Održan prvi hrvatski zalazak i koncert u vinogradu uz glazbu Jazziane Croatice

by Ribafish
0 komentar

TZ Meridiana Slavonica organizirala je jedinstven događaj u vinogradu na kojem su posjetitelji uživali svim čulima

Službena objava:

U subotu, 19.lipnja u vinogradima pred vinskim hotelom „Stupnički Dvori“ održan je „Zalazak & koncert u vinogradu“ u organizaciji Turističke zajednice Meridiana Slavonica i TZ Brodsko-posavske županije. Na području mlade TZ Meridiane Slavonice u kojoj su spojene tri općine Brodski Stupnik, Oriovac i Nova Kapela nalaze se obronci Dilj gore u čijim brdima uspijevaju vrhunska vina jer je položaj idealan za uzgoj vinove loze.

Manifestacija je započela vinskom radionicom „Vina Meridiane Slavonice – ponos našega kraja“ na kojoj je prof. Marija Vukelić predstavila vina sa stupničkih brda vinarija Galić, Jurković, Vinković, Vučković, Aladrović, Grozdanović.

Polaznici radionice bili su iznimno zadovoljni kvalitetom vina i raznim vrstama vina, od pjenušavih do mirnih, suhih do polusuhih, mladih i odležanih, bijelih, ružičastih, crvenih. Najvažnija sorta vinogorja je graševina, a uz nju se uzgajaju i chardonnay, rajnski rizling, cabernet sauvignon, cabernet franc i merlot.

Nakon radionice posjetitelji su mogli kušati vina navedenih vinarija na izlagačkim mjestima, tik uz vinograd gdje je, oko 18.30 počeo koncert poznatoga hrvatskoga jazz sastava Borna Šercar’s Jazziana Croatica. Autentičan zvuk hrvatskoga jazza u zelenilu stupničkih vinograda uz čašu vina – stvorio je jedinstven doživljaj u kojemu su uživali svi posjetitelji, domaći i strani, koji su upravo zvog ovoga događaja došli u Brodski Stupnik.

Posjetitelji su svoj doživljaj zabilježili i fotografijama te tako sudjelovali na foto nagradnom natječaju „Zalazak u vinogradu“. Sve fotografije su objavljene na FB- događaju na stranici Meridiana Slavonica, s oznakom #sunsetinMeridianaSlavonica ili #zalazakMeridianaSlavonica.

Pred sam kraj događaja odabrana je najljepša fotografija koju je naslikala Livia Maduna i time osvojila romantičnu večeru za dvoje.  Na završetku manifestacije, Mateja Pejanović direktorica turističke zajednice Meridiana Slavonica, zahvalila je svima na dolasku te obećala još sličnih, zanimljivih događaja kojima će turiste privući u ovaj prelijepi, još neistražani kraj.

 

Više informacija na: info@tzms.com.hr
Foto: TZ Meridana Slavonica

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.