Craft Room: Nova ekipa na čelu oaze vrhunskih piva poziva vas na St Patrick’s Day!

Prošlo je devet godina od buđenja craft pokreta u regiji, a na čelo jednog od najpoznatijih zagrebačkih pubova došli su novi ljudi. Pravi trenutak da provjerite novu atmosferu je proslava dana svih Iraca!

by Ribafish
0 komentar

Opatovina je i prije bila mjesto okupljanja, ali s pojavom craft piva, sve je dobilo višu dimenziju. Tolkien, Kvazar, Harat’s te Craft Room postali su utočište za sve željne kvalitete ispred kvantitete, kušanja umjesto pretjerivanja i općenito uživanju u pivima koje još ne kontrolira globalna industrija.

Nakon više od pola desetljeća prvobitni vlasnici su prepustili palicu jednoj, a pred desetak dana i drugoj ekipi, ljudima koji uspješno vode All In u Draškovićevoj ulici. Iskoristio sam priliku i suknuvši jedan voćni Pulfer i Varionicu – postavio im par pitanja u kojem smjeru će krenuti dalje.

Ivane, Tomo, kako to da ste preuzeli Craft Room?
Od samih početaka hrvatske pivske craft scene bili smo snažna podrška pivarima i ljubiteljima crafta. Dugo smo razmišljali na koji način dodatno ojačati tu scenu i pojavila se mogućnost ulaska u “Craft Room” koji je uz naš “All In” i još par lokala nosio craft priču u gradu. Priliku smo prihvatili objeručke i vjerujemo da ćemo kroz brend “Croatian Craft Bar” uspjeti dodatno približiti male hrvatske proizvođače našim gostima.

Hoćete li maknuti jelenju glavu?
Ne sviđa ti se? 🙂 Radit ćemo na detaljima. Neke stvari ćemo zamijeniti, neke obnoviti, vidjet ćemo još što s tim…

Ozbiljno, kako to da ste uz ozbiljan kafić u centru uzeli još jedan u najam?
Craft Room nije tek jedan u nizu lokala u gradu nego zaista, sad već kultno mjesto ljubitelja pivskog crafta. To je bilo presudno! Kroz sva tri naša craft lokala, nastavit ćemo se družiti s već poznatom publikom ‘s obje strane šanka’.

Što ste zatekli, što ćete zadržati, a što mijenjati?
Za tu odluku ćeš nam ipak dozvoliti malo vremena. Trenutno uvodimo dostavljačke servise za hranu.  Vjerujemo da će to razveseliti sve one čija je pauza za gablec prekratka da izađu iz ureda i došetaju do naše sobice.

Koliko ima točenih piva, koliko u boci, kakva je ponuda ginova i druge žestice?
Trenutno imamo dvanaest točenih piva, šest stalnih i još šest koje mijenjamo ovisno o trenutnoj ponudi na tržištu. Tu je još i dvoznamenkasti broj piva u boci… Što se ginova i žestice tiče – još smo u fazi konzultacija s ljudima koji tu scenu poznaju bolje od nas pivoljubaca. Zadržat ćemo “naslijeđenu” ponudu, a vjerujemo da ćemo ju uskoro i nadograditi ponekim “must have” artiklom koji je nedostajao u ponudi.

Što će biti s hranom, ima li još onih sjajnih burgera i pilećih prutića?
Gastro priča Craft Rooma je već postala prepoznatljiva. Tome svjedoči i tvoje pitanje. Ono što je dobro ne treba dirati, pa tako ni jelovnik. To, naravno, ne znači da imamo zanimljive ideje vezane i za kuhinju, ali ako i bude promjena – ići će samo u smjeru povećanja ponude.

Što najbolje ide od piva?
Nezahvalno pitanje (smijeh). Ne samo zato što bismo mogli nepravedno izdvojiti jednog od brojnih dobavljača nego više zbog kompleksnosti afiniteta naših gostiju. S obzirom na broj pipa i piva u boci koje su nam u ponudi – jasno je da svako od tih piva ima svoju publiku. Osobne preferencije gostiju su individualne i ne mogu se generalizirati. Ha? Dobar diplomatski odgovor, priznaj! Hahahaha…

Trebali ste u političare, svaka čast! Ima li kakvih najava programa, muzike, stand upova, kvizova…
Bit će svega. Craft Room je uvijek bio centar zabave i ostat će takav. Čak i apgrejdan, ali neka aktivnosti još kratko ostanu iznenađenje. Uglavnom, odgovor na sve navedeno je DA. 🙂 Već u četvrtom mjesecu krećemo sa stand-upom i živom svirkom, a bit će tematskih DJ večeri…

Što nam imate reći o proslavi Svetog Patrika?
Potrudit ćemo se obilježiti Dan svetog Patrika na najbolji mogući način: kuhat ćemo Irish Stew, peći zelene burgere i točiti zeleni craft. Pripremili smo i akcijske cijene za određene menije, a o čemu se konkretno radi vidjet ćete u srijedu na našim društvenim stranicama.

The St. Patrick’s Cook Off: Kako smo kuhali s Ircima. I s pivom i viskijem…

Tko nije neka ih obavezno zaprati kako ne bi propustio bilo što vezano za sam event ili generalno o budućim događanjima i ponudi Craft Rooma.

I bi tako, sretno ljudi!

Craft Room, Opatovina 35
https://www.facebook.com/craftroombeer
@craftroombeer
01 6268 337
craftroomzg@gmail.com

 

 

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.