BioMania Bol: Bezglutenska piva i nešto potpuno drugačije na Fuliranju!

by Ribafish
0 komentar

Kako me uskoro očekuje dijeta od nekih mjesec dana, počeo sam gledati gdje i kako mogu pojesti nešto fino, a da baš nije punomasni hrskavi odojak ili tusti sočni kulen, onako debelo rezan. I tako se obreh na našem nezaobilaznom Fuliranju i upoznah ekipu iz BioManije.

“Osnovana 2018., BioMania je mjesto gdje sezonska, lokalna i organska hrana zauzimaju prvo mjesto. Želimo biti ‘val promjene’ jer vjerujemo da odluke koje donosimo u vezi hrane, kako i gdje je uzgajana te kako je pripremljena direktno utječu na naše zdravlje, na zdravlje naše zajednice i na održivi razvoj planeta na kojem živimo.”

Bilo mi je teško i disati kraj svih onih kobasa i burgera, ali džebeš čovjeka koji se ne da nagovoriti. I tako smo naručili grah i wok te nježne praline za kraj.

Veganska i Vegetarijanska hrana mi je inače nevjerojatno draga, ali naravno, kao prilog, tako da sam u grahu uz puno batata i celera stalno tražio malo mirisa špeka kojeg nije bilo, dok je kobasa od sejtana kojem tepam šejtan bila više nego ugodno iznenađenje. Ukusno, zasitno, ja bih još samo dosolio i dopaprio (i narezao tri kranjske), ali onda sam probao wok. E ovo je bilo još finije. Naranča, đumbirić, kao neki voćni brownie od tjesteninice.

Praline je nemilosrdno pojela Kasandra jer sam ja bio pun, a bio sam pun jer smo drmnuli i dva belgijska pivkana Brunehaut bez glutena. Blonde mi je mrvu kiselkast i po meni preblag za ove temperature, ali zato Triple svakako treba kušati!

Uglavnom, vidimo se na Adventu, dobro je znati da i braća i sestre vegoši imaju svoj kutak – više o Biomaniji na njihovim stranicama https://www.biomania.hr/hr/ , još jednom hvala na čašćenju!

 

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.