Gablec Beg 18: Kod Šime, Kvatrić – fini fileki i mehka jetrica!

Nakon poduže pauze u potrazi za kvalitetnom klopom u zagrebačkim pajzlovima, obreli smo se i u Zalogajnici u Martićevoj...

by Ribafish
0 komentar

Stari Kvatrić je sad odvratna kocka betona, novi nekako nema dušu iako mi je tamo kućni mesar Don Vito, a preko puta na rubu parkića su svojevremeno bila tri gastro objekta. Gazda Tomislava je nedavno umro i ćevapi više nisu ni sjena, Kinezi su se vratili u Japan kako bi se reklo u onom vicu, a Leut me jednom toliko razočarao s keljem i filekima da nisam imao želju ponoviti to iskustvo…

No, nedavno su krenule priče da je netko novi preuzeo Leut, da se sad zove Kod Šime, i nakon što smo obrstili novi butikić talijanske klope Gastronomice (s druge strane parka kod Optike MiBo), želudac je zakruljio i sjedosmo uz prozor s pogledom na parkić. Tridesetak mjesta, ponedjeljak oko 13.00 sve krcato, na tabli rukom ispisane cijene samo u eurima. Izvana nikako nije apetitlih, djeluje dosta oronulo, ali unutra je skroz kulturno i mirisno.

Vrlo ugodan konobar nas pristojno nudi aperitivima, ali kako još ne pijem, a Kasandra nije od rakija, ona naručuje gem, a ja tonik. Jelovnika nije bilo na stolu, vinske boce su na polici za gledanje, baš kao i velik izbor umaka za meso te dvije vrste Tabasca. Na stolu su i paprenka i soljenka te ocat i ulje, ali nema čačkalica, stolnjak kao da je iz Vlaka u snijegu, iz daljine se čuje nekakav narodnjikavi radio, ali dovoljno tiho da ne ometa gablec.

Danas mi je inače osmi dan dijete u kojoj sam uz pojačane treninge izbacio repete, drugi zalogaj slatkog, drugu krišku kruha i sve općenito previše nezdravo. I ne ide mi, pa sam naručio fileke, a Peg Bundy jetrica….

Adresa: Martićeva ulica 62

Lokacija: Park preko puta novog placa na Kvatriću

Parking: Teško, bolje tramvajem ili pjehe

Broj mjesta: Tridesetak unutra, terasa isto tako, ali nije radila

Gužva: Sve puno, ali nije neugodno

Osoblje: Izuzetno pristojno

Nusprostorije: Netom oprah ruke pa nisam koristio

Beštek: Dobar, oštar, dovoljno bijelih salveta

Izbor gableca: Bogami solidan

Kruh: Vrlo korektan, vlažan, današnji

Grammar Nazi: Minus pet, lignje s, a ne sa prilogom, inače jako čitko i uredno

Porcije/Cijene: A mogle bi i veće biti, ali nije sad da previše škrtare

Gemišt: Kasandra kaže da je bio kiselkast, ne za ponoviti

Hrana:
Konobar nam je preporučio kupus salatu po kojoj su kako kaže poznati i bogami ju je vrlo brzo donio. Kupus izvrstan, izmučen, fino začinjen, ali s puno peršina i decilitrom vode na dnu. Onak, čemu voda? Svejedno, pozitivno, baš kao i mekoća jetrica. Ukrao sam komadić Kasandri dok je fotkala i pederski mrknuo dio s najviše češnjaka. Moglo je biti još puno više češnjaka i još soka, a pržene tanke pole od smrznutog krumpira bi po meni bolje zamijenio pire ili restani.

Nekak mi je seksi kad se na onak bijelo žutu masu polije malo smeđeg soka s krugovima od maščobe. Da, znam da to nije sok, ali volim tako reć…

Fileki su poput jetrica dosta nezačinjeni, ali bar nema pojačivača okusa, pa sam s malo soli, papra i ljutine dobio skroz fino jelo. Ne štede na špeku koji je mrvu predimljen, sami fileki bi mogli biti mrvu tvrđi, a i falilo je maaaalo šmeka i lijepljenja usnica.

Zaključak:
Skroz korektno, osim cijena koje su dosta skočile u odnosu na ljeto kad su im i zadnje objave na fejsu. Nije lako ugostiteljima, ali nije lako ni nama koji tu i tamo gablamo, nadam se da ćemo svi skupa dočekati bolje dane. Za preporuku.

Ocjena: 7,5/10

Zalogajnica Kod Šime
Martićeva ulica 62, Zagreb, Croatia
Tel. 01 4610 643
Mail: takoslatko.zg@gmail.com
FB:  https://www.facebook.com/Kod.sime

Nije napor, nije stega,
Zapratite Gablec Bega!

https://ribafish.com/gablec-beg-17-pizzerija-strossmayer-martinovka/

 

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.