N’oublie Pâtisserie: Prekrasna nova slastičarnica u zagrebačkom Središću

Zagreb je bogatiji za još jednu boutique slastičarnicu, vrijeme je da sjednete u prekrasan ambijent i prepustite se nezaboravnim okusima!

by Ribafish
0 komentar

S  obzirom na to da sam porijeklom iz Vele Luke i da su nam Blaćani prvi susjedi, čim sam u Središću vidio ime N’oublie, odmah mi je zamirisalo na lumbliju i moju Korčulu. I čim smo zasjeli na nadgrađenu terasu okruženu zelenilom i u pastelnim bojama, enigma je riješena – vlasnik je doista iz Blata na Korčuli i u spomen najpoznatijem “kolaču” otoka posvetio lokal preko puta Bundeka, na adresi Brune Bušića 16.

Ova preslatka slastičarnica francuskog stila romantičan naziv (ne zaboravi me) duguje priči prema kojoj je mladi francuski vojnik koji je bio i pekar, u Blatu zaveo mještanku i na odlasku joj dao ovaj mirisni kolač uz riječi “n’oublie pas”. Mladoj Blajki je to “nublipa” zvučalo kao lumblija i tako je ovaj kolač dobio ime, ali ga u lokalu ipak ne možete dobiti, pošto je ipak sezonski, a kako je N’oublie otvoren tek u ožujku, nadamo se dobrim vijestima oko Božića…

Noublie nije puno uložio u vidljivost, pa ćete se mrvu pomučiti dok je ne ugledate, ali razoružat će vas ugodnim ljudima, osmjesima i zanimljivom ponudom kako slatkih, tako i slanih jela te sladoleda. Iako u ponudi imaju sjajan rose iločkog vinara Domagoja Buhača i dva Medvedgradova crafta, set za čaj je toliko sladak sa svojom tacnom, šalicom i pješčanim satom za mjerenje vremena da sam skoro zaboravio navesti i izvrstan okus craft mješavina Odores Silentii, obiteljske manufakture koja se trudi promicati čajne mješavine što osim prirodnog i intenzivnog okusa imaju i ljekovita svojstva.

Počeli smo sa slanim programom, kiflicu ostavili za drugu priliku, kao i u kvartu već prilično hvaljen sendvič s lososom te se odlučili za klipić sa sirom i šunkom te sendvič u integralnom pecivu. Peciva i kolače rade u svom malom pogonu u sklopu cateringa Zvona, a ponosno ističu kako kod njih nema mjesta raznim prašcima i margarinima, sve se kreme rade od nule i svi su kolači s maslacem. Osim, naravno, onih raw i veganskih koje posebno ističu na ponudi. Izvrstan, mekan i slastan klipić, moćno punjenje, i sendvič toliko svjež i fin da ga ne bih odbio i više dana u tjednu.

Posebno su ponosni na ponudu raw i veganskih kolača – sirove torte od avokada i limete, sirovog tarta od limuna s bademom, lješnjacima i kokosom, te onaj od borovnice. E sad, nije lako čovjeku koji inače naručuje šampite i sladoled od limuna sirovim kolačem otvoriti nove horizonte, ali moram priznati da je jačina, kiselina i svježina bezglutenske kombinacije limuna i kurkume s bojom kojom je Delboy u Mućkama ofarbao balkon – jednostavno nevjerojatna! Ima nade za mene… Moj favorit dana.

No bio je red i na klasičare, ali prvo treba napomenuti da Noublie nema ni baklava ni kremšnita nego samo specijalne, zanimljive kombinacije kolača kakve rijetko srećete, a tu je pobjedu odnijela Babuška, kolač koji u sebi krije još jedan mali hrskavi kolačić u obilnoj kremi. Kao kinder jaje, samo ovdje igračku pojedete s guštom! Tu je odmah na vrhu i Karamel Opera, sočan, tust, moćan i jak kolač, toliko zasitan da ga ni Kasandra nije mogla pojesti!

Tart s pistacijom i jagodom će imati dok ima i svježih jagoda, a torta s malinom i pistacijom prema riječima “Tetke Dare”, voditeljice i dobrog duha lokala, uporno drži prvo mjesto među najprodavanijim kolačima. Zagreb i pistacija se vole i tome se jednostavno treba pokloniti. Sve skupa, u Rudešu se, gdje je sjedište cateringa Zvona za njihov izlog u vidu N’oublieja (imaju i web shop) trenutno radi 12-15 vrsta kolača, i mi nikako ne mislimo stati na ovih današnjih 6!

N’oublie Pâtisserie je butik slastičarnica koja naglasak stavlja na kvalitetu namirnice i na tome im skidamo kapu. Cijene nisu male, ali niti ne divljaju kao u većini slastičarnica bliže centru metropole. Ako ste sladokusac i štujete kvalitetu, onda vam cijene od 2.60 – 4 eura neće predstavljati problem jer ćete stvarno uživati u okusima. Tek su na početku, nisu otvoreni niti tri mjeseca, pa još traže idealne okuse, ali na svemu onom što smo danas probali – treba im se duboko pokloniti. Samo hrabro naprijed!

N’oublie Pâtisserie
Ulica Brune Bušića 16, Zagreb, Croatia
Tel. 01 3879 801
Foto: Vilicom kroz Hrvatsku

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.