Hello India: Promocija 55. broja turističkog magazina PLACE2GO

by Ribafish
0 komentar

Promocija 55. broja turističkog magazina PLACE2GO održala se 22.3.2021. u hotelu Westin u Zagrebu. Događaj je organiziran u suradnji s indijskim veleposlanstvom i veleposlanikom Indije u Republici Hrvatskoj NJ.E. Mr. Raj Kumar Srivastava.

Službena objava:

Zbog epidemioloških mjera prisustvovalo je samo 25 uzvanika, među kojima je bio i državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Tonči Glavina. Govornici Tomislav Kero, Ivan Bengeri i Vlado Šestan su podijelili svoja iskustva i doživljaje ljepota Indije.

Naslovnicu proljetnog izdanja krasi fotografija s indijskim motivima, a magazin je čitatelje proveo kroz četiri indijske pokrajine: Rajasthan, Uttar Pradesh, Goa i Kerala.

Veleposlanik NJ.E. Mr. Raj Kumar Srivastava je istaknuo da Indija i Hrvatska žele razvijati jaču turističku suradnju, posebice u postcovid razdoblju, ali i prije putem međusobnih promocija:

“U Hrvatskoj postoji veliki potencijal za razvoj turizma i turističke suradnje i upravo je pandemija dobro vrijeme i prilika da se ta suradnja planira, kao i turistička kretanja između dvije zemlje”.


Uz ostalo, turističku suradnju s Hrvatskom vidi u medicinskom i wellness turizmu.

Državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tonči Glavina rekao je da Hrvatska i Indija unatoč teškim vremenima pandemije i zaustavljanju međunarodnog turizma mogu surađivati na razini promocije. Dobar primjer te suradnje je upravo promocija magazina PLACE2GO:


“I Hrvatska i Indija iako potpuno različite po broju stanovnika, načinima života i na drugim kontinentima, ipak imaju nešto zajedničko važno za turističku ponudu, a to je velika raznolikost u različitim dijelovima zemlje, što sve mogu biti turistički proizvodi koji privlače različitu publiku i ponuditi im novo iskustvo i doživljaj”.

Istaknuo je da Hrvatska kreće u izradu nove strategije održivog razvoja turizma, što je važno za budućnost. Zahvalio se magazinu PLACE2GO što kroz svoje aktivnosti promoviraju Hrvatsku i njenu turističku ponudu.

Direktorica i vlasnica magazina PLACE2GO Damjana Domanovac istaknula je da ni PLACE2GO kao male poduzetnike nisu
zaobišli problemi i teškoće vezane za poslovanje i opstanak u pandemiji, ali su uspjeli redovito u 2020. izdavati magazin i održavati poslovne kontakte.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.