Kristijan Pelaić: Novo sjajno ime na hrvatskoj barology sceni prešao je u Canopy by Hilton

Nakon uspješne faze u Egoistu i još uspješnijih gostovanja širom svijeta, barmen Kristijan Pelaić smirio se u zagrebačkom baru Canopy by Hilton

by Ribafish
0 komentar

Bio je to sjajan dan u Egoistu, kreativac Denis Jerković za klopom i Kristijan Pelaić za koktelima. Izvrstan provod, hrpa novih kombinacija, bogatstvo ukusa i čista zaljubljenost u materiju od obojite pozitivnih luđaka. Par godina kasnije mladići su se raspršili svaki na svoju stranu, a neki dan me Kiki iznenadio viješću da sad radi u mom susjedstvu.

Pa ne budi lijen, pokupih Kasandru i prošetasmo do Branimirove u Canopy u sklopu Branimir Centra da čujemo što je novoga smislio ovaj vječito nasmijan mladi Vinkovčanin.

Dakle Kiki, ajmo od nule, što si htio biti kad narasteš?
Još od malih nogu sam govorio svome tati da bih volio biti koktel majstor, jer mi se to svidjelo kada sam gledao film Cocktail. I tako sam se zaljubio u tu struku. Što sam bio stariji, tako su se moje želje mijenjale, ali opet ih je život okrenuo na stranu na kojoj sam želio biti kad sam bio mali sanjar. I sad sam tu.

Koje si škole i gdje završio i kako si se našao u koktelima?
Završio sam ekonomsku i trgovačku školu Ivana Domca u Vinkovcima. Poslije škole sam odmah počeo raditi u lokalu Plus u Vinkovcima, gdje sam naučio osnovne korake ugostiteljstva uz puno starije i iskusnije kolege. Zatim sam se nakon dvije godine malo odjavio iz ugostiteljstva na par mjeseci, ali se brzo vratio, i to u Puli gdje sam otišao raditi sezonu.

Tada sam opet vidio ta fascinantna pića šarenih boja, koja su me opet motivirala za edukacijama i željom za tim poslom. Poslije sezone skupio sam nešto novca i upisao se u BAR EXTREME školu barmena, gdje mi je mentor bio veliki Karlo Damijanić. Čovjek me podučio najvećim znanjem, iskustvom i motivacijom na velike uspjehe i korake u cocktail industriji.


Gdje si sve radio i gdje si danas?
U Puli sam radio u baru u Glamu, noćnom klubu Pietas Julija, te privatne evente s Karlom. Zatim sam prešao u Vialle bar u Poreču te u Zagreb u Hilton Garden inn. Pred kraj prvog vala Corone sam se prebacio u Leggiero bar te u Egoist bar, da bih danas opet doašo u Hilton, ali u Canopy u Branimirovoj, kao što i vidiš.

Kad si shvatio da možeš stvarati nove koktele, otkud ti inspiracija?
Imao sam tu ideju u glavi još od kad sam napravio prvi miš maš i bio fasciniran kako se piće razdvojilo i ima dvije boje. Najveću inspiraciju za svoje koktele pronalazim u svom životu i kroz svoj život, gdje gledam da ljude negdje pokušam vratiti ili ih negdje odvesti. I tako si slažem i koktel i izgled i dekoraciju.


Što sve danas paralelno radiš uz pult u Canopyju?
Otvorio sam firmu za izradu evenata i koktela LMK, miksolog sam za Hilton hotels i Brand ambassador za Distillatigroup, tvornicu koja proizvodi destilate te sirupe i piree za koktele.

Na što si, osim svoje obitelji, najviše ponosan?
Pa najviše sam ponosan na svoju obitelj, ali i na svoje radove, uspjehe i sva postignuća koja sam do sada napravio te na sva znanja koja sam stekao pa ih tako sada mogu prenijeti i dalje.


Što sve možemo tvoje probati u Canopyju i daj nam kratak opis svakog koktela
Kako sam tek zakoračio u svijet Canopy branda hotela Hilton, “Ljetna karta by strawberrys” je moj prvi rad ovdje. Pa sam jako sretan zbog sjajnih reakcija. Ovaj koktel prati poseban okus čileanskih slatkih jagoda od kojih sam pravio infuziju s dodatkom, limuna, limete i mente.

Drugi koktel se zove Bubbles i mješavina je prosseca, limuna i pirea od jagode. Jako je osvježavajuć i aperitivan i naliči pravoj ljetnoj idili. Treći koktel je Pink velvet, s aperolom, ginom, chambordom te pireom od jagoda i kremom za šlag. On je više dižestivan i sladak te jakog i punog okusa alkohola. Definitivno će vas vratiti u dane kad ste jeli lizalicu chupa chups strawberry/ jogurt. Četvrti u nizu je klasični strawberry mohito uz dodatak već spomenutog pirea od jagoda. Dosta lagan koktel kojeg prati okus mente i jagode, koji možete popiti u svako doba dana.

Od mene možete uvijek očekivati koktele koji prate ideju branda, što znači da će imati touch lokalnog, homemade, vrlo urbanog i sve to s mnogo entuzijazma. I pomalo molekularne miksologije…


Koja je tvoja filozofija i gdje se vidiš za pet godina?
Užitak je raditi ono što voliš. I samo kroz tu ljubav možeš  uspjeti, napredovati i stvoriti nešto u životu, odnosno da tek kroz užitak posla možeš uživati i u svome životu.  E sad (smijeh)… Želja bi mi bila doći u direktivu hospitality grupe, a ako ne uspijem u tome, onda sam sebe osamostaliti u svome poslu. Svejedno, siguran sam da će u tom periodu doći još jako puno dobrih koktela koji će me gurati na te staze. Nikada ne odustajem!

Puno hvala Kiki, naletite i vi nekad do Canopyja!

Canopy by Hilton (Zagreb)
Ulica kneza Branimira 29, Zagreb, Croatia
Tel. 01 4559 505
Mail: zagreb.info@hilton.com
FB: https://www.facebook.com/CanopyZagreb

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.