Parfemi, kokteli, fine dining: Noelova olfaktivna večera s Ramonom Monegalom ispunila sva očekivanja!

by Ribafish
1 komentar

Ispada da sam osobni asistent Juraja Sotošeka-Rihtarca, ali eto mene i na trećem izdanju olfaktivne večere s ništa manje veselja ni entuzijazma. A počelo je ovako…

I opet su tu bili sjajan Ivan Jug (iako nije bilo vina jer je bila večer koktela, svejedno, šmrc…) i maestralni Goran Kočiš (zadužen za klopu).

Za koktelima je stvarao čudesni Karlo Ferenčak, a ovoga puta za mirise je bio zadužen Ramon Monegal, glasoviti španjolski parfumer velike reputacije, koji je između ostalog, radio mirise za Mandarin Oriental u Barceloni, Bloomingdale’s Dubai i Neiman Marcus New York luksuzne robne kuće.

Na meniju je među ostalim bilo i predstavljanje Noelovog parfema proslavljenog Španjolac koji je došao u društvu svog sina. Parfem Noel tako je bio predstavljen uz Bluefin tunu, a Ramon Monegal Alhambra Oud, najmoćniji i najčuveniji oud na svijetu koji se radi od vintage ulja, odležalog u 25-gramskom inoxu, čiji kilogram esencije košta nevjerojatnih 55 tisuća eura – uz po većini najboljem jelu i pairingu, Divljoj svinji s gljivama i plavim sirom.

“Napravio sam tehnologiju koja će na nano-razini ravnomjerno raspršivati miris u zrak pomoću dva aparata i bit će nešto teži od zraka. Ideja je da taj miris bude suptilan, luksuzan i rafiniran, ali i da Noel, i zagrebački i onaj u Bujama, ima svoj prepoznatljiv miris s potpisom Ramona Monegala,” objašnjava Juraj te najavljuje i idući korak, stvaranje brenda na svjetskoj razini, što bi bio takav prvi istinski, klasičan luksuzni brend proizašao iz Hrvatske.

Što reći nego, večer za pamćenje u krcatom Noelu, a posebno mi je drago bilo vidjeti mladog stažista Nikolu Tomašića iz Brne na Korčuli kako upija znanje Gorana Kočiša i polako nakon Lešić Dimitrija kreće u tešku ali divnu priču zvanu fine dining. Neka mu je sa srećom. Uživajte u fotkama…

 

I ovo bi vam se moglo svidjeti

1 komentar

Restorani nakon Corone: Tri odgovora na pitanje koje mnoge muči... - Ribafish 30 travnja, 2020 - 09:46

[…] Parfemi, kokteli, fine dining: Noelova olfaktivna večera s Ramonom Monegalom ispunila sva očekivan… […]

Odgovori

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.