LEAP Summit 2022: međunarodna konferencija za mlade okupila je 2000 posjetitelja iz 20 zemalja!

Međunarodna konferencija za mlade ove se godine održala 12. i 13. svibnja u Zagrebu u Branimir Mingle Mallu - CineStar Zagreb.

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:
Sedmo izdanje konferencije okupilo je skoro 2000 posjetitelja iz više od 20 zemalja te raznolike domaće i strane predavače. Fokus konferencije su poduzetništvo, inovacije, digitalne tehnologije, održivi razvoj i EU Green Deal te startup i razvoj karijere.

Događanje je prvenstveno namijenjeno studentima, mladima u potrazi za poslom i profesionalcima u začetku svoje karijere, ali i tvrtkama, start-upovima, freelancerima, investitorima, udrugama, sveučilištima i istraživačkim institucijama te predstavnicima vlasti i svima onima koji žele uspostaviti međunarodnu poslovnu suradnju te istražiti nova tržišta.

LEAP Summit stavlja naglasak na razvoju vještina budućnosti, edukaciji o informacijskim tehnologijama, poduzetništvu i modernim trendovima. Mladi su i ove godine imali prilike slušati vodeće profesionalce brzo rastućih industrija o najnovijim trendovima, a posebna odlika konferencije bila je prilika za networking, odnosno poslovno povezivanje i širenje poslovanja tijekom neformalnog programa konferencije. Generalni partner konferencije LEAP Summit je Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj. Organizator je Hrvatski ured za kreativnost i inovacije, neprofitna organizacija osnovana s ciljem promicanja poduzetništva i poslovnih prilika za mlade.

Na tri pozornice tijekom dva dana nastupilo je više od 60 govornika, među kojima su bili voditelj digitalnih operacija za Teva Group Zvonimir Matutinović, izvršni direktor Addiko banke Mario Žižek, osnivač digitalne agencije Ars Futura Ivan Božić, direktor Microblinka Igor Strejček, predstavnik inicijative Rezolucije Z iz Večernjeg lista Andrej Ribičić, project lead iz JoomBoosa Vlatko Tutić, pjevačica i osnivačica brenda La PIEL Lana Jurčević, inženjerka Europske svemirske agencije Elisabetta Lamboglia, osnivač reklamne agencije Imago Ogilvy Damir Ciglar, direktorica strateškog planiranja Adidas Originals Puja Chakraborty, stručnjak za Google Ads i digitalni marketing Miroslav Varga, bloger i voditelj te pokretač inicijative RokOtok Domagoj Jakopović Ribafish te popularna kvizašica Morana Zibar.

Na tri tematske pozornice; LEAP Stage, Ideas&Tech Stage by EEN te Green Stage, tijekom drugog dana izmjenjivali su se vodeći profesionalci brzo rastućih industrija. Među predavačima drugog dana LEAP-a bio je i Ivan Kurtović, predsjednik Uprave InterCapital Asset Managementa, prvog hrvatskog robo-savjetnika. Kurtović se u svom izlaganju dotaknuo puta osmišljavanja i razvoja digitalnog proizvoda Genius te izazova s kojima su se susreli tijekom izrade aplikacije.

Aplikacija je nastala kao rezultat našeg dugogodišnjeg rada i iskustva koje smo kao organizacija stjecali godinama. Svatko od nas, bilo kao pojedinac ili organizacija u kojoj radi, je autentičan te samim time drugačiji od bilo koga drugog. Prepoznavanje i vrednovanje autentičnosti je jako bitno, a svatko od nas mora njegovati, održavati i podržavati spomenute vrijednosti“, izjavio je Ivan Kurtović.

Albert Gajšak, kao mladi poduzetnik istaknuo je kako učenje ne mora biti dosadno te kolika je važnost networkinga i održavanja konferencija poput LEAP Summita.

„Prvi put na LEAP Summitu sudjelovao sam 2018. godine, a i danas kao predavač na LEAP stageu. Ovdje sam upoznao mnoge ljude, od kojih su mi neki postali partneri na raznim projektima. Izuzetno je bitno upoznavati ljude koji stvaraju i razvijaju vlastite projekte jer iz prve ruke možete čuti njihova iskustva“, poručio je Gajšak sudionicima konferencije.

„Tijekom dva dana LEAP summita uspjeli smo ugostiti vodeće svjetske stručnjake iz različitih industrija, a izrazito nam je drago da je ovo povratničko izdanje LEAP-a potaknulo interes inozemnih sudionika pa tako ove godine bilježimo dolazak ljudi iz Francuske, Italije, Švicarske, Srbije i Kosova.“, zaključila je Sara Smojver, članica organizacijskog tima Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.