Fajnšmeker: Najsjajnija kućica Adventa na Trgu Bana Jelačića

Ove je godine Trg konačno normalan, kulturan i uredan u prosincu, a dosta skromnu ponudu (kobase, kaobase, i još kobasa) spašava kućica Fajnšmeker

by Ribafish
1 komentar

Uglavnom, Fajnšmeker, a ne Fešnmejker kako sam je zvao do doma, spoj je Cateringa Kvatrić i Vedrana Stojanca Spliće koji stoji iza svoje firme Oui Chef.

Ova gromada ima u nogama više kvalitetnih restorana nego Livaja klubova, pa ste ga sigurno sretali u Prascu, Mundoaki, Dubravkinu putu, ali vjerojatno niste u Njemačkoj gdje je proveo dobar dio karijere i ponio recept za kuhano vino, s kojim smo i počeli obilazak.

Konačno vino koje nije iz praška (Ilok i Đakovo), ne preslatko, korektno, a tu su i punč i kuhani gin. No, došli smo ipak zbog klope, a tu do izražaja dolazi jaka i velika kuhinja nadaleko poznatog Cateringa Kvatrić, gdje se odradi priprema, a onda ekipa samo dovrši u stvari ogromnu listu od čak osam glavnih jela, dok su novitet – gableci!

Dakle, mala kućica, ali ogroman izbor od štrukli i kobasa do burgera i jelenjeg ragua (to bumo drugi put, znamo gdje žive!), i stvarno se trebate zagledati i razmisliti što ćete naručiti jer je toga hrpa.

Na koncu, uz fine fritule koje nestaju i prije nego što ih naprave, počeli smo s pohancima od goveđeg repa i coleslaw salatom kodnog imena Povuci kocku za rep. Sjajna, maštovita kombinacija, meni mrvu neslana, s jednim od boljih coleslawa u Zagrebu! Izvrstan izbor.

Nastavili smo s Racom s placa, konfitiranom patkom u mlincu/tortilji gdje je sve izvrsno osim što meni uvijek fali maščobe od pačetine, čak i kad skupljam s dna protvanja (oprostite doktorice, nadam se da ne čitate ovo), ali opet maštovito i ukusno.

Za kraj smo probali ramen inspiriran velikim Vidom Nikolićem, Splićinim prijateljem, koji nas je taman zagrijao za povratak kroz Metropolu.

Uglavnom, bogat izbor jela, ali s pokrićem i jakom podlogom. Vedran je s pravom ponosan na svoje umake i ima ih cijelu hrpu za svako jelo, pa se ne libite pitati. A pohane okruglice s goveđim repom bih jeo svaki dan, u rangu su s onima Ane Grgić na Fuliranju.

Ekipa Eatout Zagreb je poštenije i jače obišla kućicu Fajnšmekera pa kod njih pogledajte druge recenzije, a svima vama topla preporuka da naletite svakoga dana od 10-24, dok petkom i subotom nude 4 malostonske kamenice i čašu prosecca za samo 50 kuna!
Cijene inače idu od 30 kuna za štrukle do 72 za ramen, što i vidite na fotki ispod, a kako program traje samo do 7. siječnja, lagano se spremajte, ajmoooo!

I ovo bi vam se moglo svidjeti

1 komentar

Fajnšmeker – OUICHEF 30 prosinca, 2021 - 19:48

[…] Neizostavno je spomenuti i Ribafisha koji imao samo riječi hvale. Ove je godine Trg konačno normalan, kulturan i uredan u prosincu, a dosta skromnu ponudu (kobase, kaobase, i još kobasa) spašava kućica Fajnšmeker, kaže Ribafish. Moram izdvojiti i rečenicu na koju se nisam mogao ne nasmijati: Ova gromada ima u nogama više kvalitetnih restorana nego Livaja klubova, pa ste ga sigurno sretali u Prascu, Mundoaki, Dubravkinu putu, ali vjerojatno niste u Njemačkoj gdje je proveo dobar dio karijere i ponio recept za kuhano vino, s kojim smo i počeli obilazak. Cijelu, jako detaljnu i odličnu recenziju možete pročitati ovdje. […]

Odgovori

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.