Drugo izdanje Europskog Food Summita održat će se u studenom

by Ribafish
0 komentar

Europski food summit, jedan od vodećih europskih kulinarskih događaja, u studenom se vraća u Ljubljanu! Vrhunski svjetski chefovi i izvanredni pojedinci iz svijeta kulinarstva, umjetnosti i medija, koji čine svijet boljim mjestom kroz budućnost hrane, dolaze u Sloveniju između 7. i 9. studenog 2020. Kroz svoje će nas priče inspirirati i potaknuti na progresivno razmišljanje te na zajednički rad prema održivoj budućnosti.

Sljedeći savjete Svjetske zdravstvene organizacije i stroge mjere koje su poduzele europske države, usred kaosa u kojem smo svi živjeli zadnjih dana, organizatori su odlučili odgoditi drugo izdanje Europskog Food Summita. Održat će se u Ljubljani od 7. do 9. studenog, a izvorni će se program manifestacije odvijati ako epidemiološki uvjeti organizatoru dozvole da program izvrši u potpunosti. U slučaju potrebnih ograničenja koja se odnose na COVID-19, organizator će na odgovarajući način prilagoditi program i format događaja.

Vrhunac trodnevnog događaja bit će u ponedjeljak, 9. studenog, na cjelodnevnom simpoziju. Pod palicom Ane Roš, najbolje svjetske chefice, vlasnice čak dviju Michelinovih zvjezdica i veleposlanika Svjetske turističke organizacije, kustosa Andree Petrinija, koji se smatra jednim od ključnih aktera u gastronomiji, predavači će svojim pričama podučavati, inspirirati i poticati na razmišljanje i rad u smjeru bolje i održivije budućnosti.

Organizatori su kontaktirali jednog po jednog govornika iz programa – kuhare, pisce, proizvođače vina, teoretičare, aktiviste, novinare – a više od 90% njih potvrdilo je svoje prisustvo na jesen, kada će otvoriti svoja vrata polaznicima koji dolaze iz cijelog svijeta u Sloveniju.

7. – 9. studenoga, do tad imamo još pet mjeseci, i stvari bi se trebale vratiti u normalu. Ali hoće li? Hoće li restorani i dalje dočekivati goste? Hoće li avioni redovito polijetati i slijetati? Svi se nadamo se da će strah biti iza nas. Sigurno ćemo svi zajedno još uvijek liječiti rane, pokušavajući naučiti kako se oporaviti, kako pomoći onima koji su stradali te malim restoranima i obrtnicima koje je teško pogodila pandemija.

Više informacija o govornicima, samom Summitu te o ulaznicama potražite na www.foodsummit.euhttp://www.foodsummit.eu

Tekst: Vilicom kroz hrvatsku

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.