116. Dani grožđa Buje: Velika tombola i još bogatiji program za sve posjetitelje

Dani grožđa nakon pauze i skraćenih verzija, uzrokovanih pandemijom, ponovo se vraćaju u punom izdanju od 16-18. rujna

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:

Riječ je o povijesnoj manifestaciji koja je obilježavala berbu grožđa na područjima Bujštine. Iako su se vremena promijenila i berba započinje ranije, i dalje se drži do tradicije i pridaje svu važnost onome što su njegovali naši preci. Manifestacija je posvećena jednom proizvodu s navedene destinacije, a to je grožđe, a potom i vino.

Povratak tradiciji ove godine će biti posebno obilježen uz postavljanje štandova i u Istarskoj ulici kao što je to nekada bilo uobičajeno, a „vraća“ se i vol na ražnju, nekada neizostavan dio gastronomske ponude Dana grožđa koji će po 116. put se održati u Bujama i to kako tradicija nalaže, trećeg vikenda u rujnu, tj. od 16. – 18. rujna. Obilovat će sportom, umjetnošću, kulturom, animacijom, zabavom, glazbom i eno gastronomijom.

Nastupit će razni bendovi, klapa, orkestar i vokalna skupina. U petak na repertoaru su Tu i Tamo band, Parni Valjak project i DJ Nikola z Kukurini, dok u subotu glazbena zabava je osigurana uz Bukaletu, Koktelse, Les Babettes & The 1000 Streets’ Orchestra, a u nedjelju na scenu će stupiti Sergio Pavat i L’Orchestra Istriana te Tomislav Bralić i klapa Intrade. Navedeni glazbeni program, održat će se u večernjim satima, dok tijekom dana ostatak programa će biti ispunjen s raznim drugim sadržajima.

Umjetnički dio događaja sadržavat će Dječji Ex-tempore, samostalnu izložbu i umjetničko oslikavanje drvenih bačvi. Sportski program bit će ispunjen raznim sportskim turnirima, natjecanjima i pokaznim treninzima za sportove kao što su nogomet, mali nogomet, ribolov, lov, tenis, street volley, boćanje, karate, rukomet, hrvanje i streljaštvo.

Od ostalih zanimljivosti manifestacije, valja spomenuti smotru lovačkih pasa, turnir u mori cantadi, turnir u briškoli i trešeti, mimohod alegorijskih kola, a svakako zanimljiv će biti eno gastronomski dio prisutan na mnogim štandovima uz gljivarske kotliće, vola na ražnju i ostala jela. Ukusna će biti i krostata od 2022 bobica, čiji prihod od prodaje će ići isključivo u humanitarne svrhe, a za ljubitelje vina bit će organizirana šetnja vinskim podrumima uz limenu glazbu.

Sve navedeno će plijeniti veliku pažnju, no najposjećeniji dio eventa bit će definitivno Velika Tombola koja ove godine je još veća uz nevjerojatno veliki nagradni fond od preko 100.000 kn, u sklopu kojega je predviđena isplata glavne nagrade tj. Tombole ukupnog iznosa 75.000 kn. Ulaz na manifestaciju i na njene koncerte je potpuno besplatan.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.