Pivska Olimpijada 2006.

by Ribafish
0 komentar

Dakle, Društvo Prijatelja Piva organizira prvu Hrvatsku Pivsku Olimpijadu. Za sad imamo prijedloge za desetak igara, sve će se održavat sljedeći vikend ili vikend iza onog na Jarunu, a još nemam ideju za prijave, nagrade a kamoli sponzore. Zato se pozivaju dobrovoljci dobre volje, dobre drolje, dobre, i općenito svi koji bi mogli nekako uvećat ovaj dostojanstveni čin, taj mali korak za čovjeka ali veliki za čovječuljka…

Za sad su u igri ove igre:

Blind test hrvatskih piva
Podrigivanje
Bacanje čepova u dalj

A možda i:
Ronjenje pive iz bačve
Otvaranje pive jednom rukom
Brzo ispijanje pive na slamku/žlicu/cijev
Vodeni sportovi
Bodypainting
Testiranje nepca
Brzinsko ispijanje
Brzinsko ispijanje iz čaše na šahovski sat
Bacanje podmetača u cilj

Ovo sam piso za Klik odavno, ali nikad ne nađoh sponzora za izvršenje. Ima li interesenata? Žujo, Karlovče, Zlatni Rože… Vlasniče birtije s imalo duha i dara za reklamu… Čita li ovo itko!!!! Ja na ribafish@hotmail.com pa navalite…

Pivska Olimpijada 2003.

1.piva
1. Brzinsko ispijanje iz krigle – Računa se i pjena. Sudac daje znak za start, krigle su na stolu. Opa!!! Pobjednik je prvi koji dođe do dna, dobija 3 boda, poraženi 1, ali samo ako nije posustao do kraja.
1 a) Bonus igra – tko će duže zadržavati pišanje. Obznani se tek nakon prve popijene pive. Jes pederski, ali dobro izgleda…
b) Bonus igra – Tko će popušiti manje cigareta – samo u slučaju da su oba takmičara pušači. Gadan posao za suca.

BODOVANJE: POBJEDNIK 5 BODOVA, PORAŽENI 3 BODA AKO I ON ISPIJE DO KRAJA. AKO POSUSTANE, NE ZASLUŽI NIŠ’.
A) TKO PRVI PROPIŠA, -5 BODOVA
B) TKO POPUŠI MANJE 2 BODA
Nabrajanje svih klubova prve HNL. Piše se jednu minutu, i pobjednik je onaj tko ima više zapisanih. Nakon istekle minute, sudac uzima oba papira i čita. Pobjednik dobiva 5 bodova, poraženi 2, ako ima više od 8 klubova.

2. piva
2. Nabrajanje nogometaša na slovo b – Svaki igrač ima 20 sekundi vremena za razmišljanje. Izbor je šarolik, a tema neiscrpna. Za preciznije tipove i picajzle, mogu se nabrajati crnci u HNL-u ili zgodne rukometašice Podravke.
BODOVANJE: Pobjednik 3 boda, poraženi 1 bod.
Pivce na slamku – svaki takmičar napravi 10 sklekova (guza dole, nos do poda), i nakon desetog im se stavi pod nos krigla sa slamkom, i udri buraz. Problemčić predstavlja što se ne smiju micat iz položaja za sklek.
BODOVANJE: Pobjednik 3 boda, poraženi 1 bod. Ako ljosne na pod, –1 bod.

3. piva
3. Podrigivanje. Nakon ispijanja, gledaju se tri podriga, svaki ponaosob:
– Estetsko – ocjenjuje se ljepota i olakšanje na licu takmičara. Glasuju oba tabora. 2 boda
– Jačina – objašnjenje nepotrebno. Nagradni bod ako takmičaru iskoči vena na čelu. 2 boda
– broj izgovorenih riječi «internacionala» ili sl. u jednom podrigu. Svaka izgovorena riječ donosi 2 boda
Zapisivanje 10 pornića na račun od pive. Prvi takmičar koji zapiše deset naslova filmova diže ruku, drugi trenutno prestaje s pisanjem jer ga sudac mlati da prestane pisat, i na kraju sudac uzima oba uradka i čita. Svaki film koji je pogledala najmanje jedna od prisutnih osoba donosi po 1 bod. Ukoliko je takmičar naveo neki perverzniji naslov, npr. sa tapirima, moguć je i nagradni bod.

4. piva
4. Pjevanje jedne zadane kitice od strane suca uz obaveznu koreografiju. Preporučuju se hitovi Duška Lokina (1 bod), Mile Hrnića (1 bod), Elia Piska (2 boda), Džoa Maračića-Makija (2 boda), Mikija Jevremovića (1 bod), Mehe Puzića (1 bod), Sinana Sakića (1 bod), Mitra Mirića (1 bod), Ksenije Erker (3 boda), Himze Polovine (1/2 boda, ipak je polovina), Grupe 777 (ne priznaje se hit-single «Ne idi Gorane», 2 boda) i inih velikana estrade. Sučev izbor.
Stolni curling. Nema veze s glagolom curiti, nego sa drevnom skandinavskom igrom guranja kegli po kliskoj plohi. Može se igrati s praznim kriglama, ili podlošcima, ovisno o kilaži i raspoloženju gazde birtije. Igra se do 5, a ocjenjuje se kao i u križić-kružiću.
Bonus igra – ljuljanje na stolici. Publika se udaljuje dva metra od natjecatelja. Tko se više nagne, pobjeđuje. Ako netko ipak padne, gubi, ali može dobiti bonus bod za ljepotu treska na pod.

5. piva
5. Pantomima jednog stranog filma, po mogućnosti jako dugog naslova- njoj se mili u svili, pohane zelene rajčice ili teksaški masakr motornom pilom. Igra se na jednu minutu, svako odgonetava po dva filma a za pogođeni film se dobivaju 2 boda.
Psovanje. Takmičari imaju 2 minute da smisle što dužu i što odvratniju psovku. Ocjenjuje se sočnost, izražajnost i stav. Pobjednik dobiva 6, a poraženi 3 boda. Svaka sibilarizacija, jotovanje i rima, kao i upotreba glagolskog priloga trpnog ili pluskvamperfekta donose nagradni bod. Teško da će itko ikad skinuti s trona bujicu izvjesnog D.R. iz davne 1990. kad je nakon što je saznao da će i 23. dan za redom biti na straži, poslao svog nadređenog na slijedeću adresu: J… TI KONJ KRVAVIM K…… NEVINU SESTRU NA MAJČINOM GROBU, SA 100 METARA ZALETA, KROZ ČAMOVU DASKU, DOK TI OTAC D…. KUKOM U KOLICIMA. Ali poznavajući naš narod…

6. piva
6. Striptease na zadanu temu. Bitno je da se takmičari skidaju paralelno, a ukupnu ocjenu daju jačinom aplauza svi u birtiji. Pobjednik 10 bodova, poraženi 5 bodova i polaroid fotku una posteru u šefovoj kancelariji u ponedjeljak.
Brzopotezni šah – jedna partija na tri minute. Pobjednik dobiva 3 boda. Ako ne postoji šahovski sat, igra se
križić-kružić u praznoj pivskoj gajbi. Jedan takmičar dobija set zelenih, a drugi set smeđih flaša, ili boce različitih vrsta. Igra se do 5 pobjeda, a svaka pobjeda donosi 1 bod (npr. 5:3 – jedan igrač dobija 3, a drugi 5 bodova).

7. piva
7. Zapisivanje abecede unazad. Moglo bi potrajati. Opet brži digne ruku i pristupa se prebrojavanju i kontroli. Pobjedniku ide 3 boda, poraženom 1, ako je prešao slovo k.
Upucavanje ženama za susjednim stolovima. Pobjednik je onaj tko do suca prvi donese grudnjak, čarapu ili neki treći intimniji dio ženske garderobe. Može se igrati i varijanta brzinskog skidanja grudnaka preko majice nekoj od djevojaka iz suparničkog tabora. Obavezan je naglasak na gledanje u oči žrtvi koja biva skidana.
Bonus igra nakon svake slijedeće pive – provjera ravnoteže. Takmičari se stanu nasuprot i stoje na jednoj nozi 10 sekundi s tim da si zahaklaju lijevu nogu za desno koljeno i čučnu. Pobjednik je onaj tko prvi takne kažiprstom svoj nos. Ako se takmičari dobro poznaju, mogu dirati i tuđi nos. Preporučaju se naočale. Igra se ponavlja nakon svake pive do superfinala.

8. piva
8. Ispred koga će konobar staviti prije kriglu na stol. Primjer tipične igre na sreću. Druga varijanta iste igre je da jedan od prisutnih kibicera izvadi listić iz sportske kladionice, a takmičeri pogađaju koeficijent 5 parova.
Potpisivanje mokraćom u snijegu, ili pišanje u dalj.
a)OUTDOORS Ako je u blizini livada, takmičari stanu na liniju i na zadani znak mlaze u pravcu suprotnom od puhanja vjetra. Bonus bod se dobiva na ekstremnu jačinu mlaza.
b) INDOORS Ako ne, takmičari stoje udaljeni 10 cm od pisoara, i na znak suca počinju piškiti i kretati se unazad. Pobjednik je onaj koji ode dalje unazad od drugoga, a da pritom ne fula pisoar.
Poraženi samo 2 boda, pobjednik 5. Specijalna 3 boda za natjecatelja koji nije zapišao hlače.

9. piva
9. Crtanje različitih oblika života na podložak u što kraćem vremenu. Takmičari moraju nacrtati na podlošku, računu ili stolu nacrtati u roku 4×10 sekundi 4 zadana crteža zanimljivih živih bića: čovječje ribice, velebitske degenije, kentaura i Drage Krpine. Pobjednik 5 bodova, poraženi 3.
Otvaranje flaše upaljačem. Ocjenjuje se jačina i udaljenost na koju odleti čep. Pobjednik 5 bodova, poraženi 3. Za svako izbijeno oko, bonus 2 boda.

10. piva
Nabrajanje glupih hrvatskih reklama za pivo. Svaki natjecatelj ima pravo nabrojati po tri reklame, a sudac zajedno s dvojicom ljudi iz svake ekipe ocjenjuje najbolju. Pobjednik 5 bodova, poraženi 3.
10. Sprint na 50 metara – superfinale. Izlazi se na otvoreni prostor ispred birtije i pazi da takmičari budu dovoljno udaljeni jedan od drugog, da ne bi bilo spoticanja (u spomen na najveceg hrvatskog alko-sprintera svih vremena – Cavor, you are the one!). Pobjednik dobija 10 bodova, poraženi 5. Ako se razbije, dodatna 3.

Verzija za perverzne profesionalce:
-Prva piva se naruči na početku večeri, ali se ne dira do superfinala
-iza četvrte, u igri nabrajanja mogu se koristiti i zahtijevniji primjeri – tipa: Dlakavi košarkaši kroz povijest, dobitnici nobelove nagrade za kemiju, karakterne američke glumice, zgodne engleskinje, treneri Manchester Uniteda i slično…
-nakon šeste, prepoznavanje pive zatvorenih očiju. Uzme se jedna standardna, odvratna, vrhunska i Rally. Takmičari moraju uzeti gutljaj od svake i prepoznati je.
-nakon osme pive – žmirečko zavezivanje žniranaca protivniku. Mjeri se utrošeno vrijeme. Igra se često ne privede kraju. Organizator ne snosi posljedice.
-Sprint se dodatno otežava sa inventarom birtije, tako da se na trkalište duž staze postave stolovi, stolice, vješalice i općenito sve što može zasmetati iz unutrašnjosti lokala.
-Kad je gotov sprint, pije se ona piva koja je naručena na početku večeri. Shvaćate, radi se o odstajaloj, bljutavoj toploj tekućini bez pjene i mjehurića, a stručni žiri ocjenjuje brzinu ispijanja i kiselost face takmičara. Pobjednik dobija nagradnih 10 bodova.
-bungee jumping zbog krađe prazne konzerve pive iz gumenog čamca nabildanog raftera. Za napredne…

Ribafish, 2003.


sisa – 15.08.2006. u 08:38 kaže: budući da je obznanjeno pitanje klubova HNL, više nema smisla jer će neki nadobudni šupak stvarno naučiti svih, koliko ono, sedamnaest. Što se tiče hrvatskih reklama tu ne moraš puno mozgati čak i nakon desete pive, litre rakije, metar gemišta i tri deci pina silvestre ili pitralona. Dovoljna su tri slova P.A.N. i pogodak je zagarantiran za prvih pet mjesta


Fubar Surabenu – 15.08.2006. u 08:53 kaže: a možeš uvrdtiti i pišanje u dalj i tko najduže može


neeyo – 15.08.2006. u 09:24 kaže: lol, stvarno dobra igra xD Na ovo za perverznjake sam umra od smija lol


ivana – 15.08.2006. u 11:12 kaže: sijećam se ovoga iz klika, moji muški prijatelji su bili oduševljeni..


fm2000 – 15.08.2006. u 11:23 kaže: jebo žuju,i jebo karlovac to su ipak Lager piva,nama trebaju puno bolja…pa i za natjecanje
Dečki izbeershopa sigurno bi željeli suradnju s tobom.
Ipak si ti riba.


2tref – 15.08.2006. u 11:25 kaže: PRIJEDLOG
Punjenje kašeta pivama. Na radaljini od 20 metara natjecatelj mora s jedne strane (gdje je gomila boca) nositi boce na drugu stranu (gdje su kašete). Tko napravi više kilograma pobjeđuje.


fm2000 – 15.08.2006. u 11:25 kaže: i nemoj mi reći da nisi nikad naručivao pivo od njih….


Ariston – 15.08.2006. u 12:10 kaže: Pola litre velebitske za 4 sekunde naiskap. Rekord u Tarkusu u Bijelovaru, pa tko me se usudi izazvati.. neka proba. 😉


bojo_9 – 15.08.2006. u 12:16 kaže: NOVi PosT!!!+++-


Amberka – 15.08.2006. u 14:40 kaže: ja se javljam za promatračicu 😀


cpt. Largo – 15.08.2006. u 15:50 kaže: DRAGI RIBAFIŠU, JEL IMADEŠ NEKI LIJEK PROTIV NEJEBICE? BIĆU TI VAZDA ZAHVALAN


prodigy fan – 15.08.2006. u 20:58 kaže: e ne slušaj onog pedera cpt largu,stalno sere o nejebici,,,,,ah šta ćeš tako ti je to kad mali ima 12 god. a jebiga,,,,,,,,,,,,,,,,ajd mu radije pošalji gajbu žuje,,,jebiga sramio se pitati pa sam morao ja,,,,,,,ajd pozdrav i svrati mi više na blog pa da ne budem dosadan i sam sebi


dane – 15.08.2006. u 22:46 kaže: jooooj, ja bi došel na par pivi i da pobijedim u bacanju čepova na dalj!! tu sam sto po sto prvi!!!!! di su prijave?


Bobika – 15.08.2006. u 23:11 kaže: Odlična ideja,nadam se da će zaživiti! Valjalo bi i neku TV kuću natjerat na izravni prijenos.


PaM – 16.08.2006. u 00:42 kaže: amber i ja ćemo bit čirliderice.. ha???


Grgo B. Goode – 16.08.2006. u 01:42 kaže: valda sam propustio taj klik- čudno, ali istinito.
hvala blogu.
kvalitetno, zbiljam kvalitetno.


pokojni_toza – 16.08.2006. u 09:19 kaže: A jel smije sudac pit? Ako ne ondak se ja prijavljujem za posmatrača, jebiga, ipak sam u GONG-u!!! :))))


dida99 – 16.08.2006. u 11:48 kaže: Eh šta bi se to hodočastilo.


Api – 16.08.2006. u 12:17 kaže: Ej Dragani !!!

Evo me back alive iz Juzne Amerike tj Perua, Bolivije i Venezule, bez sifilisa , sa malo droge u djepu tj samo koka lišća ( problemi na granici ) pokradene mi samo patike i jaketa , al nisu DVIJE PIVE sa MAchu Picchua !!!!!!!!!!!! , i ugraviran machi na njima. Kad i di da ti to dobacim prika.

uskoro ce biti putopis o rečenom putovanju na mojputopis.blog.hr i biggame.blog.hr

yeaa

Api


pokojni_toza – 16.08.2006. u 12:23 kaže: I da, zaboravih, jesam umočio! Valjak za krečenje, dok sam starcima kuću pituravo! :))


ribafish – 16.08.2006. u 12:40 kaže: – dečki iz beershopa su mi predsjednik društva pivopija, tako da su upoznati…
– 2tref, to je više za jadranske susrete… ko je vidio hodat!!!
– aristone, kapa dolje. al šteta je taj nektar tako brzo slistit…
– cpt. largo – drkica je iz raja izašla
– prodigy, fala. poslušaj overseer
– dane, da ne bi. moji projektili idu i do 8 metara!
– čirlidersice dušu dale. pripremite mufove!
– svi smiju pit!
– api, ljubi te riba i za maču i za piču! navrati!!!!!


sumohrvat – 16.08.2006. u 13:44 kaže: ja upravo sa ekipicom sa faksa krecem na beerfest u beograd tako da mozda tamo proturim ovu tvoju ideju pa se slijedece godine organizira barem balkanijada:)))))ribač,popijem jednu pivu i za tebe.podrig


ribafish – 16.08.2006. u 13:50 kaže: to majstore! jebo ih termin u supak… javi jel jelen jos uvijek najbolji. cuo sam da je mb ptisao ukurac, a lav, niksic i weifert mi nikak nisu sjeli zadnji put…


frkachu – 16.08.2006. u 14:07 kaže: fućkaš specijalce, ja se prijavljujem za desetoboj 🙂


rudarka – 16.08.2006. u 15:33 kaže: ja sam dobra u otvaranju “tvist off”… može nešto slično??? u pijenju baš i ne, jerbo nemam baš previše mase…. a o durenju.. he he, morala bih te zauvjek zašutkati ako ti odam tajnu…

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.