Mario Mihelj predstavio ljetni meni El Tora

by Ribafish
0 komentar

Najtoplije vam savjetujemo da što prije odete isprobati nove delicije jer će krajem srpnja cijela posada na kolektivni godišnji – nemojte reći da vas nismo upozorili!

Svaki put kad chef Mario Mihelj ima nešto novo na jelovniku u jednom od tri restorana i par festivala koje duži, nekako lagano poskočim sa stolice i pripremam nepce na nešto osvježavajuće, nježno, lijepo za oko i uvijek puno divnih okusa. Da, razmazio me čovjek, ali kad mu pogledate gastro dossier gdje i što je sve radio, i vama će porasti u očima.

No, vratimo se na jelovnik El Tora u Šubićevoj koji će ovako izgledati do posljednjeg tjedna u srpnju kada se restorani zatvaraju, a ljudi idu na zaslužen kolektivni godišnji odmor. Radi se u biti o pojačanoj staroj karti koju Mihelj kombinira kroz omiljene mu kuhinje Japana, Perua i Hrvatske. Tako uz klasične nachose i španjolski pršut, tacose i krem juhu od šparoga nude i picco de gallo pileće tacose, idealne za ljetne vrućine, kao i inačice s kozicama i beefsteakom.

Uz klasične gyoze, ceviche i beef tartare, novitet je tuna tiradito, lagano pečena tuna na kremi od grilanog manga i čilija, uljem korijandra i crvene paprike, tanko rezanim krastavcem i rotkvicama, sezamom i dimljenom solju. Traje dok se napiše, ali smo je pojeli u tren. Naprosto izvrsno.

Ljetna salata od kozica i liganja (ima i s piletinom i beefstakeom) bolje bi prijala na nekoj barci na moru, toliko je nježna, a onda smo upoznali aromatični janjeći file, ustali i poklonili majstoru. Ovaj skupi dio janjeta je toliko mekan i sočan, i s vrlo malo mirisa tora koji ljude često odbija od ove namirnice, da jednostavno klizi kroz usta. Još kad vidite da na stol dođe svježe dimljen ružmarinom… Fenomenalno!

Deserti Luke Sopte su već tradicionalno remek djelca za koja uvijek ostavim premalo prostora, ali se zato Kasandra zna čuvati, pa tako svi uživamo (makar u samo dva zalogaja – jer nemrem), limun, kokos, malina, čokolada, za slikanje i uživanje!

El Toro i dalje stoji na starome mjestu, preko puta INA-e na Šubićevoj, drži tu visoku razinu ugodnih nasmijanih konobara i idealan je izbor za posljednji ljetni obrok u Zagrebu prije odlaska na more. Najiskrenija preporuka.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.