Bistro But na mjestu stare Soli otvara svoja vrata ovog utorka!

Tomo Ricov, Tihomir Smoljanec i Mario Bobanović spremni su za početak jedne sasvim drugačije priče, a kako sami najavljuju - gosti ovdje mogu očekivati nešto sasvim neočekivano!

by Ribafish
0 komentar

Tamo gdje je pred godinu dana Mate Janković otvorio Sol, u Margaretskoj 1, ovog će se utorka, nakon Praznika rada otvoriti But. Tako se nastavljaju troslovni nazivi ovog lokala iza koga stoje dobro poznati poduzetnik Tomo Ricov, vlasnik brenda Meat The King Tihomir Smoljanec te poznati chef Mario Bobanović.


Ideja je gostima ponuditi jednostavne, usputne zalogaje uz čašu vina bez previše kompliciranja. Sporo kuhani goveđi obrazi, goveđi rep, biftek i ramstek su zvijezde njihovog menija, Mario je više za petu četvrtinu, dok je Tihomir zadužen za dry ageano meso. Osim toga, u Butu rade svoju focacciu, čvarkuše kao i izvrsne domaće salenjake.

Gosti će moći naručiti i rezani pršut od crne slavonske svinje i izvanrednu Meat the King dimljenu šunku. Cijene će se kretati od 5-6 eura za jednostavnije varijante jela i predjela do 11-12 eura za sendviče i glavna jela. 100 grama T-bonea će koštati dvadesetak eura, a šunka i pršut od crne svinje star tri godine od 11 do 20 eura za 100 grama.


Isprobali smo jako ukusan bazan tartar, zatim sirovi t-bone steak dry agean 50 dana te apsolutan hit – salatu sa sporo kuhanim goveđim repom, inspiriranu klasičnom kombinacijom ostataka govedine iz juhe s jajima i lukom.

Bobanović je radi s miksom zelene salate s Dolca, sočnim, velikim komadima mesa, sirom grabancijašem, polusušenim rajčicama i tostiranim bučinim sjemenkama te izvrsnim maslinovim uljem Mate. Kapa dolje! Probali smo i Philly cheesesteak i tortilju s brisketom te klasičnu kombinaciju buratte i rajčica. Vina su od kućnog Misala i Buhača do biodinamike iz Srbije i Austrije.


Cijene vina po boci kretat će se između 20 i 150 eura za probrane etikete, u početku ćemo raditi samo od 16 sati, subotom od jutra, a nedjeljom su zatvoreni. Kroz vikend će goste u lokalu zabavljati DJ, i možemo samo zaključiti da držimo fige da But zaživi. Sretno!

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.