Opat i ja…

by Ribafish
0 komentar

Sutra se piči za Opatiju. Playboy Party u Hemingwayu. Dolazi Štef Lupino s tri komada, ja vozim Maju i sprema se veselija noć. Kako u Opatiju dolazimo oko desetke, a tuum počinje u ponoć, postavljam vam par sljedećih te egzistencijalnijih pitanja:

1. Di se može popit veliko Velebitsko u Opatiji?
2. Ako nema velikog Velebitskog, di ima velikog Budweisera, Češkog, naravno?
3. Ako već nema navedenih, di općenito ima jeftine pive?
4. I najbitnije, imam bus u subotu u 6.40 iz Rijeke za Zadar, pa kako već neće bit spavanja – kad ima neki bus iz Opatije do Rijeke pa da ga ulovim na vrijeme? Jel to di piše?
5. Prenesite moje isprike nesretniku koji će sjedit do mene u busu…

Nisam vidio Juniora Slinišu dva tjedna i blago sam lud. Na plaži u Biarritzu upucava mi se australska viceprvakinja u surfanju (lijepa poput šteneta albino tukanice nerotkinje i heterozigotnog gnua iz prvog okota), a ja ko tuljan gledam kikiće kako se oko mene prčkaju u pijesku i objašnjavam koki kako je onaj mali isto glavat i mišlenast ko Rok. Australka se zbriše družit s daskom, a ja se nastavim tupo smješkat mamama koje su vjerojatno mislile da sam teži pedofil – sa skrinsejverom na Juniora i blago sjetnim pogledima na ostalu žgamad sitnozubu. Dobro da me nisu umlatili ko onog fotografa u Dubrovniku ili Makarskoj, di god…

Najtragičnije je od svega što su ga prvo tukla dvojica izbrijanih, pa trojica izbrijanih, pa sva petorica izbrijanih, i kad je konačno stigao do murije, oni mu nisu htjeli pomoć nego su mu htjeli zaplijeniti snimke. Sad slijedi najbolji dio. Fotograf kaže da su policajci nekoliko minuta «pokušavali naći snimke na fotoaparatu, ali ih nisu uspjeli naći pa su ga pustili i najavili tužbu.»

Halo!? Oni su na digitalcu tražili slike i nisu ih našli!? I najavili tužbu. Jer je slikao valove!!!

Strašno. A nisu ni našli onu petoricu koji su ga mlatili. Vjerojatno na Makarsko-Dubrovačkom području ima oko 73 milijuna obrijanih kršnih mladića, pa još provjeravaju. Kao što je i Cvik slučajno pobjegao.
«Ala, šjor Stipe, nemoj me vezat, molin te, fjaka je.»
«Ma dobro Cvik, al nemoj bižat»
«Ma neću brate, evo san reka niki dan u Arenu i Večernji da san se smirija.»
«A onda ti virujen. Ma reci ti meni, jel imaš malo bilega, za dicu… Pa je tlak, razumiš, jugo je, e…»
«A iman nešto malo, ali me onda pusti da utečen.»
«A dobro, ali mi onda posli kad me otpustu a tebi daju dvi godine uvitno nađi posal na sudu u Dubrovniku.»
«A oli je problem šjor Stipe, evo ti kila. Ala, živija»
«Šmrk, uuu, dobar! Živija mali! Liz. Ajme judi, uteče diler, drš’te ga, šmrk, šmrk, liz… Pobiga je kurbin sin, johi mene…»

Naravno da je ova pričica besmislena jer ZNA SE ko dila u ovoj kifli od države. Uvijek sve ide u krug. Dijete od tajkuna se iz obijesti (jer starci trče za parama i nemaju vremena za njega) počne drogirat. Daje pare dileru koji i sam postaje bogat, kupuje policajce, suce i političare i vrlo brzo vlada mjestom i postaje vlast a dijete završi u komuni s ofucanom biblijom i nekim iz hrvatske govnjive estrade ko se dođe slikat s njim za hateve. Niko ne mrda prstom jer svi već imaju sve prste zauzete u tome.

Tko bi pošten i normalan išao u borbu protiv ovakvog sistema. Tko želi biti eliot Ness kad znaš da ne možeš pobijediti cijeli svijet? Ako nije droga, onda je oružje, ako nije oružje – onda je nafta. Krug je zatvoren. Možeš birat želiš li biti sitni miš i biti zadovoljan malim, ili ambiciozno žilavo pseto od kojih 99 posto ne doživi ostvarenje cilja nego sagori bilo od metka, droge ili mraka. Nikad se neće uloviti dileri niti kazniti krivci. Uvijek će se žrtvovat neka sitna riba. Previše je ljudi iz vrha upleteno.

Koliko god to žalosno i bolno zvučalo, ako i vidite vaše dijete da se drogira, veću ćete mu uslugu napraviti da ga na licu mjesta ubijete nego vjerujete u hrvatski pravosudni sustav. Ili sam malo pregrub?

Zato treba pit. Malo i pametno i bit sretan nakon tri pivceta i znat stat. Na putu sam da to i naučim. Do tad – vidimo se u Opatiji! Ja sam onaj debeli ćelavi s turskim brčinama za šankom. Aj živili!

E, da. Ovo me podsjetilo na istinitu priču o narkićima u Veloj Luci. Naime, njih par nonstop sitno krade za šut i kad je pred dvije godine opljačkana jedna kuća usred ljeta, murija je dovukla par njih za koje zna na razgovor u stanicu. Zašamaralo ih i rekli da priznaju ko je krao. Začudo, svi su imali alibi i nikom niš. Stvar se ponovila i sljedeći tjedan, isti dan u tjednu, opet prazna viksa. Kad se ponovila krađa i provala po noći i treći put a lokalni narkosi i opet imali alibi a šamari nisu pomagali, murija se zabrinula, pokrenula istragu, pozvala puno pojačanja i ulovila dva Talijana narkomana koji su dolazili jednom tjedno turističkim brodom iz Ancone! Ino-narko-krađa telki i videa. Za ne vjerovat…

Uf, još samo dva dana do Juniora. Preživit ću.


lolina – 13.07.2006. u 10:21 kaže: dok mi jurimo za poslom , klinci rastu , prebrzo odrastu . sad ti se ne čini tako , ali vidjet ćeš.
ajde kući!!


ribafish – čovjek krnje jetre – 13.07.2006. u 10:32 kaže: pa kući i jesam.


012 STATION posada – 13.07.2006. u 10:54 kaže: Analiziraj ovo. Mislim da ce ti neke egzistencijalne stvari postati jasnije.


… – 13.07.2006. u 11:00 kaže: ma kako se znate “rugati” dalmatinskom govoru…”splitski” “zadarski” i “sibenski” nacin govora se razlikuju a da ne govorimo o tome kako pricaju an korculi ili jos bolje dubrovniku…nema veze s tvojom verzijom…iako dobar pokusaj 😉
svidja mi se tvoj blog…junior je presladak…


KNEDLA I FIL – 13.07.2006. u 11:38 kaže: U vezi onih pitanj pogledaj na ovoj stranici pa možda nađeš nešto!!! No neznam baš……


cutecat – 13.07.2006. u 11:48 kaže: u vezi pitanja pod br. 4, iz Opatije za Rijeku nema nocnog busa, koliko ja znam, tako da preporucam Klifton taxi koji ima tamo neke jeftinije tarife. Broj neznam, valjda ce znati oni u Hemingwayu.


SlimShadyShow – 13.07.2006. u 11:49 kaže: Što se tiče busa od Opatije do Rijeke, tu bi ti trebalo sve pisat. Inače to ti je linija 32


AL SAROUKH – 13.07.2006. u 12:06 kaže: ja ću svom djetetu reći, ako ne napraviš ništa do 20 i neke, idi pa se drogiraj, radi budale od drugih, uvijek će se neko imati brinuti za tebe. Ne znam koji ih kurac toliko žale, ja više žalim radnika u rudniku koji radi cijeli dan i onda dođe doma i mora jebati dlakavu ženu. Kad si kod Cvika, podsjetilo me sve ovo na Stanka Lukića-cvika, faca je bio isto bjegunac, imo je pepeljare na očima umjesto naočala, optužili ga da je ubio policajca i ranio drugog. Na kraju se ispostavilo da je ovaj ranjeni ubio ovog (Milorad Dobre ranjeni, Jure Čulina poginuli). Cvik je bježo jakim snagama SUP-a po Zadru i okolici par dana, to je bilo 1989, predo se dobrovoljno jer ga nisu mogli uvatiti, poslije bio dragovoljac


ribafish – čovjek krnje jetre – 13.07.2006. u 12:07 kaže: …bezimena, mama mi je iz vele luke i znam kako se govori u veloj luci pa ne seri, molim te…


ribafish – čovjek krnje jetre – 13.07.2006. u 12:10 kaže: hvala na pomoći, ali ja i dalje ne znam kad ide bus iz opatije za rijeku u subotu između 5.30 i 6 ujutro…


c’est mois, Nemetz – 13.07.2006. u 12:19 kaže: Mojoj staroj je trebao prevodilac kad je prvi put upoznavala rodbinu od mog starog iz okolice Križevaca 🙂 , a isto je bilo i ženi, koja, iako joj je stari kajkavac rodom sa slovenske granice, rekla da više kuži slovenski od prigorskog mumljanja… elem, plaćam cugu prvom Dalmatincu koji skuži razliku Prigorca od Zagorca…Fakat su mi smiješni jezični nacisti “kod nas se kaže Njanja umjesto Njenje”, uključujući i one koji me stotisuća i prvi put slavodobitno obavještavaju da “nije burek sa sirom nego sirnica”…. pa odi onda u Bosnu i uživaj si u točno naručenoj sirnici, a mene pusti da pričam kak hoću…..


SlimShadyShow – 13.07.2006. u 12:36 kaže: provjerio sam ja kad ti ide iz opatije u rijeku, imaš u 5:00, 5:40, 6:10. Mislim da bi to trebalo biti to, ti još nekako provjeri.


ribafish – čovjek krnje jetre – 13.07.2006. u 12:45 kaže: slim, fala!!!!!!


el guapo – 13.07.2006. u 13:05 kaže: 1. koga briga za velebitsku piva kad se ide na Playboy party!? a osim toga tamo bi trebalo bit nešto i za popit, kaj ne?
2. opet isti odgovor…
3. vidi se da si skroz puko i da ti je dosta svega… haluciniraš i razmišljaš kao prištavi brucoš…
4. piše, na busnoj stanici u opatiji… uvijek imaš taxi…
5. tu stvarno ne znam kaj bi ti rekao :)))))))


dida99 – 13.07.2006. u 13:10 kaže: Evo je neutralni čitač s usana konačno sa stopostotnom sigurnošću utvrdio što je to Materazzi rekao Zidaneu:
GORI SI OD NIKE KRANJČARA !!!


Julijan – 13.07.2006. u 13:13 kaže: Riba, mislim da se nemili dogadjaj zbio u Splitu…
Par dana kasnije Marta je s frendicom bila na istoj plazi. Frendica ima dvoje djece od 5-6 godina. U jednom trenutku starija kcer izlazi iz mora s covjekom koji je drzi za ruku. Martina frendica “popizdi” na “pedofila” koji joj pipa dite, a mala dolazi do nje i govori “mama, mama, skoro sam se utopila. spasio me ovi barba”…
Mogu misliti sto bi bilo da je onih 5 celavaca bilo tamo u tom trenutku… Uglavnom, ako vidite da se netko utapa, prvo trazite osobnu… ako je nema… gledaj svoja posla…


aMB – 13.07.2006. u 13:19 kaže: u splitu, u splitu. tamo je najebo frajer..


Rock Roll – 13.07.2006. u 14:12 kaže: 1,2 i 3 – ne znam. Morat ćeš to empirijski utvrđivati. 4. Imaš gradski bus kojim možeš krenuti iz Opatije u 5 i stići u Rijeku u 530, krenuti u 5:45, a stići u 615, te krenuti u 6:10 a stići u 6:40. Zadnji ne bih preporučio jer ćeš vjerojatno zakasniti. A kao što kaže Punto, uvijek imaš i taksi; kod nas je duplo jeftiniji nego u Zg.


ribafish – čovjek krnje jetre – 13.07.2006. u 14:46 kaže: julijane kućo stara, znači – uopi se i pusti drugog da se utopi!!! taman!


ribafish – čovjek krnje jetre – 13.07.2006. u 14:48 kaže: znaci 5.45. grazie! taman za putni favorit!!!!
fiat punto, kurton ti puko kad se najmanje nadaš (sa susjedovom pudlicom) dabogda. daj pročitaj nešto ako si u stanju pa onda seri. imam dva sata do početka partyja a i nisam čovjek od koktela nego od pive. mrzim kad mi nepismene prištave pubertetlije govore da sam prištavi pubertetlija jer imaju komplekse od svojih prišteva i puberteta. jel ti to puko jedan? a ne, to je top podne označio…


el guapo – 13.07.2006. u 15:09 kaže: u svoj tvojoj zajebanciji, sad si ga pošteno pretjero’, ako ne u procjeni mojih godina i “ozbiljnosti” mojeg komentara, a onda u svom ‘pubertetlijskom’ odgovoru… godina imam koju više od tebe, al recimo da smo vršnjaci… a ovo ko je nepismen i slično, neću ni komentirati… a ti samo traži jeftinu pivu po opatiji i rijeci, ako trebaš koju kunu, samo javi…


Tajne su tu zato da ih ne’ko nasluti… – 13.07.2006. u 15:32 kaže: Evo ti vozni red u pdf-u, pa se sam snađi i izorganiziraj… Vidim da su se neki već založili, ali crno na bijelo, je ipak crno na bijelo. Izvoli.


– 13.07.2006. u 15:45 kaže: što se tiče pive, najjeftinija što sam je našla je u birtiji odmah kraj busnog kolodvora. nisam sigurna kako se birc zove, ali nemreš fulati: ako stojiš na rivi ispred busnog kolodvora i more ti je iza leđa, prva lijevo (ide uzbrdo), birc je s desne strane te uličice… i nema pogled na more, pa Žuja nije 20 kn :)))


ribafish – čovjek krnje jetre – 13.07.2006. u 15:49 kaže: fiatiću pokvarivi, ne trebam kune nego samo pitam pametnije i informiranije od sebe da mi pomognu oko nekih stvari. ako si toliko zadrt da znas samo vrijedjat (procitaj si komentar), ovdje nisi dobrodosa. kako bi ti bilo da ti dođem na stranicu i napišem “kako su ti ružne slike, balonjo šmrkavi” bez da sam pogledao više od jedne i to letimično. slobodno komentiraj ako imaš s čime, ali nemoj bezveze i priglupo pljuvat.


haloooo – 13.07.2006. u 19:21 kaže: ah…naklon caru…nažalost nemam savjet za Opatiju…osim..pij…pijjj…i pokušaj ostati na nogama…to je sve zasad…


G. Loop S.I. – 13.07.2006. u 20:08 kaže: E, štoš u Zadru? Što to ima tu?
Jel ti triba besplatno nočenje ili tako šta? javi, ozbiljno pitam.
EEEE, a kad smo kod policajaca i digitalnih fotića, pazi ovu scenu!!!!:
Ja zbog sad nebitnih razloga završio u policijskoj stanici, i kaže mi murijak da ispraznim džepove, i ja izvadim digitalac i stavim ga na stol….
“Što je ovo?!”
“Digitalni fotoaparat!”
“A što će ti fotoaparat navečer??!!”
“Pa ima blic, može slikat po mraku!”
“Ma da?! Ajd nas uslikaj?!”

…. imam tu sliku, neizgubio ju nikad.


KNEDLA I FIL – 13.07.2006. u 23:14 kaže: E ribafish ajd ti nama nešto napiši o tom party-u i malo stavi fotki s toga party-a!!! hehehehe……..


Bobika – 13.07.2006. u 23:59 kaže: Bio sam ti ja u Opatiji dva ponedjeljka za redom,ali ti neznam dat odgovor ni na jedno tvoje pitanje.


neutrinohr.blogspot.com – 14.07.2006. u 11:40 kaže: Ma pozdravi ti Opatiju bajnu, biser oh nasega mora itd – a za ove ozbiljne sitnice cemo lako … jel to ti odrastas? Puca te ocinstvo?
I meni je bilo zanimljivo gledati kako pocinjem gledati neke stvari oko sebe drugim ocima …


Maurich – 14.07.2006. u 13:03 kaže: Baš sam noćas bio u opatijskom Hemingwayu , nakon izvanrednog koncerta Satrianija…nemam pojma gdje kod nas možeš popit pivu, znam da ti zavidim što ćeš večeras biti na partyju sa zečicama, a ja neću moći prisustvovat….
ZA bud od Opatije do Rijeke se ne brini, stalno ti vozi linija 32, ali ja bi ti od srca preporučio povoljan taxy koji će te otfurat do Rijeke , a izbjeći ćeš i stare smrdljive nadrkane babe koje idu na placu…. broj telefona taxyja ti je 051-704-100…
Eto, sretno i uživaj!!!


Tajne su tu zato da ih ne’ko nasluti… – 14.07.2006. u 14:14 kaže: @ribafish: U vezi pitanja koje si mi postavio… U Rijeci si, ako kreneš u 5,40 iz Opatije, u 6,10 cca. Možda i malo prije. Piše ti u onom voznom redu, čini mi se.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.