Pivopije dolaze na svoje: WSET se širi i na pivske edukacije!

by Ribafish
0 komentar

Wine & Spirit Education Trust (WSET), najveća svjetska institucija za edukaciju o vinima i žestokim pićima, objavila je namjeru da razvije niz programa za edukaciju o pivu. WSET već nudi edukaciju u tri predmetna područja – vino, žestoka alkoholna pića i sake te planira u svoj portfelj dodati i dvije razine edukacije za pivo (razine 1 i 2), kako online, tako i u učionici.

Iako je razvoj ovih novih programa još u ranoj fazi, WSET radi na partnerstvu s Institutom za pivarstvo i destilaciju (IBD) na ovoj inicijativi. IBD (Institute of Brewing & Distilling), globalni pružatelj tehničke edukacije profesionalnim pivarima, destilerima i povezanim dobavljačima, dat će na raspolaganje svoju stručnost WSETu u kreiranju svojih pivskih programa.

Devetka Craft

Pivo nije posve nova tema za WSET jer je, prije 2005. godine, bilo uključeno u njegov program srednje razine vina i alkoholnih pića (ekvivalentno današnjoj razini 2). Nagrade WSET razine 1 i 2 u pivu će se kreirati imajući na umu distributere profesionalce i pivske entuzijaste.

Na tečajevima će se istražiti glavne vrste i stilovi piva, ključne metode proizvodnje, tehnika kušanja te uparivanje hrane i piva, slijedeć iste ustaljene principe kao i tečajevi razine 1 i 2 u vinima i alkoholnim pićima. Tečajevi će se u početku održavati na engleskom, a zatim će se prevoditi i na druge jezike.

Hladno Pivo Medvedgrad

Kako biste saznali više o online tečajevima WSET-a, posjetite WSETglobal.com

WSET Media Contact: 

Carolyn d’Aguilar

+44 (0) )7714 377577

CdAguilar@wsetglobal.com

IBD Media Contact:

EJ Quinn

Emma-Jayne.Quinn@ibd.org.uk

+44 (0)7401 609290

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.