.

Spas se ljeti nalazi na ostakljenom balkonu koji jedini pruža mogućnost vješanja na štrik, pa samim time i stavljanje majica na njega putem vješalica. Jesam li spomenuo da sam novinar i da, hvala svevišnjem, mogu na posao u casual izdanju? Pa ako kvalitetno protresete majicu (au, oko!) i pažljivo je objesite na vješalicu (ne prekratku jer ćete sutradan imati epolete na ramenima), te suhu majicu odložite na stolicu, zna se dobiti oblik lošeg i nekvalitetnog peglanja! Koja ušteda vremena… Nedostaci vješanja na otvorenom balkonu su smrzavanje (takozvano kruto sušenje nakon kojeg možeš svirat air guitar na samtericama) te vjetar koji pobaca labave vješalice po tri sporedne ulice.

Cijeli tekst u današnjem Domu&Dizajnu, podlistku Nedjeljnog Jutarnjeg

A počeo sam pisati i za Webcaffe, pa skočite i tam!

Curling Darling

I tako jedna mala šačica ušuškane raje već godinama uporno putuje svake godine u nadi da će osvojiti prvenstvo u ovom olimpijskom sportu koji je po gledanosti u Kanadi odmah iza hokeja (tri i pol milijuna registriranih igrača), a u Škotskoj iza nogometa.
Smrzavamo se, padamo poput Bambija, odustajemo, posustajemo, bivamo malo zadnji pa malo pri vrhu…
I općenito se ne damo.
Volimo to boćanje na ledu, savladali smo rječnik i odgurivanje, metemo kao Cento Gradi od Kirbyja, veselimo se sitnicama koje prate one koji si nađu ovakav hobi da im uljepša slobodno vrijeme…

I tako, dok ovoga vikenda Čudnovati Čunjaši osvajaju svoj treći trofej “Klasije Open” na brodskom gradskom klizalištu (šatro, slabi smo ove sezone), a vi ne budite lijeni i naletite na pokoji trening nedjeljom, jer možda se upravo u vama krije talent za ovu genijalnu igru starih Skandinavaca i sjevernjaka.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Još kad bi Bandija nagovorili da nam sagradi miću dvoranicu, ma kontejnerčić, gdje bi nam bio kraj.
Ovako ću kao Fak morat potpisat za Sloveniju!
Ribo, Fače, skidaj gaće!

I naravno, Čunjaši i ove sezone regrutiraju mlade snage, takozvane Čune, te čirlidersice i igračice “Curling Darling”, pa vi navalite.
Jednog dana kad ćete na Olimpijadi u Sarajevu 2030 vidjeti moju malenkost dok primam medalju od Janice Kostelić – možda se i sjetite ovih redova…

Mi Čunjaši!!!

(Kompletan tekst na http://webcafe.net.hr/bizzar/kolumna/ribafish/page/2012/01/13/0278006.html)

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

I ovo bi vam se moglo svidjeti

1 komentar

Cpantera 22 siječnja, 2012 - 09:01

😀

Odgovori

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.