Dnevnik 53 – U samoborskom Scoutu i na fašniku

by Ribafish
0 komentar

Nismo ostali dugo jer smo morali na ćorku. Šteta.

Bebe su robovi navika i zato treba naviknut Roketeera na spavanje u 9. Pa smo otišli doma nakon gledanja veselih zamaskiranih Samoboraca koji se smrzavaju na pozornici glavnog gradskog trga i par kratkih pivica. A da mi se ostajalo – je. Jezgra društva prijatelja piva i kompletni Curling klub Čudnovati Čunjaš na jetrenim pripremama za istim stolom. Ali uvijek postoji ta viša sila. Jača sila. Uostalom, sutra se radi. A Scout je i dalje jedina oaza s više vrsta piva na jednom mjestu nego što ih ima u cijeloj Hrvatskoj skupa. 122. Srećko, ti si kralj!

Došli doma, 33,3% familije otišlo na spavanje, ja pregledao mailad i naišao na ovo
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
(kakav ću ja pedagog bit svom djetetu kad ljudi pišu ovakve udžbenike) te upalio televiziju. Greška. Kakva greška…

Postoji li išta iritantnije na hrvatskim televizijama od Hloverkinog stava, Indirinih nogu, Šeparovićkinog glasa, Tarikove grimase, Tatjanine oholosti, Renatine glume, Mićinih uzdaha, Bruninog hroptaja, Blažine face, Borisovog tremensa, Ivičinog skvičanja, Karmelinog osmijeha, retarda što viče «Aleluja» na OTV-u općenito, reklama za uloške i onog neprilagođenog što prenosi izbore za miss?

Postoji, naravno da postoji. Klizanje. Ono kad se rumeni natjecatelj nakon izvedenog programa sjedne pokraj trenera/ice i dahće dvije minute uz nepopijeni đus i vazu u kameru. Koji penis? Čemu to? Jel’ idu kamere u svlačionicu u poluvremenu nogometa? Jel’ gledamo kako režiser oskarom ovjenčanog filma piški u pauzi snimanja? Jel’ virimo u pećnicu nakon što kuhar predstavi svoje jelo?

Ne. Nije nam dovoljno što moramo slušati penzioniranog alkosa koji čita s dna boce konjaka (iako je stotinjak puta agresivniji i zanimljiviji od bake od koje je naslijedio mikrofon) dok se onaj s frizurom pederastog afganistanskog hrta kovitla i batrga po zraku, nego još moramo i slušati njegova zapažanja dok plavuš dahće, a bakica u bundi mu draška nadkoljenicu i čeka ocjene sudaca. Dvije minute! Isuse bože. Najveći gubitak vremena u povijesti. Ili otprilike ovako.

Hrt: Poklon, mah, daht, udah, umr, pus, sjed, daht…
Baka: Zdrastvujtje, ma cmok, pus, ma to dobrja bilja..
Hrt: Daht, krep, svrš, spasiba, daht, drk…
Mutni: Hik, opala, to je zaista, štuc, bilo prekrasno, burp…
Hrt: Gut, đus, udis, hropt, prduck, kičmabol…
Baka: Kh, kh…
Vaza: …
Mutni: Što nismo vidjeli od Tuluza ’53, podrig, iskašlj…
Sudac: Fajv for, fajv fajv, fajv for..
Hrt: Smjeh, hropt, kašljuc, daht…
Baka: Nu, pagadji, kh, kh
Mutni: Pljosk pad pod stol, i zaboravio sam vam reći da sam vam nešto zaboravio reći…
Sudac: End nau for teknikal merit
Publika: Ooooooooooh…
Cvijet: Uven
Baka: Rast, cvjet, izdrk…
Đus: Usrk (Op.A. Jebote, jel im neko mijenja te čaše ili je uvijek ista?)
Hrt: Prodis, udah, spažolstaja, spasiba, mah, mah, zarumen, daht, hropt…
Mutni: Podrig, i, evo, nakon prekrasnog programa i prekrasne ocjene, hik, a eto, reko sam ja ’62-e maladožni bit ime…
Baka: Dignjit, kh, kh…
Hrt: Razumjel, spasiba, daht, mah…
Dijete od direktora igara: dones buket, mah kamer, pus hrt…
Hrt: Spasiba, pus, pus, dig, zapn, prd, hropt, hračk potih, izlaz iz kadr, mah-mah…
Baka: Kh, kh, polak izlaz..
Mutni: Aj bok, režija, di mi je rakija, štuc…
HTV: Špic, reklam, hthththt…
Ribafish: Izrig, razb TV, iščup parket, prolj…

Da bar imam više vremena za HRT i njihove bolesnoće poput ove:
Božo Sušec za Maju Kezele: Poželimo joj da ne bude onako zadnja ko na prošloj utrci…

Noćas će uletit i stotisućiti posjetitelj ovog b(r)loga u pet mjeseci pisanja.
Hvala vam svima na čitanju. Idemo dalje!!!
Free Image Hosting at www.ImageShack.us


oceana – 18.02.2006. u 00:06 kaže: ak’ sam ja išta skužila ovaj post…valjda zato što ne gledam TV…


redsonja – 18.02.2006. u 00:16 kaže: idemo dalje, i ja kažem…


ribafish – 18.02.2006. u 00:17 kaže: vjerojatno ne bi ni stavila nešto smeđe i tvrdo u usta da ti neko nije rekao da je to čokolada…


jazzie – 18.02.2006. u 00:34 kaže: Meni je to tak normnlo već za klizanje tako da… Btw. di je taj Scout? (ne da pijem pivu, al se samo interesiram)


ribac – 18.02.2006. u 00:38 kaže: odustah kod trećeg hropt…


redsonja – 18.02.2006. u 00:43 kaže: daj se javi ako i sutra svratiš do samobora. namjeravam biti negdje u masi. zamaskirana! možda ne skuže da sam dotepenka!


rijecka cura – 18.02.2006. u 00:49 kaže: evo dolazila sam ti desetak puta za redom samo da bi bila stotisućeta posjetiteljica! i uspjelaaaaaaaaaaa jeeeee ja sam ta! ima kakva nagrada za trud??


sumohrvat – 18.02.2006. u 01:21 kaže: ma dobri su naši komentatori.iritira me i kod skijaških skokova kad uz svakog skakača navedu i zanimanje.zamisli da na nogometu krenu sa,dado pršo automehaničar iz zadra dodaje balabanu brodomonteru iz rijeke…..


Athena Air – 18.02.2006. u 01:22 kaže: Valjalo bi pronaći Scout, ova informacija mi uljepšala večer. Žednu. Živio.


milena – 18.02.2006. u 01:54 kaže: 😀 Kakav dar za dramaturgiju…a ono kad im dadu najniže ocjene, oni se skisele, al i dalje mašu…a bakica se sprema da ih zgromi kad izađu iz kadra….


tapac – 18.02.2006. u 03:55 kaže: gdje da saznam nešto o karlingu…kako da se učlanim i počnem mesti i klizati…čekam odgovor
pasionirani čistač leda…


rudarka – 18.02.2006. u 07:49 kaže: samo za moju znatiželju: svaki put piješ drugu pivu? miješaš tokom večeri? ja volim pivu, i pijem ju.. ali ima par što volim, i udri…po njima


OBIČNA CURA – 18.02.2006. u 09:20 kaže: svašta si ti zmiksao u tom svom postu inace ti je blog super


BlogistiKa – 18.02.2006. u 09:48 kaže: Jako dobro si okarakterizirao Renaticu….Bljak!


aimee – 18.02.2006. u 11:19 kaže: Ahahahahaaa :))) odlično :D, ja inače obožavam klizanje gledat (skruš, skruš, al šta ću :P), ali ovaj opis je zakon :))))))


ribafish – 18.02.2006. u 12:12 kaže: 100.000-a! nagrada za trud? vodim te na rijecku pivu kad stignem dole!


dmj – 18.02.2006. u 12:56 kaže: Znao sam da nekaj ne štima čim se ja valjam od smijeha dok čitam – i, naravno, većini ekipe se ne sviđa… Nego, poslije je, iako zvuči nevjerojatno, još opala atmosfera u Scoutu. Preciznije, za našim stolom (iako ju je Pave popravio s nekoliko pričica), u bircu je bilo ok, a bilo je i zgođušnih hostesa Žuje – koju ipak skoro nitko nije pio. Mi pogotovo ne. Te smo napravili đir po Samoboru, vratili se dokrajčit zalihe Gossera, popili rundu na Srećkov racun (fini slovački Topvar), Antonija mi donijela pregršt indijskih i kenijskih čepova, mi se oko 11 i 15 pokupili i ostavili pun frižider onih francuskih, koje se nitko nije usudio ni probati…


ribafish – 18.02.2006. u 13:19 kaže: kenijski cepovi… naslov za sf pricicu iz politikinog zabavnika…. jel bilo tuskera? daj mi oisalji neki empetri od cinkusa da me primamis za veceras!


ribafish – 18.02.2006. u 13:35 kaže: mijesam kad ima novih. inace vise volim po jednoj derat. karlovackoj, na primjer…


ribafish – 18.02.2006. u 13:37 kaže: scout je preko puta gradne, 200 metara od glavnog samoborskog trga, okruzen starackim domom i trafostanicom koja krije mnoge tajne…


blondy – 18.02.2006. u 14:37 kaže: 21.2 koncert u domu sportova:thompson,skoro,bulic i dr..dodite!


saroukh – 18.02.2006. u 16:17 kaže: niš ne kužim,vrti drugi post:)Najbolji ti je ovo post otkad čitam, korak si ispred uvijek


Pavel Bure i Vladimir Put – 18.02.2006. u 16:49 kaže: At dajte mnje pažalujsta adno pivo!


Kaco Mortale – 18.02.2006. u 19:11 kaže: Pa ovaj će opet ostat bez olimpijske medalje. Zasro odmah prvi skok.


k – 18.02.2006. u 19:24 kaže: Dakle, dame i gospodo čitatelji ovjega blogo… ono što smo svi mi čekali… konačan razlog zašto ne ići na Svjetsko prvenstvo u Njemačku (sorry, riba, ne da mi se sad tražit onaj post o tome i tamo ostavljat komentar)… pardon – dva razloga.. razlog #1: Njemački institut za vino (DWI, Deutsches Weininstitut) osigurao je ekskluzivna prava za više od 50 svojih članica za prodaju vina na njemačkim stadionima i VIP salonima tijekom Svjetskog prvenstva… no ako ste mislili da je to najgore, dragi moji, zajebalilili ste se… razlog #2: FIFA (Fédération Internationale de Football Association) je za 40 mil. eura, prava za prodaju pive tijekom Mundijala prodala (fanfare molim) Anheuser-Buschu, američkom proizvođaču pišalin… pardon, Budweisera.. dakle, dragi fanovi nogoloptanja, u Švabiji ćete moći birati između pijenja vina ili pišalin.. pardon, Budweisera… sretno vam bilo i ugodan provod želim… A za one koji ostaju – prijedlog: kako će Švabe tijekom lipnja biti zalijepljene za ekrane, to će njihove bolje, a nama nikad mrzske polovice, tražiti načina da se razonode… Mnoge će se zasigurno odlučiti na odmor i posjet, tradicionalno prijateljskoj, Hrvatskoj… kako će postotak onih koje će ove godine na našoj obali biti prisutne bez svojih žutih, brkatih polovica (koje će, vidi gore, biti zalijepljene za ekrane ili vikati ‘Jawohl’ na stadionima) predlažem da se oni koji se neće uputiti na sjever (na iskapljivanje vina ili pišalin… pardon, Budweisera, vidi malo više gore) upute na jug (kretanju manje skloni Dalmatinci mogu ostati gdje jesu) i da pojebemo što je moguće više Švabica u čast dobrih turističkih sezona 70ih i 80ih kada je sezonski rad na obali imao sasvim drugi smisao.. Pođite u miru.


neutrino – 18.02.2006. u 20:15 kaže: Pa kad si ti zadnji put gledao klizanje? Pa nema ti vise fajv for fajv for fajv for … sad ti odmah opale 132,74 za kratki program pa ti po facama pogadjaj jel to dobro ili lose … Inace, ponukan tvojim pivopisima i ja sam sedanas odvazio probati nesto novo – Tyskie se zove i nije ni lose …


crazy šminkerica – 18.02.2006. u 20:18 kaže: haj blog ti je zakon!!!stvarno si kul lik…posjeti i mene nekad i ostavi pokoji komentarčić…plz!!!


Amber – 18.02.2006. u 20:33 kaže: ja neki dan vidjela zidarićku na tv-u. još imam traume


ribafish – 18.02.2006. u 20:43 kaže: dzaba sve sto sam imo u novcaniku sto sam stavio na janeta. nikad vise srcem u kladionicu. uvijek neki svapski zgoljo sjebe sve…


Talija – 18.02.2006. u 21:27 kaže: Pa RIba,ejjjjjjjjjjjjjjjjjj,JANICAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!JUPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!! !!!!!!!:):)


sponzoruša – 18.02.2006. u 22:32 kaže: zašto sam sebe komentiraš?xoxo


Hal9000 – 19.02.2006. u 00:11 kaže: Kako mi je super ova tvoja statistika o posjetima sa raznih strana svijeta. Odmah si to stavljam. Baš ti hvala na ideji!


animalac – 19.02.2006. u 01:09 kaže: Ljudi moji predivni dragi. Na životinjskom blogu koji piše fantastične izvore o životinjama napisao je novi post. Svi ste dobrodošli i zato molio bih vas iz sveg srca da ga posjetite! http://worldanimals.blog.hr


poslovna_curica – 19.02.2006. u 11:02 kaže: jebemti, tak si me jucer zaprepastio izjavom da za koji mjesec mozda postanes pripadnik seksualne manjine da sam ti vec pocela traziti ljude koji bi te odviknuli od tih zlih namjera… nedaj se Riba… ostani psina… 🙂


durica – 19.02.2006. u 11:38 kaže: Kaj se čudiš ko pura dreku.


saroukh – 19.02.2006. u 12:06 kaže: za trash zaboravljeno pod h, hrvatska ivan, komentiraj ti, na naslovnici je bloga


klompa – 19.02.2006. u 14:16 kaže: Chuck Norris once shot a German plane down with his finger, by yelling: “Bang!”


morenza – 19.02.2006. u 14:51 kaže: Fata ima dobar muf! Pitanje je dal je dala muf? ili se to uči u sljedećem razredu?!


noci – 19.02.2006. u 15:36 kaže: poz iz smb 🙂
mi u 9 dosli na trg i nikog nije bilo 🙂
il mi se samo cinilo tak. ok ok dosli smo u pol 10.
al su zato sve birtije puuuuuune bile


keks_i_smrad – 19.02.2006. u 19:04 kaže: jes vidio da je dalibor brun u red carpetu napisao demanti na cro trash enciklopediju???????


ribafish – 19.02.2006. u 20:57 kaže: kakav mrtvi demanti?


Bobika-Čačinački Alkosi – 20.02.2006. u 02:36 kaže: Ovaj krasni opis nakon nastupa rumenog klizača je nešto najbolje što sam pročitao u zadnje vrijeme! Svaka Čast majstore.


GUSZTAV – 20.02.2006. u 08:43 kaže: Kolega, cestitam, uspio si (barem u tome da budes ekstra ultra poznat) 100 000 ljudi,ej … pa da radis na drzavnoj televiziji ne bi toliko ljudi čulo za tebe, da ti pravo kažem uopće ne čitam šta pišeš, al neka drago mi je da ljudi ovdje čekaju ko u redu za kruv 80-ih da pročitaju ono šta ti našvljaš, VOZDRA


Tarica – 20.02.2006. u 09:58 kaže: je li netko gledao sinoć Red carpet? jeste čuli komentar Dalibora Bruna na blog? točnije na trash enciklopediju?


k – 20.02.2006. u 10:09 kaže: U mačku piterinu, riba, ova tvoja Enkiclopedija sve više dobiva na značaju.. što i nije čudo s obzirom da značaj trasha u modernoj hrvatskoj kulturi.. kaj bi tek bilo da ozbiljno pišemo?


keks_i_smrad – 20.02.2006. u 10:50 kaže: ama u red carpetu na novoj tv, dalibor brun je poslao cd sa hitovima i demanti na popularnu blogersku cro trash enciklopediju. u potonjem se osim gomilu gluposti navodi da on ne skace po pozornici ko blesav, da je o tupeu nepotrebno razglabati…bilo mi ga ful zao. predlazem pismo podrske i nagradnu igru za cd (ako ga nam posalje) a zauzvrat mi stavljamo njegovo ime na pocasno mjesto


The Ancient One – 20.02.2006. u 13:04 kaže: Eeeee…. Scout u Samoboru… duši drago mjesto gdje sam prvi put u domaji popio Franziskaner, za kojeg me vežu lijepa sjećanja s Oktoberfesta… Ono što me odvraća od češćeg posječivanja je onih 0,0 promila…


pokojni_toza – 20.02.2006. u 15:59 kaže: Krklj krklj!!!!!

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.