Curling – Prvenstvo Hrvatske, Budapest 06.03.06.

by Ribafish
0 komentar

Free Image Hosting at www.ImageShack.us5.15 – krenuli smo ranije jer je predsjednik CK Čudnovati Čunjaš šupak koji mrzi kasnit pa je rekao da je bolje uranit jedan sat nego kasnit dva. Zahvaljujući sponzoru HPB-u, imamo i za benzu i za smještaj, što fakat olakšava putovanje.

6 – desetak sendviča i šezdesetak piva su lagahno načeti.

6.30 – izgubili smo pola sata na granici jer hrvatski policajci koriste novu vizualnu metodu provjeravanja – gledaju te deset minuta u oči, a deset minuta u ekran domaće proizvodnje “Ivel Ultra” te čekaju da netko popusti.

7.15 – prolazimo kroz Nagykanizsu i gledamo kako lokalni alkos u maskirnoj uniformi mrtav pijan pada s bicikla nasred cesta a pridiže ga bakica s cekerima.

7.18 – spuštam gas s 120 na predviđenih 80 zbog rotirke koja nam ide u susret, a tamo murija vozi ispred 5 maratonaca u bijelom, od kojih četvrti nosi na ramenu mađarski barjak. Vrlo zanimljiv način uvertire u svadbu ili štrajk.

8 – pišanje zbog pive

8.30 – pišanje zbog pive

9 – dok vozim želim istovremeno probudit Sina i Smileta i pokazat im reklamu za LG u polju uljane repice, ali me zbuni blinkanje idiota koji mi se nasrao na guzu Cliota i radim fantastičan manevar naglog skretanja pri 130 na sat koji je završio pozitivno, ali po riječima kolega iz drugog klupskog auta- «Jebote, ti skreneš, a ovima u autu glave se razbacale ko pilićima!»

9.05 – pišanje…

9.35 – fulavam skretanje za Tesco i dvoranu i pizdim do…

9.40 – …kad konačno možemo skrenut s autoputa (mrzim fulat izlaz na autoputu i onda rađat do sljedećeg izlaza) te probat nać put nazad kroz pustopoljinu. I onda zahvaljujući putokazu «Curling klub» skužimo da je u stvari TO pravi put, pa kreće pjesma! Taman je bio onaj divan stih – «Rađaj mi djecu kao kolačiće…»

9.45 – našli dvoranu i stigli sat i 15 minuta prije tekme. Piva, sendviči, pozdravljanje, trening, lagani proljev od nervoze, hemeroidi, papirologija.

11.05 – džaba smo mi krenuli sat ranije kad ove ekipe što su spavale u Budimpešti kasne zbog gradske gužve…

11.15 – počinje drugi dio prvog tradicionalnog prvenstva Hrvatske u Curlingu paralelnim utakmicama Čudnovati Čunjaš : Zagreb, i Vis : Zapruđe.

11.25 – igramo ko debili i tek šesnaesta kegla ide točno onako kako ju je i htio bacit naš Skip (to je onaj koji uvijek baca zadnji i o kojem sve ovisi, jer prva trojica i mogu nešto zajebat a dobar Skip to može ispravit) Stokuća, pa vodimo protiv favorita prvenstva i prvih na tablici s 2:1. Smile ulijeće s fotićem u teren i viče «Svi kraj table s rezultatom! Ovo se mora slikat, ko zna kad ćete opet vodit!!!»
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

12.45 – Smiletova se kletva obistinila i gubimo glatko s 8:3. Dogodine ih garant imamo, pa smo zato nasmiješeni!
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Puf igra grozno, al ima nove cipele. Sin je mrvu bolji, ali opet pogađa tek 10%. Ja ko da sam slijep, retardiran, sakat, mutav, tulav, trapav i nedojeban. Doduše, tako je bilo i na prvom turniru, ali je tada izvlačio Stokuća koji je igrao na 60-70% – kao da ima 20 godina a ne tek 20 minuta iskustva. A danas mu nije išlo. Niti jedan lijevi felš, tek pokoji desni. Izbijanje tu i tamo.

12.50 – uz pivicu pokušavamo naći uzrok slaboj igri, pa uz još jednu, i dogovaramo taktiku za drugu tekmu. Igramo protiv cura iz CK Zapruđe što se ne boduje za prvenstvo, pa uvodimo Ogija umjesto Pufa i opuštamo se.

15.00 – sjedimo uz pivicu i sendviče i razmatramo koji nam je kurac bio da izgubimo već dobivenu partiju s 5:4 (ja im nisam reko da metu kod zadnjeg bacanja, kreten) i smišljamo taktiku za posljednju utakmicu s direktnim konkurentima za srebrnu medalju – CK Vis. Oni su isto iz Zagreba, ali su smislili ime za klub dok su bili na jedrenju, pa zato Vis.

15.20 – počinje odlučujuća tekma. Kraj nas igraju revijalno Zagreb i Zapruđe, koji su već poostali prvaci, pa je sva pažnja usmjerena na našu, lijevu stazu Curlališta u predgrađu Budimpešte. Napetost je tolika da se već zaboravio moj pad na lijevu porebricu i metenje na koljenima dok me Puf gurao…

15.45 – nakon dva enda gubimo 3:0. Igramo jezivo. Svađamo se. Visu je potrebno dobit nas s više od 4:2 u endovima (komplicirano. Mi smo ih dobili prošli put rezultatom 6:3 i 4:2 u endovima), a već je bilo 3:0 (2,1) i igrali su stvarno fino. Ja stavio sretnu vaterpolo kapicu iz Japana,
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
ali ni to ne pomaže. Doduše pogodim koju tu i tamo, ali Stokuća i dalje igra ispod prosjeka s pokojim bljeskom i tako nas nekako održava u životu.

16.45 – Stokuća ne uspijeva osvojiti bod i CK Vis nakon predzadnjeg bacanja vodi s 5:2 (4:2 u endovima). Ne bi Hitchcock režirao ništa uzbudljivije. Zadnje bacanje na prvenstvu i tko dobije taj end – postaje viceprvak. Ko fula – zadnji je.

17.05 – Nikad dužeg bacanja. Svaka se kegla baca 5 minuta jer nas je sve strah, živčani smo i potpuno ludi jer led više ne sluša i svi redom hićemo grozno. Vis je bolji na ledu ali mi imamo prednost zadnjeg bacanja. Ja se tiho molim u sebi i bacam prvu keglu. Bacam je u pizdu materinu i skoro fulavam cijeli teren. Niš koristi. Lupam glavom u zid dvorane. Bacaju oni. Još imaju bod jer je njihova kegla najbliža centru. Bacam ja i radim poludobru stvar jer čistim dvije kegle, ali ne do kraja. Baca njihov Skip – Albi, ljudina, i zaklanja put Stokući. Stokuća riskira, ali promašuje za centimetar i pol. Albi baca njihovu zadnju keglu, ruka je zadrhtala i ne uspijeva potpuno zaklonit njihovu keglu. Sve je u Stokućinim rukama.

17.10 – 50 Mađara pizdi u gledalištu jer smo im zašli u termin. Naši navijači blijedi. Svi gledamo Stokuću. Ako uspije pogodit lagani desni felš i izbit njihovu keglu, mi smo pobjednici. Sin kaže Stokući da ima knedlu u grlu a Stokuća ga šalje u kurac. Ja kukavno stojim na centru a brabonjčići strahuljci mi od straha bešumno klize niz nogavicu. Tresem se. Stokuća se odguruje. Kegla putuje. 20 kila teška kamenčuga se sporo rotira svih 40 metara staze i piči prema meni. Kažem ljudima da ne metu jer ima dobar smjer. Urlam, ne dišem. Kegla skreće prema njihovoj, ali krivoj njihovoj. Onoj koja štiti onu glavnu. Ipak se ne da. Udarit će je. Neće. Višani viču da će je udarit. Ja da neće. Dolazi do nje. Uz nju je. Prolazi za mikrometar pored nje tako da se ova oznojila, ali je ipak ne dira. Prolazi još metar i udara svom snagom njihovu keglu koja leti van terena! Čudnovati Čunjaš je viceprvak Hrvatske!!!

17.15 – skačemo, urlamo, vrištimo i ljubimo Stokuću
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
koji kaže «Jebite se vi, skoro sam povraćo od straha!», pijemo, slikamo se i još sat vremena pričamo o svemu, kurčimo se pametni smo, gotovo je jebate…

17.20 – medalje, pehari, osmijeh ko kod Mariolina. Skoro su nam glave pootpadale koliko smo se cerili…

17.30 – slikavanje za povijest
Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us

17.45 – pozdravljamo se s ekipama. Finila je i ova. Idemo u hotel.

18.30 – krećemo iz hotela na obžderavanje, hektolitre Drehera, noćni klub Crazy Cafe u kojem je bilo vruće, pijemo Urbock od 2 litre i 10% alkohola – dar Beershopa i slavimo do dugo u noć. Čak nas nije omela ni kontrola u metrou kaoja nam je naplatila švercanje 10 eura po lubanji. Na što im je Puf na tečnom njemačkom objasnio da će im zbog toga razbit ne jedan nego tri auta s mađarskim registracijama kad dođe na more. Čekičom!

Budimpešta nas ispraća kišicom i nadrkanim, nikad nasmijanim ali seksi konobaricama, mi nosimo fantastično iskustvo i pripremamo godišnju skupštinu kluba. Zahvaljujemo HPB na sponzorstvu i majicama, nosimo vam medalju, hvala i Beershopu na 6 gajbi Gossera i više njih Black i Red Draka, hvala navijačima – Meliti, Branku, Rudiju, Mufu, Srbinu i Smiletu na genijalnom navijanju, blogerima na podršci i hvala CK Zagreb i Curling savezu Hrvatske što su ustrajali i pokazali da u ovoj maloj državi entuzijasti ipak i mogu nešto postići. Hvala Stokući što ima sajle a ne živce. Heroj pivopija!

Hvala svima koji su članovi Čudnovatog Čunjača, igračima, istomišljenicima, čirlidersicama, animir damama i apsolutno svima koji su sudjelovali u ovome. Ponovilo se!


ode to… – 08.05.2006. u 10:02 kaže: i ko je popustio, policajac ili ekran?


neutrinohr.blogspot.com – 08.05.2006. u 10:54 kaže: Ah ta napetost … to samo u curlingu ima :-)))


kuckologija – 08.05.2006. u 11:28 kaže: ala brale….cestitam!!! dobro si opisao, ful mi je bilo napeto citati


Princeza ratnica – 08.05.2006. u 11:39 kaže: Skroz napeto! I ja sam se oznojila čitajući, ko ona mimoiđena kegla. Stokuća je car. Živijo car! Ako nema carice, bilježim se… 🙂


aparatczyk – 08.05.2006. u 12:07 kaže: Čestitam od srca! Stokuća je car, čovjek stvara pive i rastura curling. Tko zna koje još talente ima.


Bobika – 08.05.2006. u 12:16 kaže: Čestitam na odličnom rezultatu!! vaterpolo kapica? E da je meni jedna.


Marijan M. (32) – 08.05.2006. u 13:18 kaže: čestitke, za par desetljeća bit ćete prvaci, pa onda i na olimpijadu…


DMode – 08.05.2006. u 13:38 kaže: čestitam ;)))


Kaco Mortale – 08.05.2006. u 13:45 kaže: Svaka vam dala! Velkam tu d klab viceprvaka.


Tvrdo kuhane misli – 08.05.2006. u 14:36 kaže: ne, ha? nema nam pomoći, jel….


cvrle – 08.05.2006. u 15:42 kaže: policajci ko policajci, dobro da vas nisu madjari zajebavali ko mene, pokaze meni majstor na prtljaznik i kaze “eskerbekeroskrdokarosemter”, ja izadjem i otvorim, u prtljazniku 3 putne torbe i 3 torbe s laptopima (trojica nas u autu bilo), kad on meni glasnije “eskerbekeroskrdokarosemter!!!” pokazujuci na jednu torbu od laptopa, izvadim ja i govorim “laptop, laptop……” a on opet “eskerbekeroskrdokarosemter!!!!!!!!!!!!”. Vidim ja, odnio vrag salu, pokusavam se sporazumjet na engleskom, njemackom, talijansko,. ali ne ide, on samo vice “eskerbekeroskrdokarosemter!!!!!!!!!!!!eskerbekeroskrdokarosemter!!!!!!!!!! !!”. Nakon sto sam mu pootvarao sve torbe i “prelistao” sadrzaj svih, salutirao je, vratio dokumente i promrmljo nesto u bradicu.


Tvrdo kuhane misli – 08.05.2006. u 15:46 kaže: !.gimnazija, puno metalaca u razredu, na maturalcu smo bili u irskoj. Njima je fora to sa Chuck Norrisom, mislim smješno je to sve, ali ipak…


Tvrdo kuhane misli – 08.05.2006. u 15:46 kaže: 1.gimnazija, krivo napisala gore..


Beerlover – 08.05.2006. u 16:30 kaže: ajme, spaljeno… da mi je bilo biti tamo… ne zaboravi ponijet fotke u četvrtak! već vidim kak će se u četvrtak opet zalomit ipak se ima razloga za slavlje i to kakvo! čestitke za medalju!!! Živio


kruh naš svagdanji … – 08.05.2006. u 16:59 kaže: ČESTITAM NA JUNAČKI OSVOJENOM DRUGOM MJESTU!!!Pokazujete da samo treba vjerovat! i popit koju pivu dakako!:-))))))))))


Independent company® – 08.05.2006. u 17:22 kaže: toooooooooooo! držo sam vam fige cjelo vrijeme!!


Mirnica – 08.05.2006. u 17:31 kaže: aaaaaaaaaaaaaaaa, braaavo! čestitke ekipi! zakon!!!!!!!!! kad sam čitala, već sam mislila da ćete spušit,al sam se pozitivno išokirala. puno pusa, pozdrava i čestitki. znam kak je to, sigurno si u extazi. ja sam se tulila dan i noć kad smo u kombinaciji osvojile broncu u budimpešti. mmmmda, htjela sam te pitat dal ti slušaš misfitse?


Bobika – 08.05.2006. u 22:00 kaže: MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI! MI ČUNJAŠI!


Republika Vinkovci – 08.05.2006. u 23:46 kaže: AAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaa…sve je krenilo ko u dramama, a na kraju zavrsilo ko triler, jebote i to sa hepijendom. cestitamo. zivijooooooooo A koje Stokuča?


c’est mois, Nemetz – 08.05.2006. u 23:55 kaže: Pohvale za dramaturšku obradu zbivanja, ali kur.a nisam shvatio kak se to igra… ne znam gdje će bit slijedeća Olimpijada poslije Kine, ali možda budete spremni (thumb-up)……. I da, budimpeštanske konobarice i kontrolore treba u konc-logore na preobuku, ali fakat… Da sam izvadio penis i njime tukao po stolu, ne bi se toliko jedna uvrijedila, kad sam je po sto i prvi put ljubazno zazvao podignutim prstom… a kontrolori su jednom kolegi doslovce frkali ruku kad su mu prišli i počeli sa “jebeneberemed” onakvi grmalji obučeni ko sibirski mormoni, pa nije shvatio tko su i htio otići jer je mislio da će ga opljačkat…


ribafish – čovjek krnje jetre – 09.05.2006. u 01:13 kaže: da ne znam naše konobare… ma ne. ove su definitivno najgore na svijetu. ko da im djecu tuces pred njima a one te moraju gostit… tezak narod. s takvim jezikom…


ribafish – čovjek krnje jetre – 09.05.2006. u 01:16 kaže: hvala ljudi, bit ce jos toga! bobika, koja ti je ono adresa? mislim da imam nesto za tebe!

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.