Curry bowl: Zagrebački broj jedan na Trip Advisoru!

Bistro sa šrilankanskim specijalitetima smješten na sredini Tkalčićeve ulice popeo se na prvo mjesto Trip Advisora što je proslavio slatkom malom zabavom na kojoj su se okupili naši brojni foodieji...

by Ribafish
0 komentar

Tkalčićeva ulica iz dana u dan mijenja ponudu jela sa svih strana svijeta, počinje s ćevapima i završava sa steakovima, a u njoj možete pronaći komadiće svijeta, od Italije preko Grčke sve do Šri Lanke. Otkud ovaj otok južno od Indije u najturističkijoj zagrebačkoj ulici, pitanje je na koje se uvijek nasmijani vlasnik Brian Senaratne svaki put raspriča i svodi se na to da je ostavio dobro plaćen posao i krenuo u hrvatsku avanturu te da mu se to svidjelo i sad uživa u svakom danu.

                       
Brianov mlađi brat s kojim je pokrenuo i Curry Bowl i dva hostela u centru metropole je otišao širiti poslovanje u druge države, a maleni lokal usred Zagreba radi punom parom, odolijeva i uvijek nađe nešto novo za gladna turistička usta željna nečega drugačijeg. Upravo je to uz vrhunskog konobara iz Bošnjaka i najveća prednost Curry Bowla, pa smo se prepustili kušanju ovosezonske karte.

Uz home made ginger tonic i koktel na bazi araka, rakije od palmine kore i smole (nemojte je piti samu), Brian je i uvoznik za Lions Beer, pa tako u ponudi imaju lager, strong lager i stout. Brian nam je odmah preporučio da probamo njihovu najprodavaniju juhu, i dodao uz osmijeh da im je to jedina u ponudi, pa smo odmah došli u doticaj sa sasvim drugačijom vizijom kuhinje od one na koju smo navikli. Jako ugodno iznenađenje, gusta juha s puno povrća i orijentalnim začinima. Osvježavajuće i dobar uvod u startere, četiri pohana jela u vidu pilećih prutića, popečaka od leće, s lećom i kozicom te tunom i, naravno, lećom.

Chutney od mente i curry majoneza dolaze kao obavezan prilog, a za ljutofile i specijalni ljuti umaci koje s dodatkom njihovih začina rade ljudi iz Volim Ljuto. Brutalna zagorsko-azijska veza, mora im se skinuti kapa na sjajnoj, aromatičnoj i ukusnoj, a nikako ispraznoj ljutini na koju smo često osuđeni. A onda je došao red i na glavna jela. Curry Bowl nema puno jela, ali ih radi u puno varijanti. Tako glavna uzdanica kotthu dolazi na desetak načina, bez ugljikohidrata, vege, s piletinom, junetinom, tunom, lignjama, baš kao i stir fry i curry.

Jela također možete birati po ljutini, koja je ocijenjena od 1-4. Ako ne želite ljuto, naručite 1, ako niste normalni, kako lijepo piše u bogatom i kvalitetnom jelovniku – naručite četiri. Naravno da nismo bili normalni, ali i četvorka se da preživjeti, dapače, izvrsna je.

Play of the day bi svakako bile lignje na vrućem maslacu da nismo probali i curry od tune koji je apsolutna senzacija. Ako petkom jedete ili tunu ili lignje, savjetujemo vam da dođete probati nešto potpuno drugačije, a stvarno izvrsno.

Za desert ovdje nude biscuit pudding prema originalnom receptu koji je svjetlo dana ugledao upravo na Šri Lanki, a panna cotta s mangom je definitivno izvrstan završetak dana u kojem ste stvarno iznenadili svoja nepca jelima s druge strane svijeta. Tropsko, osvježavajuće, teško za zaustaviti se…

Još jednom čestitke ekipi Curry Bowla na čelu s chefom Praneethom koji već pet godina drži kuhinju, i samo tako dalje. U siječnju se obnavlja karta, pa ne znamo što se čeka – svi u Tkalču!

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.