MM Kantina: Radionica Neobični fine dinning s duhom street fooda okupila kremu hrvatskih food blogera

Na najposebniji od svih datuma ove godine 22.02.2022. okupili smo se u neponovljivom prostoru MM Kantine gdje smo slavili vrhunske namirnice, vina i čaroliju spremanja jela i sparivanja vina.

by Ribafish
0 komentar

Novi ciklus gastro radionica u MM Kantini je počeo! Specijalno za tu priliku, neuništivi i neugasivi chef Marijo Čepek se svojski potrudio da s ovog korisnog eventa svi sudionici ponesu kući nova znanja, što o samim tehnikama, a što o namirnicama premium segmenta koje već dugi niz godina u regiju uvozi Selekcija MM.

Uz sjajan Čepekov food show uz koji se stvarno moglo zabaviti, ali i puno naučiti o kulinarstvu i kuhanju, vlasnik MM Kantine Marijo Mendek je strastveno predstavljao vina koja su pratila Čepekove kreacije na tanjuru pa smo imali prilike saznati više o nekim od najboljih europskih sorti i regija, ali i njegovih vlastitih selekcija. Goste je dočekao pjenušac dobrodošlice, talijanska osvježavajuća Franciacorta Brut, Ferghettina.

U društvu petnaestak domaćih blogera, novinara i općenito foodieja, krenuli smo u večer s cevicheom od gambero rossa sa Sicilije koje je Čepek sa svojim vještim pomagačima poslužio s agrumima i kremom od avokada i manga. Uz ovo se osvježavajuće jelo pio izuzetan Von Winning, Riesling Premier Cru “Paradiesgarten” 2020., koji je zbog svojih slatkih punih aroma te savršeno balansiran – od mnogih proglašen za vino večeri.

Nismo dugo čekali na sljedeće krepko jelo, a naš je chef uz pomoć hrpe vrijednih ručica, to uspio sa spektakularnom krem juhom od celera i gambero rossa. Nakon toga su konačno došle na red predivne galicijske carabinero kozice kojima smo se divili već i prije same pripreme. Samo najhrabriji su se bacili u koštac s ovim predivnim primjercima da bi pod chefovom palicom stvorili vjerojatno i jelo večeri – zapečeni Carabinero a la Thermidor.

Naučilo se tu dosta o samoj pripremi ovog jela, a svi su odmah tražili i upute kako na on-line shopu MM Kantine doći do ovakvih kraljevskih rakova, kako bi se i sami odvažili ovakvo jelo pripremati kod kuće.

Uz jedno delikatno jelo poput ovog, valjalo je popiti i čašu istog takvog vina, pa se nazdravilo s Roland Lavantereux, Chablis Vauprin 2019. Tipični predstavnik Burgundije, za istinske sladokusce.

Nije bilo posustajanja pa je odmah krenula priprema steaka s američke farme “Platte Valley”. Ova picanha je bila pečena na otvorenom plamenu u dvorištu MM Kantine pa smo svi popratili kako naš chef to radi. Od milja prozvan DJ Marijo potrudio se da atmosfera bude užarena baš poput rešetke na koju se ovo sočno meso redalo.

Uz steak je ekipa pripremila i BBQ torticu od krumpira i glazirano mlado povrće koje se također može naručiti preko Selekcije MM. Premium povrće se uvozi, ali i proizvodi na vlastitoj farmi gdje polako rastu razne vrste cvijeća i povrća, kao i stado ovaca i janjčića. Na potresom pogođenom području pored Gline, odlučili su na mudar način tako pokušati oživjeti i taj dio Hrvatske.

Uz savršeno pečen steak, ali i slatko mlado povrće puno okusa, Mendek je svima okupljenima ponudio Elio Altare, Barbera d’Alba 2020 te vlastitu proizvodnju Mendek, Selekcija Plavac Mali 2009. Kvalitetna talijanska sorta puna je voća i slatkoće, uz plavca tinejdžera izvrsno su pokazali koliko još na svijetu ima vrhunskih sorti i koliko ova naša sorta može poživjeti u boci.

Čaše su se brzo praznile, tanjuri također, a svi su pošteno odradili svoj dio posla – svatko je dao svoj obol barem malo kuhajući. Korak po korak, došli smo i do šećera na samom kraju – deserta. Krema od 72% Weiss francuske čokolade s domaćim hrskavim petit fourom nam je svima odlično sjela.

Prozračna i lagana, čak nije bila ni preteška na kraju ove večere bogate sljedovima. Dictator rum je bio tu da zaokruži cijelu priču, pa su svi novinari i blogeri sigurno sretni otišli svojim kućama.

Naravno da se s ovakvog mjesta ne odlazi praznih ruku, a svoje vještine i naučene trikove će imati prilike uvježbati i doma sa steakovima koje su dobili. Da nepce ne bude zakinuto i za dobru kapljicu, našlo se mjesta i za bocu vina po izboru glavnog i odgovornog Marija Mendeka kojem su u ulozi domaćina radionice više nego uspješno asistirali Ribafish i Kasandra, alias Vilicom kroz Hrvatsku!

Do nove radionice i upoznavanje sa širokim rangeom premium namirnica MM Kantine nije ostalo puno vremena, pa vam toplo savjetujemo da se informirate na njihovim internetskim mrežama, kao i sjajnom novom newsletteru.

MM Kantina, Ilica 424
https://www.mm-selekcija.hr/mm-kantina/
@mmkantina
https://www.facebook.com/mmkantina
Tel. 01 2034 030
info@mm-kantina.hr

 

 

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.