Kako sljubiti ćevape i teretanu – jedna nova i jedna obnovljena rezenzija!

by Ribafish
4 komentara

Kako sljubiti ćevape i teretanu – jedna nova i jedna obnovljena rezenzija!

Dakle pipl, ne zamjerite ako ono što ovdje pročitate ne odgovara onome na što ćete naletjeti u prirodi, odnosno ćevabdžinici. Testiram od davne 2005. godine, nekad se promjeni gazda, nekad kuhar, nekad stvarno stave meso, nekad netko ima loš dan, pa, naravno – i ja. Dakle, samo veselo i opušteno, jedimo, ne svađajmo se, ostavite frustracije lošim ljudima, ljubi vas Riba!

16: Ćevabdžinica: Mrvica, tržnica Branimirac
Bonus apdejt 25.09.2013.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Cijena se u par godina popela na 26 kuna, kajmak je nevjerojatnih pet, a postoji i opcija „King“ koja sadrži pet pločica po četiri metka, pardon – ćevapa i to za 31,5 kunu.
Ovo pišem kako bih ipak dignuo ocjenu Mrvici na punih 7, jer me već godinama hrane kad mi se stvarno ne da nikam vani.
Ništa epohalno, ništa zbog čega bih nekoga vodio tamo, ali taj neki kontinuitet, normalan, ne preslan okus, dosta luka i šmek po mesu a ne soji ni loju, čisto nek se zna.
Kockice dosadnjikave, nikad ne znam jel treba jest okomito ili vodoravno, ovaj put im je i malo pobeglo, vidi se na fotki…
Još da jeftini kajmak nema toliko skorenog vrhnja, ali ajde de, za dostavu po kijametu – taman!

—————————————————

Ribafishov ultimativni test ćevapa u somunu br. 38: The red apple pub, Krste Odaka 10, Prečko

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

38. Ćevabdžinica: The red apple pub
Cijena: 39 golemih kuna
Ćevapi oblik: Deset debelih prstića
Ćevapi okus: Fini, masni, konkretni
Luk količina, okus: Nedovoljno, fensi, kitnjasto
Lepinja: Svilenkasta, začuđujuća, plastificirana

Opći dojam: Prečko je zagrebačka ćevapska Meka i Medina. Marinero navodno slabi, Grada i Deda definitivno više nisu kao nekada, Stari kotač nikad nije ušao u istraživanje jer nema somun nego samo kruh na šnite… I onda sjedneš u prekrasan pub s ograničenim, ali ipak solidnim izborom piva (Grička vještica 20 kn), i ne vjeruješ da si usred ničega. Dakle, fina atmosfera, jedan konobar preuljudan i sjajan, drugi totalno neartikuliran, na granici odustajanja, a ćevapi… Dakle, 40 kuna se ne daje za ćevape osim ako stvarno nisi gladan, ili ih testiraš, pa sam dobio list salate, ajvar, mizeriju luka i sasvim solidnu porciju. Lepinja kao da je izašla iz kineskog cirkusa, plastična, sjajeća, ali ukusna, meso sasvim solidno bez većih zamjerki ali i ljubavi, čista sedmica da ih platiš 25 kuna. Ali eto, ipak je to pub s višim cijenama pića i klope, plaćaš uređenost i atmosferu. Šteta što nema muzike, i što me je konobar, kad sam ga prijateljski upozorio na fetusoidno smeće u octenjači skoro iščupao grkljan. Kakav tip, bože… Dakle, ako ste dubljeg džepa i volite zaliti sasvim solidne ćevape s Gričkom – pravac Crvena jabuka.
Ocjena: 7

STARE RECENZIJE NA:
http://www.ribafish.com/?p=1393

Enivej, ovaj post se zove kak se zove, zato jer se fakat može i jednom tjedno natrpat ćevapa, a da uz malo truda to ne utječe pretjerano na kilažu. Tako sam prije devet mjeseci krenuo u Tonus teretanu u Lipovečku 1, na katu s pogledom na park Stara Trešnjevka (http://www.fitness-tonus.com).

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

U šest mjeseci sam fino digo škembu u jedno i pol zdravo rame, usput vježbao neke užase za marince,

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

mlatio vreću, radio rezance…

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Naučio sam što su plenkovi, girje, ono nešto što sam ipak zaboravio, dobio savjete o prehrani, piću, serijama poput Breaking Bad i općenito, u maloj ali kompletnoj teretani sam dobio kvalitetno vođenje bez prevelikog odricanja i normalnu atmosferu.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Dođem u 6.30 ujutro, nažicam Nirvanu ili Metallicu, gledam History ili Discovery dok veslam i u osam sam doma ili na poslu dok ga je bilo. Uglavnom, osam kila sam izgubio jer mi je bivša cura bila prisilna cimerica i pritom imala novog dečka, ali Tonus je održavao mišiće i izdržljivost, tako da sam danas na 92 i skroz zadovoljan, što sa 100 baš i nisam bio. Dvaput tjedno, nekad tri, ne duže od pola sata veslanja i bicikliranja, pola sata trbušnjaka i svega ostalog, ako mogu ja, možete i vi – nemoj da sam čuo nekog kako mu je teško!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Eto, Vedrane, jesam dobro izreklamiro, oćeš mi opet dat da tučem vreću, oćeš, oćeš!!!

I tako, ćevapi u simbiozi s teretanom, uopće nije problem, uskoro recenzija Urnebesaaa!

Stvarno, ako se nešto radi umjereno i imaš tipa koji ti lupa packe kad si ideš staviti 70 na benč, onda je to sjajna stvar. Još da ne puštaju hip-hop kad dođu komadi…

I ovo bi vam se moglo svidjeti

4 komentara

vonsmile 1 listopada, 2013 - 16:50

Mrvica je onak stari frend šta jest jest, voliš ju sa svim manama, jer znaš da je pouzdana i uvijek tu…

Odgovori
nenex 1 listopada, 2013 - 18:50

Jebeš hip-hop i beatove sinovac…
Ak dovoljno vježbaš možeš i trpat 🙂

Odgovori
S. J. 1 listopada, 2013 - 19:10

Ne znam kako prije nisam otkrio ovaj blog.
Odlicno je !!!

Odgovori
kača 2 listopada, 2013 - 07:42

teku mi sline od teksta o čevapama……..javila se neobuzdajuća glad…

Odgovori

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.