Ilica: Q’ART rasplesao posjetitelje vrućim afričkim ritmovima

Akcija/festival Projekt Ilica: Q'ART osim susreta, druženja i kao uvijek puno dobre energije, predstavio je svoje rasplesano izdanje festivala.

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:
Ovog se lipnja uključio i plesni kolektiv Škvadra sa izvedbom svog komada „Ne čujem te, mrak je“, dok su na Britancu Commi Balde i Kaira Kela kolektiv rasplesali sve prolaznike. Na Art punktu koji organizira Akademija Likovnih Umjetnosti u Zagrebu uz radove čak 58 mladih umjetnika studenata Akademije, atmosferu je dodatno inspirirala mlada DJ-ica Katarina Slater iz Edinburga. Festival je još jednom pokazao kako Ilica može izgledati kada bi se u suradnji s umjetnicima vratio život u nju i pokrenuo male proizvođače autentičnih i umjetničkih proizvoda.

Jaki smo onoliko koliko je snažna naša najslabija karika

Akcija/festival uvijek pomaže svim osjetljivim i društveno marginaliziranim skupinama naše zajednice pa su tako i ovog puta na festivalu sudjelovale humanitarne organizacije i to udruga Fajteri, organizacija Marijini obroci, udruga Merida, udruga Meow me, udruga Svitanje, udruga Korablja i udruga Životna linija. Q’ART svaki puta pomaže svima da afirmiraju svoje aktivnosti i da budu vidljivi široj javnosti tako se ovog puta priključila i Natalya Filatova iz Ukraine sa svojim čudesnim sapunima za koje kaže mogu biti sve, i poklon i ukras i edukacijski alat.

Avangarda na kockama Britanca

Avangardna i začudna revija članova ULUPUH-a i studenata TTF-a koje se ne bi posramio niti jedan velegrad održala se kao i uvijek točno u podne na Britancu pod sigurnim vodstvom doc.dr.art. Ivane Bakal i stručne suradnice dipl.ing. Đurđice Kocijančić. Revija kakvu ne možete vidjeti nigdje osim na Projekt Ilica: Q’ART za jesen opet priprema koncept izdanje od reciklirane odjeće kako bi poslala iznimno važnu poruku da otpad nije smeće kroz upcycling, recycling, reuse i repurpose starih odjevnih predmeta.

Kavica na tračnicama uz vrhunske jazz glazbenike i uvijek nove rukotvorine

Svi mali proizvođači koji nigdje ne mogu naći svoj prostor za izlaganje i toliko važan susret s kupcima, uvijek pažljivo pripremaju svoje rukotvorine i uzbuđeno čekaju izlaganje na Projektu Ilica: Q’ART. Uvijek novo, nepredvidivo i raznoliko iskustvo susreta s izlagačima nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a nakon što prošećete i pogledate nove rukotvorine hrvatskih obrtnika, umjetnika i dizajnera, uz sjajnu glazbu renomiranih jazz i world music glazbenika možete popiti kavicu na tračnicama što je kažu neki „doživljaj koji ne postoji nigdje na svijetu“.

Za sve koji još ne znaju što je Projekt Ilica: Q’ART

Projekt Ilica: Q’Art je kolektivni public art projekt u procesu koji istražuje suvremeno i socijalno nasljeđe povijesnih avangardi, novih i progresivnih umjetničkih praksi, metoda i tehnologija, njihov utjecaj na društvene procese te istovremeno predstavlja suradnju umjetnika i građana na ključnim društvenim i ekološkim temama. Radi se o kolektivnom multidisciplinarnom projektu koji kroz društvene prakse, akcionizam, community art i public art postaje pokretač društvenog, ekološkog, estetskog i poetskog angažmana.

Projekt Ilica se kao i svake godine održava u suorganizaciji Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu i Obrtničke komore Zagreb, partneri projekta su ULUPUH, TTF, HDS ZAMP i IGEPA, te uz podršku Ministarstva Kulture i medije, Grada Zagreba, Turističke zajednice Grada Zagreba i naravno svih izlagača koji aktivno doprinose ovom projektu i bez njih on ne bi bio moguć. #mi građani smo grad.

Foto: Ognjen Karabegović

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.