Lansiran društveno odgovoran projekt „Tko to tamo prlja“ 

Kroz putujuću predstavu, projekt će djecu diljem Hrvatske učiti brizi o životnom prostoru, okolišu i prirodi te ih osvijestiti o važnosti osobne odgovornosti u izgradnji sretnijeg i zdravijeg društva

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:
Telemach Hrvatska predstavio je javnosti svoj društveno odgovorni projekt „Tko to tamo prlja“ u društvu poznatih osoba, a sve s ciljem osvještavanja javnosti o važnosti poticanja djece na društveno odgovorno ponašanje od najranije dobi. Projekt je baziran na predstavi za djecu koja će gostovati u vrtićima i osnovnim školama diljem Hrvatske i kroz koju će djeca učiti kako se odgovorno ponašati. Osim kroz predstavu, djeca diljem Hrvatske imat će priliku sudjelovati u akcijama čišćenja svojih vrtića i škola.

Natali Dizdar, socijalna pedagoginja i gestalt psihoterapeut po struci, kao i integrativni psihoterapeut za djecu i adolescente pod supervizijom, kroz svoje iskustvo iz prve ruke potvrdila je ono što pokazuju brojna istraživanja – da je djecu u predškolskoj dobi zbog njihove prilagodljive naravi potrebno učiti primjerom kako da budu empatični i odgovorni i s njima od najranije dobi provoditi čim više vremena vani kako bi osjetili povezanost i interakciju s prirodom.

„Pokretanjem društveno odgovornog projekta „Tko to tamo prlja“ mi u Telemachu, kao društveno odgovornoj kompaniji, pokazujemo našu brigu za najmlađe članove društva koje smatramo graditeljima bolje budućnosti. Vjerujemo kako će se kroz zabavni koncept predstave koju će imati priliku pogledati u svojim vrtićima i školama naučiti važnosti odgovornog pristupa svojoj okolini pritom ih potičući na usvajanje pozitivnih navika, izjavila je Andrea Šalinović, koordinatorica CSR aktivnosti u Telemachu istaknuvši kako je ovo još jedan u nizu Telemachovih projekata namijenjenih zaštiti okoliša, ovaj put kroz pristup djeci.

Projekt je podržala i Ida Prester, majka dvaju sinova koja je na predstavljanju projekta posebno istaknula kako su djeca u njenoj obitelji pokretači pozitivnih promjena i kako su često motivatori obiteljima da obraćaju pažnju na svoje ponašanje prema okolini i prirodi. S njom se slaže i Domagoj Jakopović Ribafish koji se projektu pridružio s posebnim interesom s obzirom na njegov angažman kroz projekt RokOtok kojeg provodi po hrvatskim otocima. Ribafish je istaknuo kako su djeca danas svjesna svoje uloge i važnosti djelovanja, no da im je potrebno primjerom pokazati kako brinuti o okolini.

Ana Zibar poduzetnica je i majka dvojice sinova koji su od najmanjih nogu aktivni sudionici u održavanju čistoće njihovog kvarta te je prilikom predstavljanja Telemachovog projekta istaknula kako djeca najviše uče kroz igru i kako je na roditeljima velika odgovornost jer većinu pozitivnih obrazaca ponašanja najmlađi usvajaju u svojim domovima.

Predstava „Tko to tamo prlja“ namijenjena je vrtićkoj djeci i djeci nižih razreda osnovne škole, a zainteresirani roditelji vrtić i školu svojeg djeteta mogu prijaviti za gostovanje predstave na e-mail adresi: press.info@telemach.hr.

 

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.