Najaveee!

by Ribafish
28 komentara

Kao prvo i dalje kolumniram na www.roditelji.hr

“Lok biti gooool, reče mi kroz urlik jedini nasljednik i pritom me s povijalice tvrdim tabančićem precizno i bogami jako okine tamo gdje mi muškarci baš i ne preferiramo takvu vrstu dodira.

Moj (i ne samo moj) Rok Fish Junior I, najljepše je i najbolje dijete na svijetu.

Mališa je bistar, nježan, zločkast, malo razmazit, malo manji nego što se očekivalo i ono što malo muči – još uvijek se istovaruje u pelenu.

Pelena, ona kupovna, je divan izum.

Naročito kad ste usred obilaska Amsterdama, na drugoj platformi Eiffelovog tornja ili pak bilo gdje u Zagrebu a neugodno vam je uletit u kafić apriori drčnom konobaru.

Da parafraziramo jedan sjajan zagrebački grafit – I Pančevo ima dva javna WC-a, ali nećemo sad o tome.

S dugim i toplim danima ljeta, i Roku je sve toplije, pa sve više negoduje kad ga se oblači u prešane i plastificirane i nažalost jako tople plodove pamuka.

Što je rezultiralo uništavanjem jednog tepiha, jer Junior i dalje ne zna kontrolirati nagone poput tromjesečnog pudla koji je slučajno netom popio litru gemišta.

Naravno, kad dođemo na more, stvar se stubokom mijenja, i mališa sad ima pravo određeno vrijeme tumarati hodnicima i terasama držeći se jedino i isključivo za Jollyja, pišu, pimpača, Pišu Trovača ili kako god se već tepa tom najboljem, najvjernijem i najiskrenijem muškarčevu prijatelju.

Problem nastaje kad se napuste odaje kuće u Kukljici u vlasništvu obitelji moje bivše, u koju me pozovu svake godine i u kojoj Rok boravi skoro tri mjeseca godišnje.

Naime, treba li se dijete na plaži kupati golo ili ne – pitanje je sad.

Moja je teorija da bi bilo skroz OK da se mališa tunka ko od majke rođen, ali u nekom užem krugu vršnjaka ili pak kad je s mamom ili samnom na nekoj pustopoljini.

Ali, danas, kad je turizam uzeo maha, taško je naći plažu bez dvadesetak svježe izgorenih furešta koji zauzmu najbolja mjesta u 8 ujutro i ne napuštaju ih do 9 navečer.

Rak kože?

Ma to je za njih izmišljotina američkih farmaceutskih giganata kako bi prodali što više preparata za sunčanje.

Pa tako ne napuštaju plaže ni od 11-6 popodne kad rođenoj djeci mogu ispeć jaje na čelu.

Skup sa špekom.

No way.

Platili su deset dana i deset dana će se pržit.

U tom debilizmu prednjače Slovenci i Srbi. Bez ikakvih primisli, čisto zapažanje.

Jer nevjerojatno je kako te odjednom privlače stvari za koje donedavno nisi ni primjetio da postoje – tipa, kakva ljudi u parku imaju kolica ili kakvu frajer ima maramu za nošenje Juniora…

Dobro, ajde kad je gola ona nejač, do 2 godine, ali druga je stvar kad idioti kraj tebe tjeraju desetogodišnjake da goli mlataraju penisima po plićaku i time tjeraju sitnije ciple na frustracije i ostatak prenapučene plaže na gađenje i zgražanje.

Dajte neku mjeru.”

Gdje možete naći i završetak teksta, hnji, hnji, hnji…

Ovo je malo stariji tekst pa da apdejtam jer je minvajl Rok prokako na zahod!!! Jeeee!

Kao drugo, 15.10. u KSETU sviraju Hanson Brothers što je jednako rođendanu – dakle savršeno

Kao treće, Tuborg Green predstavlja Kaiser Chiefse 3.10., a oni su se već sami predstavili na Radaru u Sigetu prošle godine kad su bili sjajni.

Kao četvrto, jel ide neko na ovaj (uz)rujan fest na Bundek iako mi se uvijek miješa s Jarunom?

Kao peto, jel bi se neko mijenjao za DVD-ove, one DVD-ove?
Čistim police, pa slažem, pa ono…

Nakon pet dana krvarenja završio sam intervju.
Od muke mi je izrasto prišt na nosu veličine Jukatana, pa gledam na svijet očima Žaka kad legne u krevet.
Još danas i sutra i ode i broj u štampu.
Rad u mjesečniku ti na kraju istog dođe ko neka menga…

Tulum!!!

I ovo bi vam se moglo svidjeti

28 komentara

Goran 24 rujna, 2008 - 18:35

Kaj da ti kazem ja svojoj curici ako je plaza napucena stavljam gacice samo iz higijenskih poriva. Naime napucene plaze i higijena nisu bas neki pojmovi koji su komplementarni. No plaza na Visu, tri i pol covjeka a kazu da je guzva, vidi se do dvajst metara dubine… Neka trckara gola. A ak ce je neko slikati??? Tak i tak sa smjerom razvoja tehnologije koji je sada na snazi vrlo brzo će pojam privatno postati jako blijed. Hm kada razmislim ja na mobu imam fotic od pet megapixela a jos se sjecam ushita kada sam kupio prvog digitalca olympusa sa 2 mp. Koji sam tada frajer bio 🙂

Odgovori
Pajo Paksu 24 rujna, 2008 - 20:19

citat:“Lok biti gooool, reče mi kroz urlik jedini nasljednik i pritom me s povijalice tvrdim tabančićem precizno i bogami jako okine tamo gdje mi muškarci baš i ne preferiramo takvu vrstu dodira.”

Vjerojatno si ga pustijo da gleda Mirka Filipovica. Znao sam da je to stetno za djecu!
O, poco sam citat i komentirat ribu. Mora da cu uskoro pocet vest texvilerove goblene i strikat pulovere za pijacu. Ijako sam musko i nisam roditelj citajuci ovo dobivjam trudove. Nemojte se iznenadit ako me vidite na: http://www.roditelji.hr
zivijoooooooo ribafishe

Odgovori
porta 24 rujna, 2008 - 21:22

ja nekako više volim mamice gledat bez gornjeg dijela, milfice pogotovo hehe, jeste dosadni sa tom dečurlijom!

Odgovori
Pajo Paksu 24 rujna, 2008 - 21:35

e da! I glede one tvoje majice koju sam htijo narucit i otiso sam u taj virtualni butik i to na odjel za muskarce kako bi si priskbijo jednu. Na moj uzas sve te majice za muskarce nose oznake od: M, L XL!
Zaboga koje to muskarcine nose te brojeve? Tete u vrticu? Gej parderi?
Jel imas ti broj XXL te majice za prave muskarcine teske 110 kila i malo vislje, ne previsoke, ne pretile i malcice sire u struku?
Ako imas javi se.

SIFRA: Ni ko mali se nisam odjevo na djecoj konfekciji.

Odgovori
orka 24 rujna, 2008 - 22:23

kaj fest nije na Jarunu?!

Odgovori
dida 25 rujna, 2008 - 06:53

Sad ćeš mu lipo skinut pelenu pa neko vrijeme neće srat uopće, pa će uspješno kakat u tutu, a onda će te počet kažnjavat kad se najmanje nadaš nuždeći u gaće bez pelena po javnim i privatnim mjestima, onako bez najave.

Odgovori
gurwoman 25 rujna, 2008 - 09:29

ja mislila skoknut do bundeka danas ak se vrijeme popravi. iako sam skeptična prema organizaciji holdinga. da, na webu sve lijepo zvuči, hrpa raznih piva, rock šator, alter šator, hrane svakakve, ali sve mi je jasno kad vidim plakate koji pompozno najavljuju joleta, hari mata hari i nove fosile. još jedna loša seoska svadba za raju. bum videla.

Odgovori
kojotica 25 rujna, 2008 - 13:02

danas ludare iz raznih “roda” i sličnih udruga tvrde da treba dijete dojiti do mature, pa ajmo ih onda pustiti i da seru u pelene do tada…

Odgovori
Nemetz 25 rujna, 2008 - 14:00

Ovaj moj je prokakao na tutu s tek nešto iznad godine dana starosti, no proces efikasnog pražnjenja u svakoj prilici, na za to određeno mjesto različito od vlastitih gaća i dan danas, skoro 2 godine poslije – nije potpuno završen.
Pobegne. Kak se veli – tu i tam. Kaj da mu radim? Problem je što više nema pelene, pa se to ne da više elegantno riješiti. Nego zlu ne trebalo, svugdje nosaš rezervni komplet gaća, hlača i čarapa + najlonska vrećica za one uneređene + vlažne maramice za prvoručno otarivanje sa njega i sa sebe.
Supružnici sve nešto smrdilo jedan dan, kud god se djela. Dok nije skužila ostatkiće po vlastitim hlačama.
Kojotica, uz dužno poštovanje – ne lupetaj o tome koliko Rode ili bilo tko preporučuju dojenje, jer to nije do škole, nego sad preporučuje i UNESCO do druge godina. Što mislim da je više nego u redu.

Odgovori
kojotica 25 rujna, 2008 - 14:30

@nemetz
normalno da preporučuju samo zato da bi žene bile doma…
jesi kad imao cijeli dan maloga na sisi?
nisi?
onda ne pričaj o nečemu o čemu nemaš pojma
z dužnim poštovanjem imam oravo na svoje mišljenje i boli me što propovijeda unesco, rode ili bilo tko drugi, tko je od sise napravio instituciju

Odgovori
Nemetz 25 rujna, 2008 - 16:12

Dao bih ti svoju suprugu, koja je NORMALNO od prve godine njegova života radila a tek ujutro i navečer dojila (u tom razdoblju ne visi “cijeli dan na sisi” nego već normalno jede pobogu, koje božje žene koje moraju biti “doma” ti se priviđaju – ali vidim kakav si onda ekspert po tom pitanju) pa da bude dostojna razgovarati s Vašim Podojanskim Izmučenstvom. Samo ne bi bila tako ljubazna.
Obožavam ove “nemaš pojma” von oben ulete, koji se nekako uvijek za mene zalijepe na Ribinom blogu. Sorry Riba.

Odgovori
porta 25 rujna, 2008 - 16:47

mmm žene , cice mmm….

Odgovori
kojotica 25 rujna, 2008 - 17:35

@nemetz, ma predivno, koja idila…baš ste ko iz reklame za Rama margarin i Persil tri u jednom…pa samo vi dojite, mene ne smeta…
btw, da nije tvoja žena možda Kokolinda Grabar-Kitarović, ona je tako dojila na račun poreznih obveznika po Bruxellesu i solila drugim ženama pamet…
koliko se ja sjećam, gospodina je zasmetao moj komentar, a ne obratno…tak da o tom “von oben” bi se dalo popričati…
obožavam pametnjakoviće, koji misle da sve znaju najbolje..blago tvojoj ženi, baš još zavidim…svaka čast…
najlakše je s tuđom sisom glogulje mlatit…

Odgovori
vonsmile 25 rujna, 2008 - 18:13

mmm cice, mmm žene…siper je sam čitat komenatre, čovo bi pomislio da ima nešto zabimljivo u postu…)

Odgovori
Kali 25 rujna, 2008 - 18:33

ma ne. Bum bolje tiho bila 🙂

Odgovori
caffeine 25 rujna, 2008 - 19:12

Idem ja na Hansone, a od Bundeka ću uteć jerbo mi je malo lajnap čudan. Majke, Klapa Maslina pa Kočani Orkestar i onda Novi Fosili. Svašta!

Odgovori
Nemetz 25 rujna, 2008 - 23:14

Gle draga Mirka S. Zlikovska, ne da mi se bzvz nazivati imenima, ili govoriti s nivoa s kojeg mi ovdje ogorčeno bacaš komentare na suprugu, jer jednostavno nit sam tak odgojen niti na ikoga tak nabrijan…zato, peace.
Da tebi to što drugi doje – “ne smeta” KOSI SE sa citiram, “danas LUDARE iz raznih “roda” i sličnih udruga tvrde da treba dijete dojiti do mature, pa ajmo ih onda pustiti i da seru u pelene do tada…”.
Tak da stvarno ne znam kaj se dešava i kojim epitetima većim od “ludare” druge častiš kad te nešto onda istinski smeta.
Ako ja, i to u najblažem smislu ponavljajući riječi svoje supruge, ne bih SMIO niti reći da je dojenje OK, po tim kriterijima onda ne znam tko bi to za većinu svih društvenih pitanja ionako smio biti pripušten išta reći.
A glede toga da “tuđom sisom mlatim” (ti npr. brineš tuđe dojiljne brige i zoveš ljude zato ludarama – nije li to još bedastije?) ja sam upravo suprotno, osobno 1532 puta suprugu pitao jel’ tog dojenja sada dosta – a njoj se, baš kao i mališi, i dalje sve do 2. godine SVIĐALO tih pet minuta uzajamne bliskosti dnevno ujutro i navečer. Ne, zbog toga niti najmanje nije maloumna i neobrazovana hanumica ili soliteljica pameti koja “doji na račun poreznih obveznika” (WTF, čitaš ti samu sebe, kaj to znači?). Ili ja Njezin Veliki Patrijarh, suprostavljem progresu ženske svijesti.
Dok je klinac bio manji, dojenje je bilo toliko superiornije noćnom dizanju iz kreveta, miješanju pripravaka i podgrijavanju istih u mikrovalnoj – da je to neopisivo. I lakše i jeftinije i ljepše. Pogotovo NJOJ, ja sam nebitan.
Uostalom, čemu uopće ta besmislena gorčina prema ženama koje baš kao što si, pretpostavljam i ti , poslije porodiljnog normalno otišle raditi – ne kužim tvoj motiv (osim da, baš kao što prigovaraš Kolindi – ipak ti “soliš pamet”?)
Aj živila.

Odgovori
kojotica 26 rujna, 2008 - 06:55

Nemetz, hvala za tvoju opširnu dizertaciju mojeg “problema”. Baš mi fino prija uz kavicu.
Tvojoj ženi svaka čast. Nije da joj zavidim.
I da, imaš pravo, riječ “ludara” je potpuno benigna u odnosu na ostale izraze koje upotrebljavam. A koliko se sijećam, dva posta unazad si baš ti jednu ženu nazvao “kokoš” (nije da se ne slažem s tobom utom pitanju, ali evo, čisto nešto malo o tvojem izričaju)…
Ogorčenost prema ženama? Otkud ti to? Meni je vrlo vrlo zabavno gledati kak se žene kolju po forumima na ovakvim temama i ne upadam u osinje gnijezdo, ekstremnih pobornica niti protivnica dojenja. Obično lakše komuniciram sa muškim rodom, ali eto, iznimka potvrđuje pravilo.
Glede Kolinde, pa ta žena je svaki intervju iskoristila, da je hvalila samu sebe zbog dojenja, pričala o zakonskom pravu na “pauzu za dojenje”, koja ne znam gdje je u praksi iskorištena. Osim Kolinde, ne znam drugu ženu, koja bi takvu pauzu od pola sata koristila iz čisto praktičnih razloga. Nema svatko dadilju, koja će ti donijeti dijete na dojenje u pauzi zasjedanja, kako je to bio slučaj kod gospođe K.G.K…Naš sin kad bi tu gospođu vidio na telki bi rekao samo :”Mama, evo opet ona koja doji svoje dijete!”…
Da ne ispadnem neko čudo prirode, priznam i ja sam dojila klinca, i to samo 3,5 mjeseca. Onda je počeo gubiti na kilaži, ne spavati cijelu noć i bljuvati sve ono što bi pocuclao. Osim toga imao je najtežu kožnu alergiju baš u vrijeme dojenja. Liječnica je usprkos svemu forsirala dojenje i nije željela uvesti dohranu, čak mi nije htjela reći koje umjetno mlijeko bi bilo prikladno za dijete. Ako to nije maltretiranje, ne znam što je. Snašla sam se sama i malom je nestala alergija, počeo je ćoriti a onu prvu bočicu je slistio za tri minute, kak je bio gladan. Nemam ništa protiv dojenja, imam nešto protiv fanatičnog uvjeravanja, da je dojenje uvijek bolji izbor. Nije.
Ajd, živio i ti meni 🙂

Odgovori
Marko77 26 rujna, 2008 - 09:16

pozdrav legendi!!!!

samo da kažem, pratim tvoje postove još od klika…
bilo bi mi drago da posjetiš moj blog… daj zamisli koiki bi to rejting bio da ljudi skuže da markanov blog čita i velika riba… jeeeboteee…!!!!

nego, imam jedno pitanjce… ustvari, dva…
prvo, kad ćeš ponovno za koprivnicu? znam, ne sjećaš se, tanja kuzel nas upoznala u koogli…
drugo, jel ima kakve šanse da se preko tebe nabave neki stari brojevi playboya?
pozdrav!!!!

Odgovori
bedwilka 26 rujna, 2008 - 15:20

tako je…ajmo ribu malo hvalit…nismo dugo jerbo vas je pol ovisnih o sisi a pol bi se radi sise svađalo…remember, sisa is just sisa, nothing more, nothing less…just sisa!

Odgovori
rudarka 27 rujna, 2008 - 08:07

no da, nekada su i moji klinci šetali goli po plažama. sada, na sve ove pizdarije oko pedofilije, ne smiješ ni vlastito dijete poslikati na plaži. ove godine vidjeli neke klince gole i nekako je izgledalo bljak. zbog faking razvikane već gore navedene pošasti. a što se tiće wc – to ste vi dečki malo zaostali, pa obično prije 2 i pol godine teško da će malac na zahod. i ne možete ga forsati jer je sve u glavi (onoj gore), kad mu napravi “klik” – to će biti to!! Daj nam malo slika tog friško – mega – ultra – modernog friško renoviranog – utucano hrpu para – stana!!!

Odgovori
Kali 28 rujna, 2008 - 10:01

jab samo da vas pozdravim 🙂

Odgovori
Kali 28 rujna, 2008 - 10:20

test…test…testis…proba…dobro je, link štima 😉

Odgovori
rudarka 28 rujna, 2008 - 19:58

pročitala okršaj Kojotica – Nemetz. He he… Bez obzira na sve – osobno mislim da je dojenje s 12 i više mjeseci starosti djeteta – priča za psihijatra (čuli za Edipov kompleks??)…

Odgovori
Nemetz 29 rujna, 2008 - 08:44

Čuj, jako mi je drago da Kojotica ima tako elaboriranog (treba li išta dalje osim spomenuti Edipa?!) sumišljenika zabrinutog za tuđe brige. Koja pače, ide još i korak dalje te za “oh so strašno” dojenje nekog trpa u psihijatrijsku ustanovu. Mlatite vi samo tuđom sisom glogulje i dalje… Bokić!

Odgovori
kojotica 29 rujna, 2008 - 11:22

hi, hi, ja mlatim samo svojim oruđem
ah, da, bokić
sad bi najradije započela temu o rodama i platnenim pelenama, ali bolje da šutim ko riba

Odgovori
jiri nemec 29 rujna, 2008 - 19:55

nemetz naporan si i dosadan

Odgovori
sjebana74 11 listopada, 2008 - 21:48

Čitaj ovo jako pozorno jer ti debljina novčanika ovisi o tome. Za slijedećih ca ca 7 godina. Toliko je naime trajala naša financijska patnja kad nam se naše zlato sa puzlića navuklo na lego. Ma kao nema veze. Mali bistar.Rastura sve pa i rubikovu, šteta ne kupit. Neka mu se mozak razvija. Al jebene lego su nas na prosjački bacile. Jebeno je to kontrolirati. Spašavala moja sorela sa povremenim donacijama paklenih paketića. Al ajde da to traje, nego svaki mjesec izlaze novi modeli, a ovaj prebrzo slaže. Ispreslagalo dijete u svim mogućim kombinacijama sve jebene kockice i dodatke u dva dana. I onda kreće litanija. Što su stariji to sve kompleksnija i detaljnija. Jedna od najmilijih mi je bila:” da, da za moje lego nikad nemate love, a sad si bila u dućanu i kupila dvije pune vrećice hrane. A to možete jeli jeli, aaaaaaaaaaaaaaaaa” I to je zborio naš sin kojeg me strah ne nahraniti da nas ne bi po noći smazao onako tople. Naravno sad je već hormon na dvije noge. Najveća bol će ipak biti, ako malome dosadi lego kao gore spomenutom pa ćes imati dojam da ti po stanu bespovratno lepršaju i odlaze novci. Sto kuna ispod kreveta, dvjesto se skuhalo u makini sa bijelom robom, tristo zalipljeno sa uhuhu ljepilom u pokušaju pravljenja broda za u kadu, pedeset kuna u wc školjki, tisuću kuna u usisivaču jer naravno da ih je ispod kreveta najviše…….odustani u startu. Daj mu igrice. Na falše igrice pristaju. Falši lego ne dolazi u obzir. A bogami i nisu baš bezbolne. Zajeb je u tome što su jako sitne i niti ne kužiš dok ne taneš svom težinom. A onda je gotovo. Do boli. Igrice. Slušaj mene. Ili ga uvjeri da je novi Maradona. Oprema je jeftinija.

Odgovori

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.