Bloom izdao prvi CD: Sjajne vijesti iz Šibenika za ljubitelje glazbe!

by Ribafish
0 komentar

Ako ste mislili da pričam o prinovi u obitelji Šuput, na krivom ste mjestu, ono što je bitno je da se u Hrvatskoj i dalje snima dobra i kvalitetna mjuza!

Nataša Cvitan i ja smo godinama pjevali u Akademskom zboru Ivan Goran Kovačić, bože, koliko se tada tulumarilo i putovalo, a onda i jedno vrijeme u bendu Quasimodo. Iako sam ja na vrijeme shvatio da talenta baš i nemam previše te okačio glasnice o klin, Cvita se cijelo ovo vrijeme bavi glazbom pa je nedavno sa svojim bendom Bloom izdala i prvi album!

Nadam se da ste upoznati s njihovim radom i da ćete ih uspjeti uloviti na koncertima širom obale, a Nataša je tu da vam približi ono što stvaraju…

Cvite, legendo, kako je tekla tvoja karijera od jedinog koncerta Quasimoda do dana današnjeg?
Prvo da se nasmijem od srca na Quasimodo 🙂
Kakav bend, e… Nas dvoje kao vokali, a ostali jedva da su vladali instrumentima. Moram te demantirati, imaš lijep bariton i dobro si pjevao dok si imao dugu kosu. Vidim da si izostavio i neizostavno, zajednički studij geografije. Al’ koga briga za znanost kraj glazbe.
Heh, puno je toga za navesti, ali ukratko, put je tekao od amaterskih, preko profesionalnih zborova opere, do bendova. Klasika me držala neko vrijeme, ali nisam mogla odoljeti klubovima, bluesu, rocku i deranju u buci. Sad je priča došla do popa s primjesama soula, bluesa, funka. Kroz cijelo to vrijeme bilo je i jazza, šansona…

Hvala na komplimentima, pozdrav Quasimodovcima ma gdje bili! U kojoj se glazbi danas najviše nalaziš?
Dobro pitanje. Blues je nešto u čemu moj glas i stil dođu do potpunosti, premda mi je i tehnika klasičnog pjevanja omogućila velik raspon i užitak pjevanja.

Otkad djeluje Bloom, što u biti svirate?
Bloom djeluje tri godine. Sviramo, pop, funk, soul, blues i autorsku glazbu koju je teško definirati stilom, ali recimo u pop domeni s elementima prethodno navedenih stilova.

Koliko ima članova, tko su ti ljudi?
Nas je četvero. Ivan Burić, ing.građevine, svira bubnjeve i daje svoj obol u komponiraju i aranžmanima. Ante –Juričev Martinčev je student pred diplomom. On je naš bassista i također daje svoj pečat kompoziciji i aranžmanima. Toma Cukrov je jedini formalno obrazovan glazbenik ( orguljaš ), kompozitor, aranžer, klavijaturist, vokal. I ja , prof.geografije kao tekstopisac koji je zaslužan za neke melodijske linije. Naša posebnost je izostanak gitare, što bendu daje poseban zvuk, a i generacijska razlika. O tome najbolje govori činjenica da je Tomin otac mlađi od mene 😉

Koja je vaša filozofija?
Univerzalni jezik glazbe premošćuje sve individualne razlike.

Kako izgleda jedan vaš prosječan koncert?
Traje otprilike sat i pol do dva. Sviramo autorske pjesme i covere. Ponekad dovedemo goste, što podigne cijelu atmosferu. U Šibeniku imamo lijepi broj fanova koji nas uredno prate na koncertima. Sad imaju i cd-ove pa mogu sve pjesme pjevati s nama. A bez njih ništa ne bi bilo isto.

Može li se živjeti od glazbe, buahahhah…
Da, da pogotovo zadnjih godinu i tri mjeseca. U osnovi u autorskom radu više novca daš nego što zaradiš, ali nadaš se nakon cijele balade biti bar na nuli. Sviranje covera, u kvartetu, triju ili duetu je profitabilnija varijanta i svi mi radimo i to. U našoj državi, s malim glazbenim tržištem je izuzetno teško živjeti od glazbe. Svi kvalitetni glazbenici sviraju u nekoliko glazbenih postava. Honorari nisu veliki, pa je potrebno imati veliki broj nastupa.

Kako to da ste izdali album u općoj nestašici svega?
Počeli smo raditi na pjesmama prije ovog sveopćeg ludila i nastavili. Bio bi to veliki propust da smo stali. Kad ima ideja, energije i entuzijazma, nema tih okolnosti koje mogu zaustaviti kreaciju.

Gdje i kad svirate?
Sljedeća svirka je 26.06. na Jadriji. Sezona je sramežljivo počela, ali svijet se izgleda ipak otvara, tako da će svirki sigurno biti.

Kako vas se može pratiti, gdje vidjeti najave?
Na našem facebook i instagram profilu

Hvala i sretno!!!

Foto: Zrinka Magazin

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.