Dvorac Stara Sušica: Festival gljiva u Ravnoj Gori s Davidom Skokom, Igorom Gudcem i Ivanom Bekavac!

by Ribafish
0 komentar

U sklopu manifestacije Festival gljiva (vune i plodova jeseni) organizatori pozivaju ekipe na kuhanje gljivarskog kotlića dana 25. rujna 2021. godine s početkom u 11:00 sati, kod Dvorca Stara Sušica.

Ne propustite provesti vikend u prekrasnom Gorskom Kotaru i pokazati svoje umijeće kuhanja gljiva u kotliću u subotu 25. rujna te prijavite svoju ekipu već danas!

Ekipe se mogu sastojati od neograničenog broja članova, bilo muških, bilo ženskih, bez dobnog ograničenja. Organizatori osiguravaju 1 kg gljiva, 20 dag suhe slanine, a natjecatelji osiguravaju kotlić, plinski gorionik i plin, vlastite začine i dodatke gulašu.


Kotizacija za natjecatelje iznosi 100 kuna po ekipi. Najuspješnija ekipa dobiva pehar, a sve tri prigodne nagrade. Ocjenjivanje će vršiti 4 člana žirija i to: poznati hrvatski kulinarski chefovi David Skoko, Igor Gudac i Ivana Bekavac te Domagoj Jakopović Ribafish poznati kolumnist, novinar i gastro bloger.

PRAVILA NATJECANJA U KUHANJU GLJIVARSKOG KOTLIĆA
Datum natjecanja: 25. rujna 2021. godine
Mjesto: kod Dvorca Stara Sušica
Početak kuhanja: 11 sati
Završetak kuhanja: 13 sati

1. Natjecanje je promidžbeno-natjecateljskog karaktera, održava se jedan dan, prijaviti se može par pojedinaca, grupa pojedinaca, udruge, zadruge, obrti, obiteljska gospodarstva, tvrtke i.t.d.
2. Ekipu može činiti dva člana do neograničenog broja pomoćnih kuhara i ložača, bez dobnih ograničenja
3. Kotizacija za natjecatelje je 100 kuna po ekipi
4. Organizator osigurava radni prostor, prigodne nagrade i osnovne namirnice za gulaš; 1 kg gljiva, 20 dag suhe slanine
VAŽNO: osim suhe slanine kojeg osigurava organizator zabranjeno je dodatno dodavanje bilo kakvog drugog mesa
5. Natjecatelji osiguravaju kotlić za kuhanje, potrebnu opremu i pribor za rad pri kuhanju, drva za kuhanje ili plinski gorionik i plin, suncobran-kišobran te vlastite začine i dodatke gulašu
NAPOMENA: iznimno (ako natjecatelji opravdano nisu u mogućnosti) uz prethodnu najavu organizator može osigurati kotlić (s nosačem) i drva za potpalu
6. Jela će ocjenjivati poznati hrvatski chefovi David Skoko, Igor Gudac i Ivana Bekavac te Domagoj Jakopović Ribafish poznati kolumnist, novinar i gastro bloger.
Natjecatelji trebaju do 13 sati završiti kuhanje i pripremiti/servirati jedan prezentacijski tanjur. Za članove žirija treba posebno pripremiti 4 zdjelice (tanjura) i 4 žlice, a gulaš se može vaditi iz kotlića po dolasku žirija na kušanje. Od 13 sati članovi žirija će obilaziti natjecatelje i ocjenjivati na licu mjesta. Ocjenjivat će se bodovima od 1-10:
 okus jela
 prezentacija jela (serviranje i predstavljanje).

Ocjenjivat će se i čistoća radnog prostora za što ekipa dobiva ili + ili – pa se kod zbrajanja jedan bod dodaje ili se jedan bod oduzima.
7. Nakon obilaska svih ekipa zbrajat će se bodovi. Ako će dvije ekipe imati isti broj bodova prednost će imati ona ekipa koja ima veći broj bodova za okus jela.
8. Nagrađuju se tri najuspješnije ekipe (prvo, drugo i treće mjesto). Ekipa koja zauzme prvo mjesto dobiva pehar, a sve tri prigodne nagrade organizatora.

Prijave se primaju najkasnije do 22. rujna 2021. godine na e-mail: plodovi.gorja@gmail.com.
Prilikom prijave treba navesti naziv ekipe, odakle dolazite te kontakt osobu s brojem telefona i e-mail adresom.

INFO: Mob: 098 260 209, 098 365 692;
e-mail: plodovi.gorja@gmail.com
www.plodovigorja-gk.hr

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.