K London dry gin iz Vojnića osvojio srebro na London Spirits Competitionu

Trebalo je “samo” 15 pokušaja u kućnoj radionici, četiri godine usavršavanja recepture i dvije godine probijanja na tržištu da bi gin iz Vojnića iz okolice Karlovca postao prepoznat i na međunarodnom tržištu. Nakon nekoliko priznanja i zlatnih medalja na domaćim i regionalnim natjecanjima, pod sloganom „Feel the magic“ iz Londona stiže srebro

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:

London Spirits Competition je međunarodno vodeće natjecanje u jakim alkoholnim pićima gdje pravi kupci, distributeri, miksolozi i sl. žestoka pića ocjenjuju po kvaliteti, vrijednosti i pakiranju u orbanizaciji Beverage Trade Networka.

K Distillery osnovali su Đuro Krivokuća i chef Stjepan Gojšić 2022. godine u Karlovačkoj županiji, u općini Vojnić u mjestu Utinja Vrelo. To je Đurina dugogodišnja želja i ideja inspirirana netaknutom prirodom kontinenta u koju je udahnut djelić Mediterana. Đuro je ljetnu kuhinju pretvorio je u destileriju, u projekt uključio dugogodišnjeg prijatelja Stjepana i tako je nastao prvi K London dry gin.

U K London dry ginu prevladava okus borovice iz okolice Slunja. Ružmarin iz Opatije, bosiljak i menta daju svježu notu Mediterana, dok sjemenke korijandera dopunjuju tijelo ovog gina. Korijen anđelike i kardamom za cilj imaju dati poseban karakter, dok citrusnu notu i svježinu daju korica limuna iz Metkovića i gorka naranče iz Dubrovnika. Za peckavi aftertaste zadaću ima – žuta gorušica.

Sa tri renomirana natjecanja stigle su tri zlatne medalje: s Balkan Spirits Competitiona u Tuzli, festivala GinIstra te s petog Crospirita – međunarodnog ocjenjivanja rakija, likera i ginova u Zagrebu. Srebro s London Spirits Competitiona ogroman je iskorak za ovu malu, ali veliku destileriju.

U ponudi imaju i Purple magic gin s matičnim sokom borovnice te Gold magic dry gin s 23 karatnim jestivim zlatnim mrvicama koju daju ovom proizvodu dozu elegancije. Novost iz destilerije je šljivovica, a uskoro na tržište dolazi i gin s kamilicom i bazgom te gin koji mijenja boju. A ideja i planova još je mnogo: proizvodnja ostalih vrsta rakija, cidera, voćnih vina, otvoriti kušaonicu itd. Destileriji iz Vojnića samo je mašta granica.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.