Gin Aldo 52 porečke destilerije Sempervivum u Lyonu proglašen za najbolje alkoholno piće na svijetu!

Aldo 52 - Aged Barrelled Gin - Solera Reserve proglašen je na nedavnom natjecanju Concours de Lyon najboljim ginom, destilatom te alkoholnim pićem među 9.768 uzoraka destilata u 160 kategorija

by Ribafish
0 komentar

“Teško je opisati što to za nas znači, možda je najbolja usporedba situacija u kojoj bi naš mali porečki nogometni klub Jadran osvojio svjetsko prvenstvo”, rekao je doc. dr. sc. Marko Fabić, kreator šampionskog gina i profesor na studiju Politehnike i Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci za Agroklub.

Doktor Fabić naglasio je kako se za šampionski gin koristi devet začina, koji su svake godine drugačiji radi utjecaja klime, posebno borovica. Recept nije nikada konačan i svaki sljedeći puta mora biti bolji. Gin Aldo 52 – Solera Reserve držali su u tri različite francuske bačve, novu te od ruma i viskija iz kojih je dobio kompleksnost i aromatiku. Destilerija u selu Veleniki kraj Poreča pokrenuo je 2006., kasnije je u pomoć uskočila supruga, potom jedan student, pa i prvi djelatnik – da bi ih danas u obrtu bilo desetak zaposlenih. Glavnu rakiju i destilate dobivaju od tropa malvazije, chardonnaya ili muškata, koji uzimaju od velikih vinara.

“World’s best spirits je prestižno natjecanje za alkoholna pića, vina, piva, ali i druge proizvode, gdje se na jednom mjestu okupi 1.200 licenciranih degustatora, svjetski priznatih stručnjaka koji procjenjuju kvalitetu proizvoda. Ove je godine pristigao rekordan broj uzoraka, čak 8678. Aldo 52 je uz nagradu za najbolji gin i destilat na svijetu ove godine proglašen i apsolutnim šampionom natjecanja!”

Enciklopedija hrvatskih ginova 15.: Sempervivum distillery Poreč (Gin Aldo & Gin Karolina)

Sempervivum na latinskom znači ‘vječno živ’, a to je i ime biljke čuvarkuće koja podrazumijeva sposobnost preživljavanja, pa sve to slaže slagalicu prema kojoj je i rakija vječna jer se ne kvari. Na tome, puno znanja, rada i truda Sempervivum na čelu s doktorom Fabićem ispisuje jednu sjajnu stranicu za hrvatske uspjehe u svijetu alkoholnih pića i destilata. Iskreno čestitamo!

FB Sempervivum

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.