Čista platina za atelier ANII! Etiketa za Chef’s Beer najbolja je u Europi

by Ribafish
1 komentar

Uspjesi su tu da se njima hvali i mjesta za lažnu skromnost ne bi trebalo biti – dizajnerski atelier ANII dobio je međunarodne nagrade za najbolji dizajn pivske etikete!

Službena objava:

Riječ je o etiketi za pivo Chef’s Beer, koje je nastalo u suradnji nekoliko velikih imena lokalnog pivarstva i gastronomije – Varionica craft brewery, Zmajska pivovara, Bibich Wine Croatia, Barut Brewing and Blending i chef Mate Janković. No, zvijezda ovog showa ovaj put nije sadržaj pakiranja, već njegov izgled. Točnije, etiketa.

Krenimo redom. A’Design Awards jedno je od najvećih i najutjecajnijih natjecanja dizajnera na svijetu, a svake se godine održava u Italiji. Nesumnjivo je velika čast svakom dizajneru primiti priznanje ovakvog tipa znajući da dolazi od žirija kojeg čine deseci profesionalaca, poslovnjaka i akademika, a svakom od prijavljenih radova pridaju jednaku važnost i vrijeme pri ocjenjivanju.

Kriteriji za ocjenjivanje unaprijed su određeni kako bi se svim dizajnima pristupilo na jednak, nepristran način, a glavna im je zadaća usmjeriti stručnjake iz žirija na najbolje proizvode, projekte, usluge, materijale, tehnologije i iskustva koja unaprjeđuju i pogoduju društvu.

Kako se upravo etiketa Chef’s Beera najuspješnije poravnala s tim zahtjevnim parametrima? Dio odgovora leži u riječima dizajnerice Ane Mrazek Lugarov, vodećeg lica ateliera ANII. “Etiketa dizajnom podsjeća na one koje viđamo na vinskim bocama, dakle minimalistički pristup dizajnu, kvalitetan papir te tehnika ispisa koja naglašava dijelove etikete.

Chef’s Beer: Kolaboracija chefa Mate Jankovića, Vinarije Bibich, Zmajske pivovare, Varionice i Baruta osvojila vrijedno priznanje!

Inspiracija je svakako bila uniforma chefa – bijelo označava čistoću i jednostavnost te uniforme, a ujedno i etikete, koja podsjeća na odjeću chefa koji do nje drži”, riječi su umjetnice, koja se uz dizajn bavi i fotografijom, ilustriranjem i dizajnom nakita, a izazov pronalazi u kombiniranju i sinergiji navedenih vještina.

Pravo veliko priznanje nikad ne dolazi samo, tako su atelier ANII i Chef’s Beer osim A’Design Awarda dobitnici i ovogodišnjeg Platinum Crushieja, nagrade za najbolji dizajn pivske boce natjecanja Craft Beer Marketing Awardsa.

To je natjecanje pokrenuto 2020. godine, a pokriva preko 30 kategorija od marketinga i dizajna u svijetu piva sve do timova i individualaca koji stoje iza njih. Prijave su stizale sa svih strana svijeta, a Chef’s Beer i ovdje je bio atrakcija, čemu svjedoči platinasti pokal na najbolju europsku bocu craft piva koji će odsad krasiti prostorije ateliera ANII.

Konkurencija je i ovdje bila snažna i renomirana, no suci su odlučili da Platinum Crushie ide u Hrvatsku, a atelier ANII nesumnjivo će znati kako na krilima ovakvih nagrada graditi nove ideje i uzastopnim uspjesima svijet modernog dizajna držati neprekidno budnim.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

1 komentar

Ajvar by Marin Rendić i craft pivo Varionica? Dobitna kombinacija ili ne? - Ribafish 15 rujna, 2021 - 12:04

[…] Čista platina za atelier ANII! Etiketa za Chef’s Beer najbolja je u Europi […]

Odgovori

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.