BOO factory: Kreativnost na najvišem nivou – nabavite svoj bullet planer!

Neki su lockdowne iskoristili da se trgnu i odu u prirodu, neki su odustali, a nekima je izolacija jednostavno upalila lampicu i pokrenula na čistu kreativu - upoznajte BOO Factory!

by Ribafish
0 komentar

Krenuvši od sebe samog, i nisam nešto junački prošao kroz Coronu, prebolio, cijepio se, umorio i dobio par kila. No, neki su se ljudi sjajno iskobeljali iz grozne realnosti i napravili nešto novo, pametno i lijepo. Jedna od takvih priča je i BOO Factory.


Bok, tko si ti, koliko imaš godina i otkud ti ideja za ovo?
Bok! Ja sam Korina. Imam 17 godina. Od kad znam za sebe sve oko mene je puno boja, crteža i kreativnih stvari. Odmalena črčkam, bojim, stvaram svoje vizualne kompozicije, što me uvijek uveseljavalo i nastavilo se do dana današnjeg. Uglavnom, volim sve što je vizualno lijepo. Oduvijek volim školski pribor i sve povezano s njime. Od lijepih bilježnica, prekrasnih olovaka, markera stotina boja, rokovnika i milijun sličnih stvari. Zadnjih godina koristim specifičan “planer”, poznatiji u svijetu kao bullet journal.

To je zapravo planer koji na svojim stranicama ima samo točkice koje čine formu koja ti olakšava da se kreativno izražavaš, no ne ograničava te ni na koji način kao standardni planer koji ima dosadne stupce, crte, kalendare ili tome slične stvari. Bullet journal je “planer” koji mi omogućuje baš ono što želim, dozvoljava mi beskonačnu kreativnost i slobodu.

No, kako sam ja dobila ideju da radim svoj bullet journal!? Problem kod bullet journal planera koje sam mogla kupiti u dućanima je taj da su meni bili vizualno obični, mislim na vizuale na koricama. Zato sam došla na ideju da sama oslikam korice za svoje vlastite bullet journal planere i podijelim ih s cijelim svijetom.

Koji si razred, kako je biti učenik u doba covida?
Idem u 4. razred Prirodoslovno-matematičke gimnazije u Zagrebu. U doba covida je vrlo uzbudljivo. Malo ima škole, malo nema, no ja sam se prilagodila i donekle privikla na trenutnu situaciju. Moglo bi se reći da mi je ovo doba korone pogodovalo u stvaranju više kreativnih stvari. Jer sam period kada smo školu imali online iskoristila za stvaranje svojih bullet planera. Nekako sam našla još više vremena za svoju kreativnost jer nisam bila toliko vani koliko sam inače. Uglavnom, mogla bi reći da mi je super biti učenik u vrijeme pandemije jer sam to doba iskoristila za super stvari.

Čime se inače baviš, jesu li starci naporni?
Inače treniram taekwondo i to dugi niz godina, od svoje 4 godine. Starci k’o starci, nekad su naporni, ali daju se zbaviti, ali moram priznati da su mi velika podrška u životu i jako su sretni zbog ideje da radim svoje planere.

Kako je sve počelo s BOO factory?
BOO factory je mala tvornicu mojih kreativnih snova koja ih pretvara u stvarne proizvode. Bullet journal je prvi proizvod koji je samo početak širenja sreće drugim ljudima. Možete očekivati još puno ovakvih proizvoda koji će vam stvoriti osmijeh na licu.

Otkud ime, što to znači?
Ime je nastalo kao izvedenica od bullet… boo i nastavak factory… tvornica. Tvornica boolleta za početak.

Što sve radite, i kako to uopće radite?
Za sada je fokus na bullet journal planeru, no već sam smislila i naljepnice koje se lijepe u taj isti bullet. U planu su i drugi projekti na kojima se trenutačno radi i to će uskoro biti na webu. Radim na takav način da crtam na papiru ili grafičkom tabletu.

Objasni nam sve, ali polako!
Tako sam se ja jednog dana dosjetila da bi ja svoje lijepe korice bulleta i onda sam ih nacrtala i onda mi ga je obiteljski prijatelj, koji je grafički dizajner pomogao izraditi, i onda je to tata poslao po tiskarama. Zvuči jednostavno, ali vjerujte užasno je bilo komplicirano i dugotrajno.

Tko ti pomaže?
Pomažu mi mama koja je grafička dizajnerica, tata koji je isto te struke i obiteljski prijatelj koji mi pomaže u digitalnom dijelu našeg factoryja.

Koja ti je ideja, što misliš postići time?
Želim podijeliti svoje unikatne bullet journal planere s cijelim svijetom.

Kako na to gleda tvoja škvadra?
Svima se sviđa i velika su mi podrška.

Pošalji poruku svima koji ovo čitaju!
Dobro došli u moj ludi, otkačeni boo-factory!

Gdje i kako možemo nabaviti tvoje blokove, notese i sve ostalo?
Sve možete vidjeti na web stranici www.boo-factory.com ili na društvenim mrežama. Možete pogledati moj TikTok profil ili Instagram profil gdje pokazujem na koji način ja ispunjavam svoj boollet.

Sretnoooo! Ovo je sjajno.

 

 

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.