Nekoliko životnih istina koje ću reći sinu kad postane punoljetan

by Ribafish
1 komentar

U biti, danas djeca sazrijevaju 5 godina prije nas, pa bi mu to mogao reć kad napuni 13. Ili 12? Aupičku…

Sport
Sine, bavi se sportom. Ne profesionalno jer ćeš zatupit. Ne ni s puno sportova jer ćeš se razvodnit. Ne nekim sportom od kojeg nema vajde, tipa hokeja na travi, lacrossea, sinhroniziranog plivanja ili pelote. Ni veslanjem. Nećeš mi u cilj leđima ulazit. I ne nogometom jer ne želim da ti 50.000 ljudi psuje mater jer si pogodio stativu. Ni košarku jer će te tjerat ukurac kad ćeš sjedit ispred njih u kinu a i niko ti neće moć nać tenisice broj 53. Mogao bi odbojku ali ćeš si spizdit zglobove i prste dok će te u rukometu nonstop mlatit. Ili vaterpolo, ali ćeš se usvinjit 25 kila isti dan kad prestaneš trenirat. A u bazenu ćeš odma pokupit gljivice. Za skijanje i tenis ti nemam para, a na borilačke vještine te ne dam iz principa. Sine, jel se baš moraš bavit sportom?

Kompjuterske igrice
Sine, to ti zaglupljuje. Nas bi ti starci hitili u dvorište, dali nam loptu ili špekule i pokupili kad bi pao mrak. A kad bi pao mrak, pranje i u krevet, eventualno si mogao čitat neku knjigu ili gledat jedan od dva TV programa koji su završavali u 10 i 11. Igrice su ti zakurac. Zaradit ćeš dioptriju, grbu, nikad nećeš pobijedit, a ako i dođeš do zadnjeg nivoa, neki će štreber u japanu napraviti još 1800 novih. A do tad će ti najveći kreteni u razredu pokupit najbolje komade. Zajebi to i idi nabijat loptu.

Alkohol

Nemoj počet pit prije osamnaeste jer ćeš prestat rast, organi će ti zakržljat a moždane stanice prepolovit. Kad i počneš, loči obazrivo, polako i inteligentno. Uvijek će se neko u škvadri zapit ko svinja, a nije nužno da to budeš baš ti. I probaj pit kvalitetno a manje jer nije bit popit najviše nego se najbolje zabavit. Najveći je gušt sjedit pripit sa strane i gledat nekog kako jede čikove ili piša po mački. Prije spavanja se zrigaj, napravi si sendvič, popij litru vode i eventualno popij kafetin ako vidiš da se sprema zlo. Mamurluk inače ujutro najbolje liječi sirutka. Od alkohola ti garantirano raste škemba. Komadi ne vole škembe. Zapamti to.

Zašto ja pijem? Pa nije mi niko rekao ovo što ti sad govorim. Sad vrati tu pivu u frižider.

Droga
Sine, drogiraju se glupi ljudi. A ti nisi, niti želiš biti glup. Od trave će ti se smijat 15 minuta a onda ćeš dva sata bit u kurcu. Od skanka će ti 20 minuta bit veselo, a onda ćeš tri sata bit u kurcu i još će ti pišalina smrdit 12 sati po šparogama. Ob bombona će ti se mantat i skakat i nećeš moć zaspat 8 sati, od koke će ti smrdit u ustima po hrenu i nakon sat vremena ćeš shvatit da si dao 100 eura da bi ti sat vremena bilo malo bolje ako si dobre volje ili dosta gore ako si loše. Kao i sa svakom drogom, uostalom… LSD rade neki sumnjivi tipovi u sumnjivim labosima i ako stave jednu jebenu kap više na taj list papira koji ćeš posisat da bi nakon toga vidio ljubičaste leptire kako ti gmižu po glaviću dok ti oko putuje na obližnji hrast – ode ti u pizdu materinu. Mislim, ne ti. Tvoj mozak. Ubrizgaš li si hors, dat ću ti i injekciju s AIDS-om, pa da odmah prekratimo muke. Samo te dvije stvari molim u životu. Ako se meni nešto dogodi, pazi na ostatak familije i nikad nemoj imat veze s drogom. Hvala ti.

P.S. Imam ideju da bi jednog dana posjeo Roka u kuhinju i objasnio mu sve o svim drogama. Može li mi netko reći nakon koliko navršenih godina. Popizdio sam kad sam u osnovnoj školi Granešina ulovio učenika petog razreda kako dila bonkase za 30 kuna…

Oružje

Jebalo te oružje. Oružje nose kompleksaši koji nisu dovoljno jake ličnosti da bi nešto dokazali riječima. Ako ti neko zaprijeti oružjem, reci mu da je u pravu i da ti sad ideš doma. Nabaviš li veći gan od njega, on će nabavit još veći i tako u krug dok neko nekog ne propuca. Onda ćeš ić u zatvor ili u grob. S tim da u grobu nema pedera i da se nitko iz zatvora nije vratio normalan i onda uspio pošteno živjeti jer nitko ne želi imat posla sa zatvorenicima koliko god oni nevini bili. S druge strane, ako misliš pravdu istjeravat noževima i pištoljima, onda odi u neku vojsku i uživaj. Previše ima takvih idiota po cestama da bi i ti bio jedan od njih. U tom slučaju - mene zaboravi.

Seks
Seks je najbolja stvar na svijetu. Ali da ti sad dam svemirsku letjelicu i pustim te da voziš, zapizdili bi se u prvi asteroid. Tako je i sa seksom. Trebaš prvo naučit neka pravila da bi onda uživao do jaja. Lako je jebat, ali je još lakše najebat. Osim što možeš dobit neku gadnu boleštinu od koje ćeš morat ić piškit s čajnom žličicom a čike u bijelom će ti radit bris uretre (što ti nikako ne želim objašnjavat), vrlo lako možeš upropastit najmanje tri života ako ideš karat bez zaštite i ružna djevojka s tuluma zatrudni. Prema tome pamet u glavu. Ne preporučam ti seks prije sedamnaeste, a ako ideš guzit bez kurtona, to ti je isto kao da jedeš šnenokle s poda javnog zahoda. Neki kurac ćeš već dobit.

Žene
Sine, ovo malo penisa što ti lamaće među preponama je nešto što te razlikuje od osoba koje na tom mjestu imaju bužu. One su jako drukčije od nas. Čuvaj se žena. Nikad ni u jednoj ženi nećeš imat prijateljicu, jer se ili ti sviđaš njoj ili ona tebi, pa se neko izvlači na prijateljstvo samo da bi joj bio bliže. Ako se ona zaljubi u tebe, bit će ti dosadna i odjebat ćeš je kad nađeš neku s većim cicama. Ako se ti zaljubiš u nju, čim osjeti – ili će ti uzet sve pare i odjebat te, ili će te samo odjebat. Žene imaju taj fantastičan gen, da što si bolji prema njima – to će one bit gore. A neki se parovi i nađu. Šatro. Sine, budi muško, pokaži zube, i kad ima neki glupi prohtjev, nikad joj ne izađi u susret nego lupi šakom o stol. Jer ćeš bit šupak ko tata.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Jebote, a muzika, škvadra, hobiji...


prvih sto godina je najteže - 19.09.2006. u 08:58 kaže: ja JOŠ nemam djecu, no to me ne pošteđuje ovakvih razmišljanja.
šta će tek bit kad ih dobijem...


RAZUMIJEM! - 19.09.2006. u 08:58 kaže: "Jer ćeš bit šupak ko tata."
??????? uahahahaahahaaaaa, uči ga, uči, ne daj da takav postane!!!!!
osim ako pokupi tvoj šarm ;))) HAHAHAHAAAAAAAAAA


MonoperajAnka - 19.09.2006. u 09:22 kaže: Odlično...mislim da će Rok biti stvarno dobro informiran, a to je nešto što mi definitivno nismo bili.A vrijeme za takav razgovor? Ovo o drogama mi se čini več sa 10, 11...na žalost. Ja sam svom nećaku objasnila neke stvari kada me pitao jesam li probala travu, ali ne bih prepričavala taj razgovor. Svatko ima svoj način, bitno da je djelotvoran, a ovaj tvoj bi mogao biti, jer je iskren i pun humora...meni se sviđa, iako si ovaj dio o ženama mogao malo ljepše, nismo baš sve takve, ali ajde..

PodRoom - 19.09.2006. u 09:23 kaže: U vrijeme mojih staraca, trava se počela pušiti sa 17 godina, dok sada gledam kikiće od 12. godina kako se već napljugavaju na školskom... Tako da ti preporućam da što ranije počneš, prvo sa što suptilnijim porukama, a onda sa velikim razgovorom. Ako mu sve te informacije odjednom "nabacaš", nećeš imat' nikakvog učinka...


Bude Bolje - 19.09.2006. u 09:25 kaže: u jebote, nemam još ni dijete, al me ovo navelo da počnem razmišljat o takvim razgovorima. evo odmah idem pisat spisak!!!

Sevac_jaku - 19.09.2006. u 09:31 kaže: pa na dobrom si putu...još je mali i stigneš mu to sve pojasniti....zasad se primi odgoja...jer kaj napraviš do četvrte godine.....napravil si.....treba puno raditi...ali poslje se isplati....možda nećeš ni trebat sve ovo prezentirati kaj si nadrobil...pametni su klinci danas...nama je bilo dost...da je neko nabavil loptu za nogač ili pet metri žice za špriherice...i ubiješ dan...ma serem tu....umjesto da post napišem..ejjj....zapamti....kaj do četvrte napraviš.....napravil si


SadisticoShy - 19.09.2006. u 09:33 kaže: zaš' to meni niko nije reko ?
Nama su rekli da moraš biti dobar drug i pionir, pa smo išli duvat iza škole kraj igrališta, a kreten koji je dilo danas nema zube i ima troje djece s dvije trebe...koje nemaju zube.
Ovi drugi su umrli. Vremenom od overa.
Kreteni.
Ono maksimum Isusove godine.
Ja sam išo doma igrat igrice, pa poslije u jabuku igrat se s curicama i nosio majcu Lyfe Style is my Style. Jebeš ga kad su dureksi tad bili skupi i uski, a oni češki....brrrrr.


dr.Katori - 19.09.2006. u 10:08 kaže: buraz, ovo si JEBENO sistematizirao. svaka ti dala


Brontulavanje...moje.. - 19.09.2006. u 10:26 kaže: lipo si to sve reka....ali mislim da te u nekoj fazi neće slušat........


c'est mois, Nemetz - 19.09.2006. u 10:42 kaže: :) Ne znam s koliko točno njegovih godina namjeravaš obavit taj razgovor, ali ako bude 18, imat će strpljenje kolibrića za tirade & usmene savjete koje mu starci žele usmeno saopćiti.
Još se s užasom sjećam situacija u rano jutro, kad ti, onako još mamurnom od neprospavane noći, stara sjedne na krevet s rečenicom: "moramo ozbiljno razgovarati..." ili "što ti planiraš u životu?"...
Uostalom, moramo biti spremni i prihvatiti da će, bez obzira što mu tupili, naše dijete odgajati i ulica, frendovi, društvo i mi tu nemremo puno. Pričali smo baš u nekom društvu i veli frend "to bi bio konačni poraz svega u što vjerujem kad bi mi malena slušala narodnjake". Ja sam se s tim pomirio, za takve npr. stvari jednostavno možeš pokušati usmjeravati, ali kakav će biti rezultat....

Glede sporta: ne nužno aktivno bavljenje, ali poticati neko gibanje - da. Ma buraz može i ples (jedino kaj onda klizi u sumnjivo društvo :))

Kompjuterske igrice: ne slažem se da zaglupljuju (djelomično jer ih i ja igram :P ) To kaj je nas pregazilo vrijeme pa veličamo naše špekule ili što smo buljili u test sliku Mađarske TV nakon ponoći, misleći da smo ulovili MTV, ili kvarili zube na šećernim tablama, ne znači da je to bio kraj svijeta ili da smo bili pametniji, nego nismo imali drugo. Svako vrijeme nosi svoje, tak da ne bi htio biti starac koji prigovara "ja sam čuvao krave, što mi je falilo" ili "plesnjaci su bili zakon, a ne vaša glazba koja pili mozak"

Alkohol: potpisujem.

Droga: e tu imam dovoljno svojih šarenih iskustava da mu zgadim za cijeli život :)

Oružje: otkud mu oružje?

Seks: a bit će valjda dotle neki suvisli školski program o tome....

Žene: nemam savjet i ne znam otkud bilo kojem muškarcu savjet, tek "moli se sine da ti se posreći"....


0 1 2 S T A T I O N - 19.09.2006. u 10:43 kaže: @Ribafish reče: "Ali da ti sad dam svemirsku letjelicu i pustim te da voziš, zapizdili bi se u prvi asteroid."
Nemoj brate ovo koristit, jer kad mali prokuži da si ga lagao, neće ga više spremat u gaće ;)


*=*=*= Enciklopedija gluposti... - 19.09.2006. u 10:51 kaže: Jadan Rok. Ako si sada napisao ovakvo dugačko predavanje kada nema niti godinu dana do njegove 12, ovo će postati knjiga duža od Ane Karenjine i Biblije zajedno.


* ANNABETH RUBBISH * - 19.09.2006. u 10:53 kaže: sad ti savjetujem da to isprintaš i čuvaš dok ti sin ne napuni 16-17 i onda mu daj nek sve to lipo pročita, ali ovako kako je, od rići do rići


normalan zivot - 19.09.2006. u 11:18 kaže: Ma da, profi sport je totalno degeneričan, a za 12 godina bit će i gori. Zato je amaterski zakon. Pištolji i droga nisu sporni. Dobro, od kojeg jointa mu neće bit ništa. Alkohol ? Eh, alkohol. Manje i kvalitetnije kažeš? To će bit najveći problem ako prevladaju tvoji geni. Seks? Zamisli u kojem bi bio bedu da imaš kćerkicu umjesto sina. Ovako je dovoljno da ne bude budala.


::ribafish:: - 19.09.2006. u 11:33 kaže: kad ti mama sjedne na krevet... nemetz, ti si moj idoool!!!!! ili kad se vratiš u tri ujutro strgan a stari te čeka u kuhinji i rješava križaljke - sjedni sine, da popričamo.... aaaaaaaa....

kojih 16-17? peti osnovne je prijelom. opaljena, mame, dajte savjet...


Društvo Prijatelja Piva!!! - 19.09.2006. u 11:37 kaže: Sine ovo, Sine ono...


normalan zivot - 19.09.2006. u 11:40 kaže: Uf, o tim malim noćnim susretima u kuhinji i zahodu mogli bi knjigu napisat.


..::2tref::.. - 19.09.2006. u 12:09 kaže: Riba, daj sinu lopte, al daj sinu i kompjutera. Što ako zabrije na nogomet ba bude ono Diiiinaaaamoooooooo, a vokabular u kurcu. Samo ga drž dalje od bloga.


Athena Air - 19.09.2006. u 12:31 kaže: Memento za mog nerođenog sina. Ko zna kakav će mu otac bit, a ovo se čini sasvim zadovoljavajuće kao temelj za odgoj. Za sad. Sin je još dobra opcija, ono čega se bojim je kćer u pubertetu. Nemam ja živaca za to.


Predziđe neutrinstva - 19.09.2006. u 12:44 kaže: Ako je forvardusha - dobra je, ali kako mi se cini da je tvojih ruku djelo - jos i bolje ... trebao bih porazmisliti o slicnoj prodici za curice ...


Zdenkov kulturni kombi - 19.09.2006. u 13:36 kaže: Radikalno se ne slažem za kompjuterske igrice - iako ih ja ne igram. Uopće. Stoput je bolje da ih igra, nego da bulji u TV. Naravno da je opsjednutost bilo čime pretjerana, poanta je da ga probaš zainteresirati za sve pomalo. I za nogomet i za igrice i za stripove i za čitanje... I opet će na kraju htjeti samo ono što ćeš mu braniti. Tako to ide. Ajde, bar će pozamašnu kolekciju pornića naslijediti...


Dnevnik nas 2+2 - 19.09.2006. u 13:37 kaže: He,he....stvarno kad čovjek unaprijed počne razmišljati kako odgojiti dijete i što mu reći....toliko problema se stvori oko toga. Naravno svi bi mi htjeli najbolje i djetetu bi odmah počeli tuviti što valja i što ne valja. No kako dijete nije kompjuter u koji možeš sve programe odjednom instalirati, stvar je i komplicirana i jednostavna u isto vrijeme. E VRIJEME, to je poanta svega......uživaj u svome sinu i polako dijeli sa njim svoju ljubav, vrijeme i životno iskustvo.Neke stvari mu nećeš moći utuviti u glavu, jer će sam htjeti lupiti glavom o zid ponekad. No tu si ti da sa strane kontroliraš da samo lupi glavom, ali ne i da je razbije. Ma u svakom slučaju ne opterećuj se sada sa time, bit će vremena za sve. Kao što Bare kaže....."samo živi, samo budi i svi odgovori doći će sami", tako ti ja kažem "samo voli, samo budi i odgojit ćeš svoje dijete na ponos ocu svome!A što se tiče žena....hm, one su uvijek zagonetka i uvijek iznenade....pa mogu reći da ni ja samu sebe dovoljno ne poznam....no, he,he...valjda će bit vremena da se do kraja upoznam. A muškarce ne dijelim na šupke, šovinističke svinje ili papučare, nego na džentlmene i one koji to nisu. Puno te pozdravljam tatice Ribafish.


.:.:| Drevni ponovo... - 19.09.2006. u 14:09 kaže: Mwahahahaha... Koliko smiješno, toliko i istinito. Zakon si, Riba. Ajde još napiši ono što fali: "muzika, škvadra, hobiji..." Uostalom, nije li i ovo dobar početak nove enciklopedije "Kako dovraga odgojiti djecu?"


c'est mois, Nemetz - 19.09.2006. u 14:55 kaže: To je najkraća enciklopedija na svijetu: "teško".

Barem moji (inače uporni) starci nisu uspjeli u većini svojih nauma.
Jedan od kumova mi ima dva klinca, svaki odgojeniji i finiji od drugog. Poslušni, dobri, skromni, stariji se bavi sportom. Kak je uspio? A) Bio je nezaposlen više godina B) Prirodni je tupilac - sto puta može ponoviti nešto mirnim glasom i povesti primjerom, ak treba. Meni dakle fali jedino da izgubim posao & promijenim si mozak :)


PodRoom - 19.09.2006. u 15:52 kaže: Jedino me buni kak možeš napisat takve stvari o marici a svojednobno si se sa Tironijem natjecao u rolanju...

Beerlover's collection - 19.09.2006. u 16:09 kaže: veli Nemetz kad te stara posjedne i krene pričat-pilana vjerujem, no kaj kad se naroljaš odeš bratiću na firmu di je cijela rodbina prisutna, a ti s 15 jedini najpijaniji, stari se od muke zapije i na kraju kad dođeš doma stari-pijan ko letva, jedva stojeć nad tobom, krene sa pričama i pričicama, propovijedi nalik, a stara sva jadna, ne zna kojeg prvog odalamit, stoji pored, odustane i ode spavat. iduće jutro, svako svakog izbjegava i tu večer svi sklapamo sjećanja ne bi li došli do nekog suvislog zaključka, koji je naravno izostao.

ja sam se zakleo da se ne će moj sin sam napit-ja ću ga napit tak da, ako baš mora vidjet kak je to, nek dušu izbljuje kraj mene bar da znam da će preživjet. i tak ćemo redom-svaku večer po jednu bocu-dok ne ubijemo svaku i dok mu se ne zgadi sva pijača kaj postoji!

ako ništa drugo, barem se ne će morat opijat meni za inat!

na kraju dana, možeš se samo nadati!

vidi mene, a starci se trudili...


t. - 19.09.2006. u 17:01 kaže: nauči Roka da pjeva: ja volim dinamo, alkohol i žene, ništa više u životu ne zanima mene. ako se toga bude držao dobro će proći, to su tri najmanja zla koja su neizbježna. :)))


seoska idila - 19.09.2006. u 17:05 kaže: pa sad, mi našem Nasljedniku velimo da ćemo zajedno pušit doma, kad će htjeti probati (jelte, ni majka mu nikad nije probala travu), a isto tako s alkoholom. ja mu solim pamet da je on tak i tak frajer i neka se dokaže kroz svoj sport.. kojeg neki smatraju opasnim...


Sivi pogled na svijet - 19.09.2006. u 17:17 kaže: Izvrstan post, zaista.
Tome bi trebali djecu u školama poučavat...


trš trš trš - 19.09.2006. u 17:20 kaže: naletih. ak si mu puštao beethovena dok se još rodio nije, sve će sam shvatit, ak ak nisi, bog ti pomogo, treba sa svim tim počet u 3. 4. razredu

PUŠMIPULI - 19.09.2006. u 17:28 kaže: Sa pričom o seksu počni otprilike kada krene u školu jer će ionako već pola toga znati. Vjeruj mi jer moj sin koji ima 7,5 godina već dvije godine ispituje starce mog muža da li se seksaju. Kad ga pitaš što je to seks dobiš vrlo slikovit odgovor. Dakle, prvo seks. Nakon seksa oružje i tučnjava. Otprilike sa 9. Onda stari sa 10 droga. O profesionalnom sportu - u međuvremenu iako brzo shvate da najgluplji dečki u školi s dugim kosama koji igraju nogomet imaju najbolju prođu kod cura. Sretno!!!! Trebat će ti!!!


Midnight madness - 19.09.2006. u 19:39 kaže: AJ...BAŠ NIJE TAKO SVE ŠTO SI NABROJAO AL NEKA TI BUDE...zapravo ajd ako želiš da ti dijete bude šovinistička svinja..al inače ok...pozdrav:)


Plava Amazonka - 19.09.2006. u 20:27 kaže: slažem se s podroomom šta se razgovora o drogama tiče. što ranije to bolje, al ne sve odjednom... a šta ćeš mu reći u vezi cigareta?? :) zar stvarno imaš tako loše mišljenje o ženama??


Dođe mi da odem. - 19.09.2006. u 20:37 kaže: Miriše na nastavak? Ako bude upola kvalitetan ko ovaj, opet dobro!

Prijelom opijanja je ekskurzija na kraju 7. razreda! ješčuo!! zapamti to!


Mama na struju.... - 19.09.2006. u 20:47 kaže: ovak...kad se približi 13 možeš početi sa objašnjavanjima..jer to je dugotrajan i naporan proces..moj sin sad ima 16 a ja mu još uvijek objašnjavam sve o svemu od 13 naeste...čuje on mene ali ne upija...ti su klinci rastrgani između obitelji i društva..zato je važno da u obitelji imaju sklonište,toplinu,razumijevanje ..u protivnom će imati potrebu to tražiti vani...a onda ode Mile...

paor - 19.09.2006. u 20:51 kaže: a pošto laganje nisi uvrstio u problematične poroke očito ciljaš na moralno političku pododbnost - bit će političar


Frigo - 19.09.2006. u 21:46 kaže: RibljiFišu nemogu vjerovat da si vidio klinju 5 razred kako dila?!?! Jebote, i šta si učinio onda? Pa ja kad sam bio peti razred nisam znao šta je Ožujsko a kamoli neke žeste ovo ono...

A sad nešto nevezano uz ovo, naš onu reklamu za koka kolu sa gospodinom Marićem starkeljom? E, kad ono kaže: "Šta sve još nisam probao?" i onda prva scena poslje toga tetovita si prsa. Onda druga scena on skače s onoga u bazen, a na prsima nema tetovaže?! I onda kao na kraju dere one blizanke u krevetu, i onda se izbliza vidi da na prsima nema tetovaže?!?
J*bo ga gospodin Marić, pa on si preslikače stavio?!

ajd...


NaOpAkO Of A Me - 19.09.2006. u 21:51 kaže: konza rasta konza.. a josh gore i istinito, ali ipak funny =p! legenda si! pozzdr@f i mogao bish svratit =)


obično-neobična ja - 19.09.2006. u 21:59 kaže: Sve si točno reka!Bravo, guštala san čitat.
Pravi savjeti za Juniora!O drogama mu , po meni možeš počet pričat već sa 7-8 godina, isto tako i o sexu, ali na njemu razumljiv način,pa onda postepeno dodavat informacije s godinama.

amy damon - 19.09.2006. u 22:52 kaže: a da nekak zrihtamo da me posvojis?


Zeko zna - 19.09.2006. u 23:51 kaže: ovaj link ide u bukmarkse i kad budem imao sina u pravim godinama, pošaljem mu ovo na mail :D.... s obzirom na komunikaciju između očeva i sinova nekad i danas, u budućnosti ćemo bit sretni ako se i mailom čujemo.


Fakin šit by Kaco Mortale - 19.09.2006. u 23:59 kaže: Sina moj, ti ćeš jamačno završiti u luuudnici!!!!!


Born To Be Your Baby - 20.09.2006. u 01:28 kaže: blago tvom sinu.pozzz


normalan zivot - 20.09.2006. u 08:41 kaže: Jebite se vi šta oćete malom zgadit alkohol. Šta će onda radit kad ekipa zabrlji ? Meni osobno, ima krasnih ljudi s kojima se nikad nisam zbližio samo zato jer oni ne piju. A razgovor uz kavu i uz pivu neće nikad bit isti. S nekim možeš popit kavu 1000 puta, pa si s njim na Vi, dok ako se opiješ 2 puta s njim znaš točno s kim imaš posla.


frki stiže držte gaće - 20.09.2006. u 09:24 kaže: ovo za žene mu reci čim prohoda, da ne bude prekasno :)


pokojni_toza - 20.09.2006. u 09:54 kaže: Jebate, jadan mali s tobom! U sve se razumiješ! lol :))))


gattta - 20.09.2006. u 10:31 kaže: ja sam ovo sejvala, još da napraviš jednu verziju i za žensku djecu i... mirna sam. mogu rađat


Žalosna Sova - 20.09.2006. u 10:47 kaže: lijepo si to napisao, ovaj tekst bi trebalo uvesti u udžbenike od prvog do osmog razreda...


Zlax - 20.09.2006. u 10:52 kaže: dobar tekst, objavio sam ga na http://zlax.blogger.ba/


Luđakinje Točka Kom - 20.09.2006. u 11:05 kaže: ovo je veoma poučno, čak preporučam svim ljudima koji imaju djecu ili se jednog dana spremaju imati djecu nek si ovo isprintaju i zakelje na frižider..
kad klinci narastu i počnu čitati(znaš da su u zadnje vrijeme sve napredniji), i kad budu došli do frižidera, sami će pročitat(nemoj im jedan dan ništa dati za jesti i ziher budu došli do frižidera..:).. tak da čak niti netreba postojati taj neugodni razgovor..usput im staviš slike od nekih bolesti(dakle kak izgleda kad dobiš neku bolest-spolnu npr.), pa slike di netko bljuje na tulumu, zapravo sve slike koje na neki način izazivaju gađenje..
POZITIVAN UČINAK mora biti postignut...
A možda se više nikad ne približi frižideru.. :)) ( a ni ti baš(ne mislim na TEBE neg ovak općenito), pa je to jedan od načina gubljenja kalorija:)
Se slaže netko s menom?? :)


životjednogdrenčana - 20.09.2006. u 11:16 kaže: Ako te kojim slučajem zanima mala tajna velikog hračka navrati i obrazuj se


ljubav je rupa u srcu!!! - 20.09.2006. u 11:23 kaže: DI SI PLIVAČU??????KAD DOĐEŠ NA BLOG ZNAT ĆEŠ TKO SMO TJ.KO SAM PO IMENU I PO BRATU ,(straga)DAJ NAS MALO REKLAMIRAJ ,TREBA NAM PUUUNO KOMENTARA..


kromanjonci - 20.09.2006. u 11:48 kaže: SJAJNO,..JEDNOSTAVNO SJAJAN POST,..SVAKA CAST!!!


Thoughts of one skater - 20.09.2006. u 13:52 kaže: Pa sve reic sinu tak da sve zna jer mnogi danas nama pune umove i lažu nam o tim sranjima al oni zakon poput tebe će dokazat da su ostali u krivu.


ljubav je rupa u srcu!!! - 20.09.2006. u 14:47 kaže: HAHAH,CAREE


::ribafish:: - 20.09.2006. u 14:48 kaže: -sk8, potrudit ću se. ak će me htjet slušat
-luđakinje iz familije straga!!! joj kad počnem trenirat...
-njata, a da stavim na ekran?
-zeko, alal ti vera
-amy, i jedan kikić je mnooogo...
frigo, fakat! a i blizanke imaju bore, što im se ne bi dogodilo da koriste labello
-paore sitni, laganje, škvadra i hobiji u trećem nastavku!
-dmj, imaš pravo. imaš neki za posudit?


Hrvoje - 20.09.2006. u 20:29 kaže: E o ovome sam nekidan razmišljao iako sam miljama daleko od imanja djece. Stvar je u tome da živim na prizemlju i imam neke mulce za susjede pa im sva kompica iz susjedstva dođe visit (vrištat) na prozoru. Uglavnom, zaključio sam da su klinci danas retardirani. Ali ako krenem odgajat djecu kako smatram da treba ta djeca će biti potpuno socijalno neprihvaćena. Primjer: mobitel. Zadavio bih svakog roditelja koji djetetu od 7 godina da mobitel. Prvo mu kupe mobitel, a onda bi htjeli da ono ne troši po 20kn na kretenske slike melodije igrice (treba li spomenuti da nema svrhe djetetu kupiti mob koji ne podrza javu mp3 i slicne kurce). Dijete jednostavno ne razumije novac. Sad ide ono: "ja sam" još u vrtiću dobio ključić oko vrata, sam pičio u školu i dobro znao kad se moram pojavit i gdje. Nikakav mobitel tu nije igrao ulogu, šta, da mi javi da je ispred susjedne kuće umjesto da prošeta 10 koraka!? Ili da me iz dućana zove "što je ono morao kupiti". Pas Mater. Šest piva i novine! Moje dijete ne bi imalo taj kurcev mobitel, ali to automatski znači da bih svjesno svoje dijete strpao u 10% luzera koji ga nemaju i zbog toga bi ga ostala djeca šikanirala. Dobro možda pretjerujem, ali potrošačko društvo smo već razvili, pa ja samog sebe jedva kontroliram, a kamoli djecu. Imat ćemo gadnih problema s tim jebenim potrošačkim društvom i to sve zbog lijenih roditelja. Kupit ću ti samo mi se skini skurca je u naše vrijeme rijetko palilo... Mogo si samo zaradit sankcije. A mi smo tupili zbog lopte bicikle gitare i stvari koje su nas iskreno zaokupirale i koje još uvijek nismo prerasli. Gledam ove glupe mulce, imaju te smrdljive mobitele koji simboliziraju pokretljivost, neovisnost. Cijelo ljeto se nisu mrdnuli 10 metara od portuna (prijevod : haustor). Mi smo sa 10 godina sa Kantride, Zameta, Marčeljeve skupili se i pičili u Opatiju ili bar do Preluka na biciklama i to da se stignemo vratiti do ručka da nitko ne skuži , jebote bili smo čista opasnost na cesti, pa onda nekom pukne guma, lanac, pedala... Pa onda žmurice, strelice i slične igra na području od 4 km2, starci su nas vječno tražili okolo. Ovi imaju mobitele i ne miču se od kuće. Ne razumijem...
Odgoj: ili učiniti emocionalne kriple od djeteta i tjerat po svom ili se nadat da si usadio dobre gene i da neće otići predaleko sa pizdarijama.


životjednogdrenčana - 20.09.2006. u 21:03 kaže: Nadam se da ćeš sina naučiti i kako da hračne kao čovjek,pa stoga mu ispričaj moju malu tajnu velikog hračka. Pa ne želiš valjda da bude mlakonja. Zamisli da u 3. C imaju klinci natjecanje u hračkanju i dođe tvoj mali i onak neobrazovan pljune u vjetar i na kraju dođe kući sa ljepljivom mrljom na majci. Bolje spriječiti nego liječiti


Guardian Angels - 21.09.2006. u 01:10 kaže: zakon post...


ELEVEN #11 - 21.09.2006. u 15:55 kaže: prejako !


Eugen Vidrić - 21.09.2006. u 16:49 kaže: Ovo je jako jako jako dobro, moj turbogigantski galapagos-godzilla maljavi frende, rutonjo nad rutonjama :(


~~}}M{{~~ - 21.09.2006. u 21:36 kaže: E,

POST

TI JE ZAKOOOON!!!!!!!!

E, reci sinu ovo o drogama kad bu imal 12, 13, a najkasnije 14... Jebiga, danas ti sve brzo ide....


slonic - 22.09.2006. u 14:45 kaže: Svaka čast!!!!!!!!!!!!!!!! Ja doduše imam kćer, no sve, osim sex i žene, već sam milion puta objašnjavala, na ovaj ili onaj način. I samo sam ti htjela reći, to pričaš do 12 godine, a poslije su oni "prepametni" da bi im ti što pametnoga dodao. Moja kćer se bavi sportom od 8 godine, ali i mi smo sličnog mišljenja o sportu, pogotovo nakon svega što imamo prilike vidjeti u klubovima...sada je u onim godinama kada se isprobava i koliko sam god bila sigurna da "moja kćer neće nikada", sada se moram pomiriti da je moja kćer kao i svi ostali i molim Boga da joj je nešto od svih savjeta ostalo. Dok smo mi bili njihovih godina nije nam niti desetinu bilo toliko dostupna droga i sl., bili smo zadovoljni da imamo slobodnu klupicu u parku i maštali što ćemo sve raditi kada odrastemo. Oni danas traže puno udobnije mjesto da bi trenutno uživali u svemu jer tko zna što ih još čeka kada odrastu.....GROZNO.....teško je danas biti roditelj, jer smo svi u nekakvoj strci s vremenom zbog što boljeg života i, barem nas, dijete je uspijelo prizemljiti, te smo kroz njezine aktivnosti bili prisiljeni odvojiti više vremena za nju i tako, koliko toliko, bili u kontaktu s njom. Ali bez obzira na sve, mislim da je to premalo....sada će netko reći da nisu niti naši roditelji bili stalno s nama...ne nisu, ali ni mi nismo bili djeca kao što su oni, niti su bila ista vremena.....jesmo, bili smo djeca, ali danšnja djeca su kao prvo odrasla uz kompjuterske igrice, gledanje TV (što smo mi gledali? Jelenka, Vuk samotnjak i sl. i to je bilo samo njedjeljom) i razvili se u asocijalce koji se teško nose sa samim sobom, pa kada dođe vrijeme druženja, svako se pokušava prilagoditi na način koji je vidio negdje na TV, ima dosta što gutaju od roditelja naravno, ali opet ponavljam, koliko nas danas djeca vide?????
Još jednom svaka čast i da priznam, morala sam isprintati.......


Beky's magical valley - 23.09.2006. u 07:59 kaže: Ovo je odlično!!! :)

Prijateljica životinja - 23.09.2006. u 22:11 kaže: Ovo si se super sjetio......baš sam se nasmijala

I ovo bi vam se moglo svidjeti

1 komentar

Mama Mima 31 kolovoza, 2013 - 12:53

Evo komentara nakon 6 godina! A mene optuzuju da sam grozna..
Hahaha! Ovo je odlicno! Toliko odlicno da ce svakako biti uvrsteno u moje “litanije” za djecu. Osim dijela sa zenama! Ne kazem da seres i da nije istina – sve stoji…ali imam i zensko dijete kojem valja dati i drugacije upute… U svakom slucaju – skidam kapu! Jesi vecc poceo sa prenosenjem mudrosti ili mislis da je rano?

Odgovori

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.