Dubrovnik je ovoga tjedna organizirao tematsku konferenciju “Bez ovisnosti”

Dubrovački medijski centar nastavio je ciklus “Dubrovačkih panela” još jednom tematskom konferencijom koja je održana u Studentskom domu u Dubrovniku

by Ribafish
0 komentar

Na samoj završnici današnjeg ciklusa “Dubrovačkih panela” govorilo se o utjecaju društvenih mreža i medijskog prostora u pozitivno negativnoj konotaciji informiranja. Zoran Tikvica, šef krim policije, rekao je kako su svi koji su surađivali s policijom su ostali zaštićeni te je zaključio – slobodno se javite policiji s punim povjerenjem. Dr. Slavko Sakoman je pak kazao kako trgovina drogama je najprofitabilniji biznis u organiziranom kriminalu.


“Danas svatko može izmisliti ime i podatke i pisati na internetu što hoće, tu bi trebala biti neka pravila ali nažalost živimo u kapitalizmu gdje je novac prije svega, tako da se pazite što čitate online, dosta toga može biti laž. Djeca su sa Facebooka pobjegla na Instagram, s Instagrama na TikTok. Na TikToku sasvim anonimno možeš lajkati i komentirati i tu izlazi sve loše kod ljudi. Netko može komentirati bez da stvara ikakav sadržaj”, rekao je poznati novinar i influencer Domagoj Jakopović Ribafish.


Klinička psihologinja iz Opće bolnice Dubrovnik Vesna Raguž Staničić je rekla: “Ljudi razvijaju partnerske odnose preko interneta. S druge strane može biti osoba koja uopće nije onakva kako se predstavlja a stvaramo odnos s njom koji je ovisnost. Djeca razvijaju odnos vezama preko interneta”.


“Kad govorimo o ovisnosti, i ja osobno previše vremena provodim za laptopom, ali to nadoknađujem čišćenjem prirode i plivanjem. Mislim da treba objasniti ljudima da treba naći neki balans i vremena za sve”, dodao je Ribafish. Rekao je i kako puno roditelja u utrci za novcem sve više radi, a manje vremena posvećuje djeci pa se djeca okreću ekranima. “Više sporta i druženja, a manje WhatsApp grupa”, rekao je na kraju najavivši nastavak svog projekta RokOtok i plivanje oko Istre u lipnju i srpnju tekuće godine.

 

Tekst i slike: Libero portal

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.