Event klub: MICE Experience Austria – Zeleni eventi

by Ribafish
0 komentar

Ne znate gdje pobjeći na zimovanje, ili još bolje, na ljetovanje u zelenilo? Puno toga ste mogli saznati na druženju s Austrijancima!

Pogledajte službenu objavu:

U zagrebačkom hotelu Academia 14.11.2019. održan je 24. Event klub na temu Zeleni eventi. Event je održan suradnjom Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu i Event kluba.

Uvodnu prezentaciju održao je Zlatan Muftić iz Kongresnog ureda TZ grada Zagreba te nas činjenicom da je Advent u Zagrebu također ekološki osviješten uveo u temu Zelenih evenata s informacijom da se pola milijuna čaša u koje se toči piće na Adventu proizvodi od potpuno biorazgradivog materijala.

Brojna publika imala je priliku čuti Austrijska iskustva na ovom polju od Renate Androsch-Holzer, članice uprave Austrian Convention Bureaua i direktorice RAM Congress+Event, koja se i sama bavi organizacijom Zelenih evenata. Gosti su mogli saznati u kojih osam kategorija događanje mora ispunjavati obavezne i neobvezne kriterije, a to su mobilnost, ugostiteljstvo, smještaj, kongresna dvorana, nabava i upravljanje otpadom, komunikacija, socijalni aspekti i tehnička oprema. Potrebno je prikupiti najmanje 42 od 120 mogućih bodova u svim kategorijama. Možda zvuči lako i jednostavno, ali do poteškoća može doći vrlo lako, ako na primjer lokacija, odnosno kongresni prostor ne zadovoljava visoke standarde kriterija „zelenog“ eventa. Upravo u toj kategoriji je moguće prikupiti i najviše bodova.

Nakon prezentacije austrijskih iskustava gosti su se imali prilike upoznati se s hrvatskim „zelenim koracima“ na primjeru Termi Sveti Martin, koje na temelju svojih brojnih „zelenih“ aktivnosti uskoro očekuju Eco Label standard kao prvi u Hrvatskoj. Slijedio je primjer aktivnosti koje poduzima kongresni centar Forum Zagreb, a odnosi se na recikliranje.

Jasmina Bilać iz PCO agencije Proconventa predstavila je web based aplikacije kao podlogu za „paperless“ konferencije. Od Vedrane Hercigonje Majetić iz Cateringa Team Majetić čuli smo da organizatori sve češće i sami zahtijevaju smanjenu upotrebu plastičnog posuđa i da se općenito primjećuje razvijanje svijesti o zaštiti okoliša i u ovom području event industrije.

Nakon prezentacijskog dijela slijedilo je kratko predstavljanje austrijskih i hrvatskih izlagača, koji su predstavili svoju MICE ponudu, nakon čega su održani brojni B2B sastanci između ponuđača austrijske i hrvatske MICE ponude i hrvatskih organizatora i poduzeća te PCO i event agencija, a susret je okončan zajedničkim networking-ručkom sa specijalitetima austrijske kuhinje.

 

 

 

 

 

 

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.