Bistro Vrapčak 2021: Novi ljudi i novi specijaliteti u starom lokalu pored legendarnog stadiona

Klasični gableci, izvrstan roštilj i odležani steakovi krase ponudu novih vlasnika starog lokala na početku Vrapča

by Ribafish
0 komentar

Općenito je poznato da se kraj svakog nogometnog stadiona nužno mora naći i dobar restoran, jer se tu uvijek odigra ono ključno, treće poluvrijeme, stvaraju zaključci, kontemplira uz gemište, i naravno – puno jede. Nebrojeni su transferi napravljeni upravo uz gablec pored travnjaka, a što je klub bivao kvalitetniji, to je i publike bilo više te je s time rasla i kvaliteta.


Tako je uglavnom bilo dok su tekme bile nedjeljom i dok je bilo opće kulture i kućnog odgoja pa su očevi vodili djecu na stadione (i pokoji gusti sok uz ćevape), dok je danas situacija ipak dosta drukčija. Naime, nogometna liga nam je sve gora, ali restorani uz stadione su sve bolji.

Tako jednu od najboljih janjetina sada možete probati u restoranu NK Hrašće, a za još jednu vrhunsku ponudu steakova nakon Spare Ribs Grilla uz NK Rudeš, pobrinuli su se Aleksandra i Siniša Gregurić, novi vlasnici bistroa Vrapčak na Aleji Bologne 2.


Na stadionu NK Vrapča nisam pogledao puno tekmi, ali sam odradio trening američkog nogometa i tek popio par gemišta, no zahvaljujući gazdama i njihovom pozivu novinarima, imali smo priliku upoznati se s menijem i to u dva navrata. Lijepo uređeno, dotjerane sitnice u drvu, prozračno i s malim ali dostatnim parkingom, a ono što je za NK Vrapče nekad bio Damir Mužek, danas je za bistro Vrapčak chef Ivan Mudri.


Najjači igrač ove generacije pobrinuo se za ponudu vrhunskih steakova goveda pasmine black angus koje nabavlja s farme The M Brothers kod Barilovića i servira ih tek nakon što odleže 40 dana. Vlasnici su došli na ideju za ovu kombinaciju pekući zanat u svom drugom lokalu Bourbon Grill u Njivicama na Krku, pa su rekli ako mogu raditi klasične gablece i roštilj, zašto ne bi i steakove!


Kako u Vrapču baš i nema jače konkurencije, a i Malešnice je odmah preko pruge, ne vidimo razlog zašto ova priča ne bi uspjela. Ćevapi su meni osobno nešto bolji od ražnjića, pohanci i lungići sasvim korektni, a fileki dolaze u velikim porcijama po nevjerojatno povoljnoj cijeni od 38 kuna.

Peku i jela ispod peke, organiziraju rođendane, krstitke, svadbe, rastave i sve što poželite, i općenito, ovdje nitko neće ostati gladan. Za svaku pohvalu su i domaći kruh i svevremenski zagrebački fast food – hamburger. Više nego korektan. Za deserte su tu samoborskim porijeklom uvjetovane rudarska greblica i savijača od jabuke uz klasične palačinke na sto načina.

Uglavnom, vrijeme je za uživanje u bogatom stolu na klasičan, ali i moderan način, pa naletite u bistro Vrapčak i prepustite se guštanju u svim oblicima mesa i variva. Čak smo i sjednicu FB grupe “Volim tripice, fileke” održali tamo, i sigurno se vraćamo.

Bistro Vrapčak 2021
Aleja Bologne 2
FB: https://www.facebook.com/vrapcakbistro2021
Mob.: +385 95 197 5375
bistrovrapcak@yahoo.com

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.