Glazbeno-gastronomski spektakl od sredine lipnja u Krku

Krk Music Fest i Food Truck Festival spajaju najbolje iz svijeta hedonizma – odličnu glazbu i izvrsnu gastronomsku ponudu

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:
Čini se da ove godine svi putovi, ipak, ne vode u Rim, nego na Krk. Argument za to skriva se u odličnim predsezonskim rezultatima, a što ne čudi, s obzirom na sve jaču promociju otoka i događanja. Ususret Svjetskom danu glazbe, u gradu Krku organiziraju bogat i besplatan program za sve posjetitelje. Program nudi dobru glazbu, gastro delicije i zabavu, spojene u čak dva velika festivala: Krk Music Fest i Food Truck Festival. Tako su spojili najbolje iz svijeta hedonizma – odličnu glazbu i izvrsnu gastronomsku ponudu.

– Ove godine ćemo na Krk Music Festu zaista ponuditi za svakoga po nešto, dovodimo brojna poznata glazbena lica, poput Massima, Mije Dimšić i brojnih drugih, nudimo posjetiteljima i ozbiljnu glazbu i sjajne plesače, a na Food Truck Festivalu ćemo ugostiti dva poznata hrvatska chefa, Ivana Pažanina i Damira Tomljanovića. Time ćemo Krk opet pretvoriti u središte dobre glazbe, zabave, plesa i filma, popraćenih biranim street food izborom i za najkritičnija nepca – ističe Ivana Kovačić, direktorica Turističke zajednice Grada Krka, organizatora događanja.

Krk Music Fest počinje 17. lipnja, a Food Truck Festival dva dana ranije i oba traju do 22. lipnja. Na otvorenim pozornicama u Krku će se izmjenjivati vrhunski glazbenici i različiti žanrovi. Festival otvara Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije, koji će publici izvesti Verdija, Puccinija, Bellinija…, u sklopu otvorenja 66. ljetnih priredbi, nazvanih „Arije pod zvijezdama“, kojeg organizira Centar za kulturu Grada Krka. Potom će uslijediti koncertne poslastice Massima, Nere Stipičević i ansambla, koji će izvesti francusku glazbenu priču, publici će se predstaviti i Hoodooleen, umjetnik kojeg uspoređuju s Nickom Caveom, Eltonom Johnom ili Cohenom.

Mia Dimšić će s posjetiteljima u Krku podijeliti i svoje iskustvo s nedavno održanog Eurosonga, a na krčkoj rivi će se održati i The Croatian Pink Floyd Show, za sve ljubitelje legendarnog glazbenog sastava. Publika će uživo poslušati i Albu&Lea, riječko-liburnijski glazbeni duo, baš kao i mnoge druge glazbenike, prisustvovati nastupima folklornih društava, moći pogledati glazbene filmove, doživjeti glazbeno-plesni spektakl Ivone Brnelić, koja je plesala i uz Tinu Turner… Bit će to, definitivno, velik izbor za svakoga u Krku.

– U povodu Svjetskog dana glazbe dodatno smo željeli ukazati i na našu bogatu tradiciju, pa ćemo gostima, primjerice, predstaviti i folklorna društva s tradicionalnim krčkim plesovima, čija je glazba uvrštena na UNESCO-vu listu svjetske nematerijalne baštine, kao i Gradsku glazbu Krk, jednu od najstarijih u Hrvatskoj, koja djeluje već 190 godina – zaključuje Ivana Kovačić.

Sudeći po programu i brojnim festivalima koje grad Krk nudi svojim gostima, za njih nema straha za ovu sezonu.

 

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.