OBILJEŽAVANJE DANA PLANETA ZEMLJE U OŠ RUGVICA

U prekrasnoj modernoj školi na samo par metara od rijeke Save napravljena je prava mala akcija povodom proslave Dana planeta Zemlje

by Ribafish
0 komentar

Iskreno, nisam znao da je Rugvica toliko blizu Save, niti da ima tako lijepu i modernu školu. No, ono najbitnije su – ljudi. Pa je tako dan posvećen našem jedinom Planetu u organizaciji vrijednog školskog tima protekao u svakakvim dobrim aktivnostima. Puno hvala na gostoprimstvu, nadam se da okoškolska akcija čišćenja s naglaskom na Čikolov kao i predavanje – nisu bili prenaporni… Vidimo se uvijek kad pozovete, hvala na divnom danu!

Službena objava OŠ Rugvica:
Obilježili smo Dan planeta Zemlje kroz niz aktivnosti. Za učenike petih razreda održano je edukativno predavanje poznatog kolumnista, novinara, gastro blogera i profesora geografije, Domagoja Jakopovića – Ribafisha. Predavanje je održano na temu zaštite okoliša. Pored toga im je pričao o projektu RokOtok koji je realizirao u spomen svom pokojnom sinu. Naime, s obzirom na to da mu je obećao da će s njim obići i upoznati sve hrvatske otoke, odlučan je bio u ispunjenju obećanja te se nastavio baviti s tim avanturističkim putovanjem uključivši i drugu djecu. Nakon predavanja učenici šestih razreda zajedno s Ribafishom očistili su dvorište škole, prostor igrališta te prostor oko zgrade općine. Hvala Ribafishu na predavanju i sudjelovanju u čišćenju okoliša naše škole.


Učenici sedmih razreda pisali su eko poruke i izrezivali različite motive Zemlje. Učenici osmih razreda crtali su različite motive na pločniku škole (crna roda, obrisi granice RH, cvijeće) te pisali različite eko poruke. Učenici petih i sedmih razreda su sadili cvijeće.  Učenicima je bio interesantan ovakav oblik izvanučioničke nastave.

Petra Sekulić i Monika Puhalović

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.