Dani lumblije u Blatu – okusi i mirisi zavičaja

U Blatu se i ove godine od 22. do 28. listopada 2023.godine održava manifestacija Dani Lumblije u Blatu – okusi i mirisi zavičaja u organizaciji Turističke zajednice općine Blato i Blatskih fižula ustanove u kulturi

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:

Središnje događanje već prepoznatljive otočne gastro manifestacije koje će se ove godine održati u subotu, 28.listopada s početkom u 9:30 u autentičnom ambijentu Gradskog parka u Blatu uključuje degustaciju i prezentaciju Lumblije, ali i prezentaciju i degustaciju svih ostalih tradicionalnih blatskih i otočnih proizvoda uz neizostavno predstavljanje autohtonih jela, slastica i proizvođača otoka Korčule.

Prilika je to za okupljanje ne samo registriranih proizvođača ove tradicionalne otočne slastice, već i svih ostalih proizvođača koji u svojoj ponudi imaju autohtone i tradicijske proizvode s posebnim oznakama kvalitete.

Nezaobilazna je i već gotovo tri desetljeća duga tradicija blagoslova i degustacije Lumblija koje Vam donose učenici Srednje škole „Ivo Padovan“ Blato na blatskoj Plokati koje će se ovom prilikom održati u nedjelju, 22.listopada s početkom u 10:00.

Posebna nam je čast i zadovoljstvo predstaviti gastro radionicu „Bibine slatke čarolije“ koja će se u sklopu manifestacije “Dani Lumblije u Blatu – okusi i mirisi zavičaja” održati 23.listopada 2023. (ponedjeljak) s početkom u 17:00 sati u Konobi Zlinje u Blatu koju će voditi Biljana Milina, slastičarka koja je svojim čarobnim slasticama priskrbila titulu najbolje slastičarke za 2019. u izboru Gault Millau vodiča za Hrvatsku.

Naši domaćini, Konoba Zlinje Blato, kao jedan od registriranih proizvodača temeljem EU zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla (ZOZP/PGI) za sve polaznike naše gastro radionice donosi i degustaciju Lumblije.

Prethodna prijava za ovu gastro radionicu  obavezna je u Turističkom uredu u Blatu ili putem naše FB stranice Visit Blato Korčula

Registrirani proizvođači Lumblije na području Blata:

  • OPG Mirjana i Danko Mirošević
  • OPG Protić Sanja
  • Moja Nadalina j.d.o.o.
  • Konoba Zlinje

Dobro nam došli!

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.