Enozoik web wine shop predstavlja svoje favorite s netom završenog Vinarta!

by Ribafish
0 komentar

Upoznajte pet veličanstvenih vina zbog kojih je Enozoik neslužbeno proglašen za štand s najboljom vinskom pričom na sjajnom zagrebačkom festivalu vina!

Službena objava:

Pod krovom Muzeja Suvremene umjetnosti u Zagrebu, pod organizacijom Vinarta održan je još jedan Vinart Grand Outlet gdje se tražila čaša više za vrhunska vina iz Hrvatske i svijeta. Dva dana su, pretežno, vinarije Hrvatske imale priliku predstaviti svoja vina i novitete pa tako i Enozoik svoja vina s pričom.

Ovaj puta predstavili smo 5 veličanstvenih! Izbor vina bio je savršeno pogođen i pratio je vrstu za vrstom nježno sa savršenim stapanjem okusa za potpun doživljaj. Osim lepeze zemalja, ističu se i godine ležanja.

Dan smo otvarali s talijanskim vinom Bucci Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore regije Marche
Grožđe za ovo vino dolazi iz šest različitih vinograda od kojih svaki posjeduje različitu ekspoziciju i elevaciju što u konačnici kontribuira većom slojevitošću finalnog blenda. Tlo je bogato vapnencem koji osigurava izvanrednu mineralnost s oko 30% gline koja pomaže u zadržavanju neophodne vlage tijekom vrelih ljeta.
Slojevit nos zavodi notama mimoza, gorkih badema, koromača i zrelih Zlatni Delišes jabuka.

Remek djelo mineralne preciznosti: Domaine Daniel-Etienne Defaix, Bourgogne Chablis 1er Cru “Côte de Léchet`
Najstariji posjed u Chablisu vodi se proizvodnjom iz davnina.To podrazumijeva čuvanje vina u tanku poduži period vremena provodeći mjesečni bâtonnage. Danas je ovaj pristup jedinstven u Chablisu – vinima podaruje neponovljivu dimenziju slojevitosti i prožimajuće svježine.
Vino neizmjerne tenzije te doslovce slanosti je buteljirano u rujnu 2016., punih jedanaest godina nakon berbe te ostavljeno da miruje u boci skoro dvije godine prije izlaska na tržište.

Svi koji su bili sretni ga probati na Vinartu bili su oduševljeni živošću vina na kojem je jasno istaknuta godina: 2006.

Zasigurno najbolji izbor Australije: John Duval ‘Plexus’ GSM Barossa Valley
Savršen skok s bijelog na crno vino bio je upravo Plexus, crveno-ljubičasto vino papreno na nosu.

Plexus je originalno rhonski blend satkan od tradicionalnih sorti, Shiraza, Grenachea i Mouvedrea koji je ubrzo stekao planetarnu reputaciju.
Shiraz u ovom blendu oplemenjuje svojom punoćom i dubinom. Grenache obogaćuje vino izvanrednom aromatikom zajedno sa mekoćom i izdašnošću na nepcu, dok Mourvedre unose začinski karakter te taninsku strukturu.

Ime koje potpisuje okus: papreni Spice Route Pinotage
Pasionirana posveta beskompromisnoj kvaliteti te tradicionalno virtuozni pristup u vinogradu i podrumu vjerno pretaču samu esenciju ovog terroira u čašu.

Pinotage (križanac između sorti Cinsaut i Pinot Noir) je južnoafrička amblematska sorta grožđa koja svoj zenit postiže u Swartlandu. Hvasta se razigranim nosom zrelih šljiva i malina dok se aeracijom u čaši kasnije pojavljuju tonovi slatkih začina i cikle. Punijeg je tijela i uglađene teksture. Dominantno voćne senzacije crvenog spektra se reflektiraju i na nepcu gdje je poduprto čvrstom taninskom kičmom i daškom dimljenih trešanja.

I šećer na kraju: NV Valdespino Pedro Ximenez El Candado Sherry
750 ha nasada leži na tlu bogatom silicijem i kalcijevim karbonatom što je iznimno važno u kontekstu zadržavanja vlage. Vino prosječno dozrijeva 10 godina po Solera sistemu što mu podaruje tamnu, mahagonij boju te intenzivne arome suhvica, sušenih smokava te datulja protkanih suptilnim nijansama kave i likoricije.

Candado” je španjolski termin za “lokot” te je svaka boca prigodno zatvorena s jednom minijaturnom verzijom.
Mi lokote ne držimo na našim vinima i podrumima i sve što imamo u ponudi, imamo upravo za vas!

Pogledajte ponudu i uživajte u vinima s pričom, okusom i tradicijom! Vidimo se opet na novom Vinartu!

 

https://www.facebook.com/enozoik
http://www.enozoik.com/
Mob. 095 907 7176
info@enozoik.com

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.