Na terasi hotela Esplanade svečano proslavljen francuski Dan državnosti

Proslava francuskog nacionalnog dana u hotelu Esplanade 14. srpnja 2023. okupila je preko 600 uzvanika

by Ribafish
0 komentar

Francuski veleposlanik Gaël Veyssière tijekom svog govora istaknuo je jačanje odnosa između Francuske i Hrvatske u četiri godine njegova mandata, postignuća koja je Hrvatska postigla u tom razdoblju, posebice u okviru Europske unije, te važnost prijateljstva hrvatskog i francuskog naroda.


“Od mog dolaska u Hrvatsku dogodile su se brojne poteškoće, no one nisu spriječile Hrvatsku, koja je upravo proslavila svojih deset godina u Europskoj uniji, da 1. siječnja pristupi u samo srce europske građevine pristupajući istovremeno i eurozoni i schengenskom prostoru.” rekao je veleposlanik, a nakon toga su se okupljeni prepustili zalogajima najpoznatijeg zagrebačkog hotela. Sreli smo puno poznatih lica, a među njima i Nans Argoud iz Lyona, vlasnik butika francuskih delicija Voila kod trešnjevačkog placa.

Voilà Francuske delicije: Fantastični sirevi, vina, senfovi i hrpa drugih čudesa u gastro butiku na Trešnjevci!

Događaj je organiziran uz potporu francuskih sponzorskih tvrtki, a francusku i hrvatsku himnu otpjevao je a capella mladi hrvatski glumac i pjevač Lovro Rimac. Francuski jazz sastav Swingin’ Partout, koji je uz potporu Francuskog instituta na turneji po Hrvatskoj, svirao je gipsy jazz uključujući i pjesme s novog albuma “Réchauffement Chromatique”.


Predstavništvo Vlade Republike Hrvatske predvodio je ministar Mario Banožić, Hrvatski sabor predstavljao je g. Davor Ivo Stier, a sudjelovali su i potpredsjednik Željko Reiner te voditelj saborske skupine prijateljstva Silvano Hrelja. Nazočili su i predstavnici lokalnih vlasti uključujući grad Zagreb i gradonačelnik Osijeka, predstavnici vjerskih vlasti, diplomatskog zbora i hrvatskog civilnog društva.

Veliko hvala na pozivu i ugodnom druženju i fotkama ljudima iz Francuske ambasade, a ako još niste probali paštetu od jarebica koju možete nabaviti kod Nansa – vrijeme je…

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.