Novi projekt HURR-a: „Baku i djeda svako dijete treba“

Besplatne radionice, grupe podrške, savjetovanja i tai chi chuan za naše najmilije u ranjivim godinama

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:
Kada je Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo (HURR) prošle godine organizirala radionicu o pravima baki i djedova u pokretanju postupka za viđanje unuka (neovisno o roditeljima), nije bila ni svjesna kakvu je „pandorinu kutiju“ otvorila. Bake i djedovi iz cijele Hrvatske strpljivo su čekali u redu ispred Mjesnog odbora Horvati Srednjaci kako bi prisustvuju radionici, zatraže pomoć i podjele svoje iskustvo. Tema je zainteresirala i medije, a pozivi upomoć i telefoni nisu prestajali zvoniti zadnjih godinu dana. S obzirom na to da su pozivi i traženje savjeta zbog ne viđanja unuka sve učestaliji, HURR je pokrenuo novi projekt: „BAKU I DJEDA SVAKO DIJETE TREBA“ s partnerima udruga Životna linija i Udruga CENTAR DO.


Projekt je počeo 1. listopada od kada se nudi savjetodavna pomoć. Novost je da će od 10. studenog 2023. do 29. veljače 2024. biti organizirane i besplatne radionice za bake i djedove te cijelu obitelj. Predstavljanje projekta i prva radionica održat će se 10.11.2023. u 17 h u MO Horvati Srednjaci: „Glavni problemi i izazovi odnosa baka i djedova i unuka danas“ koju će voditi psiholog Bojan Klapčić. Cilj projekta je unapređenje i zaštita prava djece, osnaživanje kapaciteta i podrška obitelji, zaštita prava i poboljšanje kvalitete života osoba starije životne dobi te poticanje volonterstva. Voditeljica projekta je Melita Požgaj, dugogodišnja volonterka i tajnica HURR-a.

Pomoć koja će se pružati tijekom nadolazeća 4 mjeseca je:
– Savjetodavna pomoć – Oliver Čanić, predsjednik HURR-a
– Psihosocijalna pomoć – psiholog Bojan Klapčić
– Grupe podrške – dipl.sociologinja Ines Kovačić, Udruga Životna linija
– Kreativne radionice tai chi chuan – Boro Ranitović, predsjednik udruge CENTAR DO


Raspored radionica u studenom 2023.:
10.11.2023. u 17 h MO Horvati Srednjaci: “Glavni problemi i izazovi odnosa baka i djedova i unuka danas“ psiholog Bojan Klapčić
13.11.2023. u 19 h Graditeljska tehnička škola Zagreb: Tai chi chuan, Boro Ranitović
24.11.2023. u 17 h MO Horvati Srednjaci: Grupa podrške, dipl. sociologinja Ines Kovačić
O važnosti oba roditelja i bliskih srodnika, posebno baka i djedova u odgoju djece i o ravnopravnom roditeljstvu postoji niz istraživanja. Zajednički odgoj kroz aktivno sudjelovanje oba roditelja te djedova i baka – stvara sretniju djecu koja kasnije izrastaju u zdrave i psihički stabilne osobe. Pozivamo vas na aktivno sudjelovanje u radionicama i edukacijama koje su besplatne!

Sve informacije o aktivnostima i rasporedu radionice potražite na:
Web – https://ravnopravno-roditeljstvo.com/
Facebook – https://www.facebook.com/Ravnopravno
Projekt se provodi uz financijsku potporu Grada Zagreba.
Kontakti za podršku i savjetovanja: 098 274 338 i 098 182 6423 ili na mail udruga.roditeljstvo@gmail.com.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.