Ariel predstavlja ECOCLIC® BOX – inovaciju koja može uštedjeti tisuće tona plastike godišnje u Europi!

U Hrvatskoj je od nedavno dostupna najinovativnija, revolucionarna kartonska ambalaža ECOCLIC® koja je nastala nakon četiri godine rigoroznog testiranja. Posebna tehnologija otvaranja i zatvaranja, koja se dosad nije mogla primijeniti na kartonska pakiranja, od sada omogućuje dodatan iskorak u smjeru postizanja nulte emisije CO2 u atmosferu. Kutija ECOCLIC® certificirana je za sigurnost djece, a taktilni elementi je čine inkluzivnom za osobe koje imaju poteškoće s vidom ili kognitivnim sposobnostima.

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:
Kad bi svi korisnici kapsula Ariel Pods® u plastičnoj ambalaži prešli na novu kartonsku kutiju ECOCLIC®, u Europi bi se moglo uštedjeti do 6500 tona plastike godišnje. Kutija ECOCLIC® ključni je korak u Arielovoj predanosti da pomogne smanjiti upotrebu nove plastike u proizvodnji deterdženata za 30% do 2025. godine na području Europe.

Nova kartonska ambalaža ima FSC certifikat i može se u potpunosti reciklirati, a i sama je izrađena s više od 70% recikliranih vlakana. Kapsule Ariel Pods® također se proizvode bez ikakvog proizvodnog otpada.

„Novo kartonsko pakiranje ECOCLIC® jedna je od Arielovih najvećih inovacija. Rigorozna istraživanja tijekom 4 godine provedena su kako bismo ga usavršili i oduševili potrošače dizajnom i održivim rješenjem. Zaista smo zadovoljni što se naporan rad isplatio i što smo možemo ponuditi inkluzivnost u pakiranju koje smanjuje količinu plastike uz zadržavanje visokih standarda sigurnosti djece. Ovo, zajedno s Arielovom izvanrednom snagom čišćenja pri hladnijim temperaturama, označava prekretnicu na našem putu da u potpunosti anuliramo utjecaj na okoliš u ukupnom Arielovom lancu proizvodnje, transporta i pranja“, izjavila je Ana Lakić, regionalna brend direktorica unutar kompanije Procter&Gamble.

HLADNO JE NOVO VRUĆE
Sve nove kapsule deterdženta Ariel Pods® prilagođene su za pranje na temperaturama od 30 stupnjeva jer – hladno je novo vruće! Za izvanrednu čistoću i pojačanu svježinu pranja na nižim temperaturama zaslužna je njihova nova tehnologija CoolClean. Pametni dizajn s više odjeljaka u kapsulama sastojke drži odvojenima do trenutka pranja. U dodiru s vodom oslobađa se moćna tehnologija za uklanjanje mrlja što predstavlja najsnažnije i najdublje čišćenje dosad.

Hladnije pranje je bolje za planet jer se gotovo 60% ugljičnog otiska povezanog s pranjem rublja događa zbog zagrijavanja vode. Kad bi svi u Europi smanjili temperaturu pranja s 40°C na 30°C, moglo bi se uštedjeti 3,5 milijuna tona CO2 godišnje, što je jednako uklanjanju dva milijuna automobila s cesta. A prebacivanje na hladnije pranje bolje je i za odjeću jer dulje štiti tkanine i donosi daljnje uštede. Promjenom temperature pranja sa 60°C na 30°C potrošnja električne energije se smanjuje za do 60%, što znači niže račune za struju na kraju mjeseca.

 

Više informacija na: https://www.ariel.co.uk/en-gb/sustainability

 

 

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.