Plivanje za sve: Dođite na Krk i u Dubrovnik provjeriti plivačke vještine!

U nedjelju, 14. kolovoza, u kampu Glavotok održati će se deseti po redu Dječji plivački maraton, a u subotu 27. kolovoza u Dubrovniku i 14. Dančarski plivački maraton Đuro Kolić! 

by Ribafish
0 komentar

Krk i Dubrovnik pripremaju plivačke maratone za djecu i odrasle, pa ako vam je usput, naletite! Od sutra počinjem trenirati, ako popravim rame, vidimo se u Dubrovniku!

Glavotok, otok Krk
Pozivamo sve plivače i plivačice uzrasta od 8 do 16 godina da se prijave i zabave s nama na ovom lijepom događanju s humanitarnim karakterom. Maraton počinje u nedjelju, 14. kolovoza, u kampu Glavotok u 11:00 sati, a mjesto i vrijeme susreta je na mulu pokraj bazena od 09:00 sati. Za natjecatelje priprema se ručak i medalje uz dodatna iznenađenja.

Kotizacija iznosi 50,00 kn po natjecatelju a prijave se mogu napraviti:
• na recepciji kampa Glavotok ili
• mailom na: info@kamp-glavotok.hr; info@mariolina.hr; tel. 00385 51 867 880
Sponzori natjecanja su: Mariolina & Camping Glavotok
10. Dječji plivački maraton | 10th Kids swimming marathon | Facebook

14 . Dančarski maraton i CRO Cup utrka

Dančarski plivački maraton te Cro cup utrka će se održati istovremeno, sa zajedničkim startom iz mora, u subotu, 27/8/2022, u 09h. Ono što posebno želimo istaknuti, maraton će imati i humanitarnu crtu.  Vjerujemo da znate da je početkom srpnja ove godine područje Rasline i Zatona zadesio katastrofalan požar u kojemu je stradalo dvadesetak kuća, na sreću nije bilo ljudskih žrtava.

Mi, Dančari, organizatori maratona, smo odlučili pomoći našim sportskim prijateljima iz Društva sportske rekreacije Raslina, organizatorima bratskog Plivačkog maratona Raslina ( http://www.raslina5km.hr ). Za vrijeme trajanja plivačkog maratona na Dančama 27.8.2022. će se nalaziti kutija za dobrotvorne priloge u koju ćete moći ubaciti novac koji ćemo uplatiti za pomoć Raslini. Također, svaki iznos uplaćen povrh svoje kotizacije za utrku koja odaberete, smatrat će se donacijom i sigurno biti uplaćen u istu svrhu kao i novci iz kutije.

Sav prikupljeni iznos iz kutije, kao i od donacija uplaćenih preko računa će biti javno objavljen nakon završetka akcije. Tom iznosu će naša Udruga  daljinskog plivanja i sportske rekreacije na moru „Danče“ dodati svoju donaciju te će soldi biti poslani u provjerene ruke odgovornih osoba u DSR “Raslina”, da bi se doista mogli iskoristiti za obnovu kuća i/li nadoknadu druge materijalne štete posebno onih najpotrebnijih stanovnika Rasline, za što ga i skupljamo.

Dječja utrka

Ono što nas posebno raduje jest da od ove godine ponovno imamo i najveseliju dančarsku plivačku utrku – onu dječju, za sve najmlađe Dančarice i Dančare i sve njihove prijatelje i prijateljice iz cijeloga svijeta koji se to jutro nađu na Dančama u pratnji svojih roditelja. Prijave za dječju utrku su također online putem linka na dnu teksta. Start dječje utrke bit će kao i prethodnih godina, oko 11 sati, preuzimanje startnih brojeva od 09 do 10.45.

Lokacija: https://goo.gl/maps/Vk5mNzWK8KxfAw9x9

PROPOZICIJE PLIVAČKOG MARATONAvCro Cup Open water swimming 2022. – 5000 m
Veteransko prvenstvo Hrvatske 2022. u daljinskom plivanju na 5000 m
(samo za plivačice i plivače licencirane pri Hrvatskom savezu daljinskog plivanja)

Organizator: Udruga daljinskog plivanja i sportske rekreacije na moru „Danče“ Dubrovnik

STAZA
Staza u obliku trokuta se nalazi u akvatoriju Uvale Danče. Dužine je cca 1666m, plivaju se tri kruga, a plutače se obilaze lijevim ramenom. Prva okretna bova je ispod Boninova, druga okretna bova na ponti kod hotela Rixos Premium Dubrovnik, a treća na Dančama, u blizini starta /cilja. Cilj se nalazi uz startnu liniju, označen je velikom oznakom na ciljnim vratima FINISH. Ulazak u cilj snima se sa video kamerom. Pliva se u morskoj vodi, kontroliranoj redovito od nadležnih zdravstvenih službi.

SUDJELOVANJE

 • Na natjecanju mogu sudjelovati članovi sportskih klubova ili kupci individualne licence prema pravilima CRO cupa
 • Svaki natjecatelj koji izvrši registraciju do 24. kolovoza 2022. (srijeda) u 23.59 dobiva startni paket koji uključuje:
  • 1 majicu kao sjećanje na ovu utrku,
  • 1 Dubrovnik Pass karticu (inače vrijedi 250 kn)
   https://www.dubrovnikpass.com/discounts?type=Free) koja uključuje ulaznicu za razgledanje svih glavnih dubrovačkih znamenitosti poput Dubrovačkih zidina, ulaz u dubrovačke muzeje i galerije, te javni prijevoz gradskim autobusima „Libertas“. Više informacija na linku poviše.
  • 1 povratnu kartu za dubrovačku Žičaru (inače vrijedi 200 kn), koja vozi na vrh brda Srđa poviše Grada, sa najljepšim pogledom na svijetu. Više informacija na https://www.dubrovnikcablecar.com/
  • topli obrok
 • Žene i muškarci nastupaju istovremeno, ali se rezultati ocjenjuju odvojeno
 • Svaki natjecatelj nastupa na vlastitu odgovornost o čemu daje pisanu izjavu prilikom
  prijave na natjecanje – preuzimanja startnog broja,
 • Osobe mlađe od 18 godina mogu nastupati jedino uz potpisanu Izjavu roditelja/
  staratelja kojom se dopušta sudjelovanje maloljetnog natjecatelja na utrci.

 

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.