Gablec Beg – marendama moga grada: 15. Rustica, Dubrava

by Ribafish
0 komentar
Rustica

Tamo gdje Dubrava preuzima štafetu od Maksimira, na ogromnom parkingu za par auto kuća, stanicu za tehnički pregled vozila, restoran i još štošta, svoj kutak je našao i jako uredan restoran Rustica. Urednost i čistoća prvi upadaju u oči, a onda kreće potraga za stolom, jer je i Rustica, kao i sve druge gablaone na glasu – uvijek prepuna papirića za rezervaciju od 11-15 sati.

Nekako uspijevamo dobiti stol u kutu, i od više nego ljubaznog konobara i listu gableca. Svinjski medaljoni, punjena pljeskavica i fileki, reče čiko, ja se ozarim, a moje najdraže Vilice kroz Hrvatsku se onako pogledaše i naručiše obje isto jelo!? Saperlott, ako me tad nije šlagiralo…


No, što je tu je, na stol u trenu dolazi brutalno pitak gemišt, fina miješana salata, domaći vlažan i mastan kukuruzni kruh i gablec može početi. Stolovi su odijeljeni po propisima, tako da unatoč svim zauzetim stolovima – gužve uopće nema.

Adresa: Mandlova 1, Dubrava
Lokacija: Okretište Dubrava, tamo kod Tehničkog
Parking: Kao da ga ima, a u biti ga i nema baš nešto
Broj mjesta: cca 50 na obje terase
Gužva: Kulturno
Osoblje: Uredno, ugodno, iako bi mogli i malo češće obilaziti stolove na terasi
Nusprostorije: Zaboravih, bio friško iz teretane pa se sasušio…
Beštek: Debele papirnate salvete, stolnjak pristojan
Izbor gableca: Malen, svega tri komada, nema menija na stolovima
Kruh: Vrlo solidan
Grammar Nazi: Nije bilo ničeg za pročitati
Porcije/Cijene: Više nego prosječne/sasvim korektne
Gemišt: Graševina Kunčić, Štrigova, briljantan

Rustica

Hrana:
Hrana je došla i prije nego što smo stigli otići do WC-a, svaka čast. Porcije su solidne, a fileki izvrsno ubačeni u pravokutni valovčić, gusti, tvrdi, savršeno otporni. Šteta što nije bilo ribanca, kao ni soli, papra niti ikakve ljutine (stigla za zadnji zalogaj) na stolovima na terasi, kao ni menija, ali pripisat ćemo to vjetru i valjda novim zakonima. U biti, kaj sad fakat nema jelovnika na stolovima? Đizs…

Tripice tvrde, mašala, lijepo iskuhane, za svaku pohvalu. Ali varivo je bilo kao da jedem grah s puno paprike. Drugačiji pristup filekima, zanimljiv i ukusan, ali nikako klasičan i očekivan.

Rustica

Salata obilata, izvrsna, kupus gnječen i vlažan, krumpirići Ledoliki, friški, jako fini, a pljeska jako fina. Umotana u špek poput sićane mumijice, mekog, sočnog mesa i tek možda prerijetkog topljenog sira koji mrvicu preuzima glavnu riječ umjesto mesa. Sve skupa, 229 kuna za nas troje presitih s litrom i vodom. Apsolutno korektno.

Ukupni zaključak:
Rustica je mjesto za svaku preporuku, lijep lokal s prekrasnom terasom i tek s nekim sitnim nedostacima koji ne utječu puno na kompletan dojam. S nadom da ćemo se sljedeći put uništiti u telećoj čorbici, najtoplija preporuka za konkretan gablec usred radnog utorka.

Rustica

Ocjena: 8

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.