Adriatic shell: Poklonite ljudima koje volite hranu i vino iz mora!

by Ribafish
0 komentar

Puno je godina prošlo otkada sam radio jednu od najdražih reportaža u životu, onu kada sam jedan dan u životu bio šljaker na plantaži školjaka Marka Duševića, vlasnika Adriatic shella.

Trljanje pizdica i druge priče…

Crk’o sam od dizanja, spuštanja, guljenja, sunca, vjetra i soli, ali sam se najeo kao beba, naučio nešto novo i u biti bih sve to jako rado ponovio. S naglaskom na klopu, ali i cugu, jer je vrlo brzo nakon toga Marko Dušević počeo na dno mora stavljati i butelje s vinom i pivom, kao i konzervirati svoje proizvode, tako da se danas u Adriatic shellu može naći stvarno svašta za pokloniti bliskim vam ljudima.

Pa ako imate ljude koji vole sve iz mora, evo par ideja za nadolazeće dane darivanja!

Službena objava:
Tvrtka Adriatic shell inicijator je projekta podvodnog vinskog podruma u kojem sudjeluje preko 100 ljudi iz vinske industrije, od vinara, tehnologa, enologa, sommeliera, preko trgovaca, ugostitelja do vinskih kritičara, procjenitelja i novinara.


Svrha projekta je pratiti učinke mora na sazrijevanje i starenje vina. Projekt je započeo prije 8 godina i do sada je testirano, ili je testiranje u tijeku, više od 500 etiketa vina iz više od 150 vinarija iz 11 zemalja.

Zastupljene su sve vrste vina: bijelo, crveno, rose, pjenušava, vina iz amfore, slatko, desertno, kako svježe vino, tako i staro više od 15 godina. Osim vina pod morem, imamo i craft pivo koje također sazrijeva pod tim posebnim uvjetima.


Vina se potapaju u more, na dubinama od 15 do 30 metara, na farmi školjaka na otoku Pagu, u blizini Paškog i Virskog mosta, podno Velebita. Svaka je boca izložena velikoj količini energije koja protječe oko boce pod utjecajem morskih struja i prirodnih izvora koji nose koralje, alge i druge morske organizme, koji se hvataju na boce tako da svaka izgleda jedinstveno.

Vina se u moru drže 250 do 700 dana (u prosjeku 350 do 400 dana), ovisno o sorti, jer svako vino različito reagira.


Ono što je zajedničko vinima koja dozrijevaju u moru je da stare brže od istih vina koja dozrijevaju u podrumu. Oni su u različitim fazama razvoja. Dolazi do promjena okusa, boje i mirisa.


Ako razmišljate kako zahvaliti svojim poslovnim partnerima ili kolegama na uspješnom radu i entuzijazmu pozivamo Vas da pogledate našu ponudu u nastavku te Vam za sva eventualna pitanja i nedoumice stojimo na raspolaganju.

Također, u mogućnosti smo Vam i uživo detaljnije prezentirati našu ponudu.

Sve informacije i detalje potražite na: Facebook stranici
Ili kontaktirajte šefa osobno! Marko Dušević

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.