Bliži se proljetno izdanje Vrsaranskih goložeca – gourmet manifestacije posvećene istarskim delicijama

Za sve ljubitelje autohtone istarske kuhinje, jednostavnih i dobrih jela prvi vikend u svibnju donosi posebno iznenađenje. S nestrpljenjem smo dočekali proljetno izdanje gourmet događanja Vrsaranske goložece koji će se održati od 5. do 14. svibnja u Vrsaru, a svi koji se baš tada nađu u Istri moći će okusiti tradicionalne specijalitete spravljene od svježih i lokalnih namirnica

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:

Istarska tradicija, spojena s kreativnošću vrsarskih kuhara posjetitelje očekuje u sedam vrsarskih restorana i konoba: Fančita, Dvi palme, San Giorgio (Villa Vrsar), Goran, Kod Luce, Rotonda i Lovor Real Grill (Belvedere). Naći će se tu žgvacet od kokoše s fužima, file orade u umaku od jadranskih kozica i pikantna palenta, brodet lignji i oslića sa bijelom palentom, pljukanci s kozicama i šparogama, ravioli punjeni sporo pečenom svinjetinom, domaći njoki sa šugom od junetine te fuži sa šugom od divljači. Naravno, uz vrhunska tradicionalna jela tu je i čaša vina najboljih istarskih proizvođača.

Svaki restoran nudi dva menija koji se sastoje od tri slijeda i čaše vina istarskih proizvođača, a mesni ili riblji meni – izbor je samo na vama. Ako još uvijek niste postali zaljubljenik u istarske delicije, prava je prilika da to postanete uz promotivne cijene menija od 20€ (150,69 kuna).

Spretno i domišljato spajajući kontinentalnu i mediteransku kuhinju, Vrsarska gourmet ponuda već je dobro poznata i domaćim i stranim posjetiteljima, a posebno se ističe po tradicionalnim receptima koje brižno čuva od zaborava i, prilagođavajući ih suvremenim trendovima, udiše im novi život. Vrhunski gourmet doživljaji samo su jedan od razloga zašto Vrsar, ali i cijela Istra, svake godine privlači sve više stalnih posjetitelja i gostiju.

Nastavljajući tradiciju, za ovo sada već sedmo izdanje eventa zaslužni su Turistička zajednica općine Vrsar i hotelsko poduzeće Maistra, a ovo zanimljivo gourmet događanje samo je jedno od brojnih događanja koja se održavaju u Istri tijekom cijele godine, kontinuirano obogaćujući cjelokupnu ponudu i jačajući poziciju Istre kao nezaobilazne turističke i gourmet destinacije.

Sigurni smo da će svatko pronaći nešto za sebe u ovoj bogatoj gourmet ponudi zato rezervirajte svoje mjesto na vrijeme i prepustite se nezaboravnim užitcima vrsarske kuhinje.

Više informacija o ponudi pojedinih restorana na linku: www.infovrsar.com/dogadanja/kalendar-dogadanja/vrsaranske-golozece/

 

Kontakt za medije:

Klara Trošt Lesić

095 9148 008

klara@infovrsar.com

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.